Loading...
Travel

Τήνος: Οι 10 καλύτερες παραλίες της

Η Τήνος είναι ένα πανέμορφο νησί στις Βόρειες Κυκλάδες, ανάμεσα στην Άνδρο και στη Μύκονο, που έχει έντονο θρησκευτικό, ιστορικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Αν και διάσημη για τον Ιερό Ναό της Παναγίας και το προσκύνημά της, η Τήνος κερδίζει τον επισκέπτη και με την αισθητική, την παράδοση, τα χωριά και τα τοπία της. Ωστόσο οι παραλίες της, αποτελούν έναν από τους βασικότερους λόγους για να επισκεφθεί κανείς αυτό το πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

Ως το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, διαθέτει μια αρκετά μεγάλη ακτογραμμή, για να μπορέσει να φιλοξενήσει παραλίες για κάθε γούστο. Οι παραλίες της, είναι πολλές και εξαιρετικές, οργανωμένες και πιο απομονωμένες. Οι περισσότερες είναι εύκολα προσβάσιμες με το αυτοκίνητο, ενώ ανάλογα με τον καιρό, αφού το νησί φημίζεται για τους δυνατούς βόρειους αλλά αναζωογονητικούς του αέρηδες, μπορείτε να βρείτε παραλίες για να παίξετε με τα κύματα ή απλά να τα αποφύγετε… Σ’ αυτό το άρθρο λοιπόν θα βρείτε τις 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου, του νησιού της Μεγαλόχαρης…


Παραλία Άγιος Σώστης


Μόλις 5 χλμ. ανατολικά της πόλης της Τήνου, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες και πιο πολυσύχναστες ακτές του νησιού, με «βλέμμα» καρφωμένο απέναντι, στη Μύκονο. Με αρκετά βραβεία στο «ενεργητικό» της για την καθαρότητα των ρηχών νερών της, φαντάζει τέλεια για τους μικρούς παραθεριστές. Τα αρμυρίκια της περιοχής φύονται τόσο χαμηλά, λες και θέλουν να δροσιστούν από το κύμα, προσφέροντας τη σκιά τους σε όσους δε δηλώνουν fans της ηλιοθεραπείας.


Παραλία Λιβάδα


Η φράση «άγρια ομορφιά» χαρακτηρίζει απόλυτα αυτόν τον απομακρυσμένο κόλπο στα Πάνω Μέρη, με τη μαύρη άμμο, το ψιλό χαλίκι και τη διάφανη θάλασσα που βαθαίνει απότομα. Όσοι επιλέξουν να διανύσουν τα 6 χλμ. από τη Στενή και να οδηγήσουν σε χωματόδρομο, θα αποζημιωθούν αντικρίζοντας τους γλυπτούς, περίεργους βράχους στα αριστερά και τα «θυμωμένα» κύματα σε περιόδους με μελτέμια.


Παραλία Παχιά Άμμος


Όνομα και πράγμα… Απομακρυσμένη, ήσυχη και με low profile χαρακτήρα, ενδείκνυται αν απεχθάνεστε την πολυκοσμία, όχι όμως αν δεν αντέχετε το μελτέμι. Με εντυπωσιακές, χρυσαφένιες αμμοθίνες να θυμίζουν κάτι από έρημο, με βράχια σμιλεμένα από την αρμύρα και μπλε νερά που γλείφουν το ακρογιάλι, θα τη λατρέψετε. Απέχει 10 χλμ. από τη Χώρα.


Παραλία Κολυμπήθρα


Γνωστή και ως Μικρή Άμμος & Μεγάλη Άμμος, «εντοπίζεται» στο βορειότερο σημείο της Τήνου, περίπου 25 λεπτά από τη Χώρα. Ουσιαστικά χωρίζεται στα δύο, με το μεν μεγαλύτερο τμήμα της να «αφήνεται» στο βοριαδάκι και την ησυχία του, και το δε μικρότερο, ωστόσο προστατευμένο από τους ανέμους κολπάκι με τη σιμιγδαλένια άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, να έρχεται πρώτο σε προτιμήσεις. Παίρνει άριστα και στην οργάνωση, καθώς εδώ υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβέρνες και beach bar.



Παραλία Σάντα Μαργαρίτα


Μυστικό για λίγους και καλούς κοντά στη Στενή, στο ανατολικό τμήμα της Τήνου. Για ομπρέλες, ξαπλώστρες και τα σχετικά ούτε λόγος! Στην απομονωμένη, αμμουδερή ακτή με τον γαλαζοπράσινο βυθό, θα φτάσετε είτε μέσω Ποταμιάς είτε με καΐκι. Εφοδιαστείτε απαραιτήτως με νερό και snacks.



Παραλία Καλύβια


Το λατρεμένο επίνειο της Καρδιανής (13 χλμ. από τη Χώρα), δίπλα στην παραλία του Αγίου Πέτρου. Exotic καταστάσεις, με κρυστάλλινα, ρηχά νερά, σκιερά αρμυρίκια εν αφθονία, χαλάρωση σε σεζλόνγκ κάτω από τις ψάθινες ομπρέλες και cocktails ή ρακές από το Καρδιανή Καλύβια beach bar. Πάντα σε «εγρήγορση» και στη διάθεσή σας, φέρνει snacks, χυμούς, καφέδες, cocktails και ρακές στην ξαπλώστρα σας.



Παραλία Απηγανιά


Ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό, η «γειτόνισσα» του Αγίου Ρωμανού στα Κάτω Μέρη, έχει άριστες σχέσεις με τους μοναχικούς τύπους και όσους δε διστάζουν να περάσουν μια σύντομη οδύσσεια για να προσεγγίσουν σ’ αυτό το εξωτικό μέρος. Αν θέλετε να κολυμπήσετε στα τιρκουάζ νερά της, πλάι σε πρασινωπά και λευκά φυσικά γλυπτά, απαιτείται οδήγηση σε χωματόδρομο 11 χλμ., περπάτημα σε κατηφόρα και κατάβαση βράχων! Εναλλακτικά, επιλέγετε την πρόσβαση από θαλάσσης, με σκάφος.



Παραλία Άγιος Πέτρος


Ρομαντικό κάδρο με δύο ζαχαρένιες αμμουδιές και στη μέση ένα βράχο, με σκαρφαλωμένο στην κορυφή του το ομώνυμο ξωκλήσι, ως φυσικό σύνορο των δύο ήσυχων κολπίσκων. Highlight το ναυάγιο πλοίου, πόλος έλξης για τους αυτοδύτες, αλλά και η θέα στη Σύρο. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε πρέπει να εφοδιαστείτε με νερό και τα απαραίτητα.


Παραλία Άγιος Ρωμανός


«Νονός» της σχετικά απάνεμης, μεγάλης αμμουδιάς εκεί στο νότο της Τήνου (11 χλμ. από τη Χώρα), ήταν το εκκλησάκι στην αριστερή άκρη του ορμίσκου. Η φύση προίκισε την αγαπημένη των Τηνιακών, με σκιερά δέντρα, διαυγή, σμαραγδένια νερά και ανεμπόδιστη «ματιά» προς τη Σύρο.



Παραλία Κιόνια


Κοσμοπολίτικη παραλία μόλις 3 χλμ. από τη Χώρα, για κολύμπι με φόντο το ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, στον αρχαιολογικό χώρο των Κιονίων. Το setting περιλαμβάνει βότσαλο, άμμο, θέα στη Σύρο αλλά και ξαπλώστρες για τους fans της οργάνωσης. Στο δρόμο για Κιόνια θα βρείτε, επίσης, τις γειτονικές, απάνεμες ακρογιαλιές του Αγίου Μάρκου και του Σταυρού.



Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ