Loading...
Art

42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, παρουσιάζονται οι δημιουργίες Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών, που στόχο έχουν να μαγέψουν το πιστό κοινό τους, αλλά και να προσφέρουν νέες εμπειρίες και εκπλήξεις. Αποτελεί αναμφισβήτητα τη μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων!

Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε το 1978, και από το 1996, είναι Δημοτική Επιχείρηση που έχει τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Την προαγωγή και διάδοση της τέχνης του κινηματογράφου και ειδικότερα της ταινίας μικρού μήκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Tην ανάπτυξη του πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κινηματογραφιστών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.
  • Τη διοργάνωση το μήνα Σεπτέμβριο κάθε χρόνο, Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους και Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.
  • Τη διοργάνωση προβολών ελληνικών και ξένων μικρού μήκους ταινιών, κινηματογραφικών αφιερωμάτων, σχετικών σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, συζητήσεων, εκθέσεων, μουσικών συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στη Δράμα, την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Τη συνεργασία με ομοειδείς φορείς στην Ελλάδα και διεθνώς, για την ενθάρρυνση και ανάπτυξη της ταινίας μικρού μήκους.

42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας


Ώριμο πια, στα 42 του χρόνια, αλλά πάντα νεανικό στην ψυχή, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, υποδέχθηκε και φέτος, τους Έλληνες μικρομηκάδες, στην πιο κεφάτη γιορτή του ελληνικού σινεμά, που κάθε Σεπτέμβρη μεταμορφώνει το κέντρο της Δράμας σε ένα ξέφρενο κινηματογραφικό πλατό.

Φεστιβάλ Δράμας είναι άλλωστε οι δεκάδες νέοι σκηνοθέτες που κάθε χρόνο το επιλέγουν για την πανελλαδική τους πρεμιέρα, αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες, κυρίως νεαρής ηλικίας, που γεμίζουν ασφυκτικά τις αίθουσες και το πανέμορφο υδάτινο πάρκο της πόλης, όπου στεγάζεται το Φεστιβάλ.

Το εθνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία, είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους, και να ενθαρρύνει τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους, ως αυτόνομη κατηγορία που αφορά δημιουργούς κάθε ηλικίας.

Το 42ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αντώνη Παπαδόπουλο, έλαβε χώρα στην αίθουσα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο, έχοντας τα μάτια στραμμένα στην ανακατασκευή της μεγάλης Καπναποθήκης που στέγασε επιτέλους τη διοργάνωση, μετά την περσινή ανακοίνωση της συνεργασίας του με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Συνολικά προβλήθηκαν 199 ταινίες από 64 χώρες, σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ.


Ελληνικό Διαγωνιστικό


Από τις 240 ελληνικές ταινίες που κατατέθηκαν φέτος (νέο ρεκόρ για το φεστιβάλ), 60 ταινίες διεκδίκησαν τα βραβεία της 42ης διοργάνωσης. Από αυτές, οι 6 είναι ντοκιμαντέρ, οι 3 animation και οι 10 σπουδαστικές.

Συμμετείχαν πολλά νέα ταλέντα, αλλά και αρκετοί παλιοί γνώριμοι του φεστιβάλ που έχουν διακριθεί στο παρελθόν. Την πανελλαδική του πρεμιέρα πραγματοποίησε στη Δράμα και ο Βασίλης Κεκάτος, που πριν μερικούς μήνες έγινε ο πρώτος Έλληνας μικρομηκάς, που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για την ταινία του, «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».

Οι φετινές «μικρές» που διαγωνίστηκαν, διάρκειας από 4 έως 29 λεπτά, είναι ανεξάρτητες στην πλειονότητά τους παραγωγές, ενώ κάποιες έχουν  χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ, την Cosmote και το Onassis Culture.

Το προσφυγικό, ο πόλεμος, και οι συνέπειες τους στα παιδιά, συνέχισαν να απασχολούν μια μερίδα των νεαρών δημιουργών, όπως η ανεργία, η φτώχια, η επαγγελματική κατάρρευση και τα διαψευσμένα όνειρα των νέων στη σύγχρονη Ελλάδα. Η διαχείριση της απώλειας, της ανημπόριας και των γηρατειών, οι σχέσεις μάνας – γιού και κόρης – πατέρα, ο έρωτας – και μάλιστα οι γκέι ερωτικές ιστορίες – φέτος φαίνεται να ενέπνευσαν ιδιαίτερα τους μικρομηκάδες.

Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν ταινία αληθινά γεγονότα επί εμφυλίου, άλλοι αφηγούνται εφηβικές ιστορίες σεξουαλικής αφύπνισης, ενώ κάποιοι σχολιάζουν την Αθήνα του AIRBNB, της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών και της διαδικτυακής πορνείας.

Τέλος, είδαμε ένα… ελληνικό βαμπίρ μιούζικαλ, μια ταινία με φαντάσματα και μια αλληγορία για το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.


Ηθοποιοί Ελληνικού Διαγωνιστικού


Πολλοί είναι οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του διαγωνιστικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιάννη Κοκιασμένο, Ερρίκο Λίτση, Στέλλα Φυρογένη, Ρομάνα Λόμπατς, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Γιώργο Αρμένη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Γιώργο Γάλλο, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κώστα Ξυκομηνό, Βασίλη Κουκαλάνι, Σοφία Κόκκαλη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιάννη Παπαδόπουλο, Παύλο Ιορδανόπουλο, Έλενα Μαυρίδου, Σίσσυ Τουμάση, Χρήστο Καρτέρη, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, αλλά και την πρωταγωνίστρια του θεάτρου Άττις, Σοφία Χιλλ.


Διεθνές Διαγωνιστικό


Στο Φεστιβάλ, που φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια από την διεθνοποίησή του, προβλήθηκαν 67 ταινίες από 60 χώρες του κόσμου, από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Ν. Αφρική και την Ανδόρα, μέχρι το Κατάρ, το Βιετνάμ, το Αζερμπαϊτζάν και το Αφγανιστάν.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό επελέγησαν να συμμετάσχουν οι εξής ταινίες:

Από Ελλάδα: «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» – Βασίλης Κεκάτος / «Cloud» – Mιχάλης Δημητρίου / «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» – Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Και από την Κύπρο: «Εξομολόγηση» – Ανδρέας Σιεηττάνης

Το φετινό πρόγραμμα, ιδιαίτερα πλούσιο, παρουσίασε πολλές εκπλήξεις:

  • Την αγγλική ταινία «The Trap», έχει σκηνοθετήσει η Λένα Χίντι, η γνωστή Σέρσεϊ Λάνιστερ από το Game of Thrones, η οποία επέλεξε για ηρωίδα της την συμπρωταγωνίστρια της στο πασίγνωστο σίριαλ, Λαίδη Κάτλιν Σταρκ – κατά κόσμον Μισέλ Φέρλι.
  • Ο χολιγουντιανός σταρ Τζέιμς Φράνκο (συν)σκηνοθέτησε την Κλοέ Σεβινί στην αμερικανική ταινία «Birth of a poet», ένα παλιότερο πρότζεκτ του για μεγάλου μήκους που τελικά γύρισε σε short βερσιόν.
  • Ο ηθοποιός της σειράς Chernobyl Φίλιπ Μπαραντίνι, υπογράφει τη συγκλονιστική αγγλική ταινία «Boiling Point», που διαδραματίζεται στην κουζίνα ενός εστιατορίου.
  • Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τομ Σκέριτ, δάνεισε τη φωνή του για το animation  «The Phantom 52» (HΠΑ-Ιαπωνία), ενώ η ταινία animation «Daughter» της νεαρής Daria Kashcheeva από την Τσεχία, ήταν φέτος υποψήφια για τα Student Oscars.
  • Στην ταινία «Gupsy Hunt» από τη Δανία, μετά τη συγχώνευση μιας πολυεθνικής, οι εργαζόμενοι ψυχαγωγούνται κάνοντας σαφάρι …Τσιγγάνων.

Σίκουελ Μικρού Μήκους


Φέτος στη Δράμα, επανήλθαν με τις νέες τους ταινίες σκηνοθέτες που στο παρελθόν έχουν βραβευτεί στο Φεστιβάλ, όπως η Ιταλίδα Αλεσάντρα Πεσέτα (2018), ενώ είδαμε μέχρι και σίκουελ: το “Elena” από την Κολομβία, που αποτελεί συνέχεια της βραβευμένης στη Δράμα το 2017 ταινίας, “Genaro”.

Μια ματιά στη θεματολογία του φετινού διαγωνιστικού φανερώνει μια διεθνή τάση προς «βαριά» θέματα: δυσλειτουργικές οικογένειες, παιδιά στο δρόμο, προβληματικές σχέσεις γονέων-παιδιών, τρίτη ηλικία, καταπίεση των μουσουλμάνων γυναικών, Τζιχάντ, εργασιακές σχέσεις και συγχωνεύσεις πολυεθνικών, «ανθρωποφαγία», και μια άλλη, υπόγεια τρομοκρατία που καλλιεργεί το φόβο της τρομοκρατίας. Η τάση για weird ταινίες είναι ορατή, αλλά οι κωμωδίες παραμένουν και εδώ λιγοστές – κι αυτές πικρές, θίγουν κυρίως κοινωνικά ζητήματα. Ο έρωτας, ευτυχώς, πάντα παρών.


Κριτική Επιτροπή – Ελληνικό Τμήμα


Πρόεδρος: Δημήτρης Χαρίτος, κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας.

Μέλη: Μαρία Λάφη, σκηνοθέτις / Σπύρος Σιάκας, σκηνοθέτης animation, επίκουρος καθηγητής 3D Animation ΠΑΔΑ / Δημήτρης Σπύρου, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους / Γιάννης Φώτου, διευθυντής Φωτογραφίας. Τον ρόλο του κριτικού σχολιαστή του φετινού ελληνικού προγράμματος (Grand Temoin), ανέλαβε η ιστορικός κινηματογράφου και διδάσκουσα ιστορίας κινηματογράφου, Γιάννα Αθανασάτου.


Κριτική Επιτροπή – Διεθνές Τμήμα


Πρόεδρος: Ovidiu Georgescu, σκηνοθέτης, καθηγητής σκηνοθεσίας, κοσμήτορας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου Θεάτρου & Τηλεόρασης UNATC, Ρουμανία.

Μέλη: Jacques Kermabon, κριτικός κινηματογράφου, αρχισυντάκτης περιοδικού Bref, Γαλλία / Francois Bierry, σκηνοθέτης (βραβευμένος με το Grand Prix Drama 2018 για την ταινία “VIHTA”), Bέλγιο / Nikolas Khabbaz, σκηνοθέτης, διευθυντής Τμήματος Οπτικοακουστικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Notre Dame της Βηρυτού), καλλιτεχνικός διευθυντής στο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους NDU, Λίβανος / Διομήδης Νικήτας, σκηνοθέτης, παραγωγός, εκπρόσωπος της Κύπρου στο Eurimages, Κύπρος. Grand Temoin του Διεθνούς προγράμματος ήταν η Manuela Cernat (Ρουμανία), καθηγήτρια πανεπιστημίου, συγγραφέας, δημοσιογράφος, ιστορικός, κριτικός κινηματογράφου, σκηνοθέτις.


Ραντεβού και τον Οκτώβριο (10-16/10) στην Αθήνα, καθώς και φέτος, το ελληνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς και επιλεγμένα προγράμματα, θα προβληθούν στο «Τριανόν».

Το Φεστιβάλ Δράμας, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και τον Δήμο Δράμας.


Τελετή Έναρξης


Χαιρετισμός του Δημάρχου Δράμας, κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου

Η καλλιτεχνική και φιλόξενη Δράμα ανοίγει την αυλαία της Μεγάλης Οθόνης. Για 42η χρονιά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, ανανεωμένο και με πλήθος ταινιών, τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Διεθνές Τμήμα του, υποδέχεται και αγκαλιάζει ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, συντελεστές και τους λάτρεις της 7ης Τέχνης σε ένα μικρό κινηματογραφικό θαύμα από σελιλόιντ.

Ο Κινηματογράφος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Δράμας. Μια ακριτική πόλη που γέννησε και ανέπτυξε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που η σύγχρονη ιστορία της είναι συνυφασμένη με αυτόν τον θεσμό, που κάθε κάτοικός της αγκαλιάζει τον Κινηματογράφο. Οι μικρομηκάδες, τούτες τις ημέρες, όλα αυτά τα χρόνια,  δίνουν το ραντεβού τους στη Δράμα, σε ένα γεγονός που αποτελεί το πιο σπουδαίο φυτώριο των δημιουργών της κινηματογραφικής τέχνης στον τόπο μας.

Με πολύμηνη προετοιμασία διατηρούμε το υψηλό επίπεδο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Οι πολυάριθμες προβολές ταινιών, τα διαδραστικά εργαστήρια και οι παράλληλες δράσεις, συνδυάζοντας την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, επιβεβαιώνουν την ποιότητα του Φεστιβάλ και του προσδίδουν το κύρος και τη μεγάλη φήμη σε πανελλαδικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα του Κινηματογράφου, και που δίνουμε τη δυνατότητα στους μικρομηκάδες καλλιτέχνες να ανακαλύψουν νέες τάσεις και απόψεις, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση του κινηματογραφικού προϊόντος και στην τεχνολογική εξέλιξη της παραγωγής των ταινιών.

Καλωσορίσατε, λοιπόν, στη Δράμα, στη γιορτή του πολιτισμού, στον κόσμο της 7ης Τέχνης, στη μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου, στο 42ο Εθνικό και 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, σε μια διοργάνωση που είναι βέβαιο πως θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και θα δικαιώσει για μια ακόμη φορά τη φήμη αυτής της φιλόξενης πόλης.


Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή – κ. Αντώνη Παπαδόπουλου

Αγαπητοί φίλοι,

Καλώς ορίσατε στην 42η έκδοση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας!

Σας καλούμε να απολαύσετε ένα ιδιαιτέρως πλούσιο πρόγραμμα, με ταινίες από όλες τις ηπείρους, φέτος που γιορτάζουμε 25 χρόνια από τη διεθνοποίηση του Φεστιβάλ Δράμας.

Όπως πάντα, στο κέντρο του ενδιαφέροντος είναι οι κινηματογραφιστές και η μικρού μήκους ταινία, που περιβάλλονται από πλήθος καλλιτεχνικών αφιερωμάτων και δράσεων.

Καλή θέαση!


Ταινίες – Α’ Μέρος


Ακολουθεί η λίστα των ταινιών που προκρίθηκαν (με αλφαβητική σειρά σκηνοθετών). Πατήστε πάνω στον κάθε τίτλο για να διαβάσετε περισσότερα πράγματα για τις ταινίες και τους δημιουργούς τους, αλλά και να δείτε φωτογραφίες, τρέιλερ και παλιότερες ταινίες των φετινών υποψηφίων για τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ.

1. Yπνοβατικός – Anastasi Melissa (19′)
2. Materia Celeste – Ανδρέας Γατόπουλος (15′)
3. The Dead Ones – Στέφαν Γεωργίου (19′)
4. Under Elden – Πίτερ Ποντίκις (10′)
5. Η Γραμμή – Λουκάς Αγέλαστος (11′)
6. Τo Βάρος της Θάλασσας – Αλεβίζος Κωστής (16′)
7. Autour du lit (Περί του κρεβατιού) – Νίνα Αλεξανδράκη (17′)
8. I am Mackenzie – Άρτεμις Αναστασιάδου (20′)
9. Καρτ Ποστάλ Από Το Τέλος Του Κόσμου – Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος (23′)
10. Κλεονίκη – Άννα Αντωνοπούλου (28′)
11. Chekhov’s Gun – Χρήστος Αργυρός (14′)
12. Μίλα – Ανδρέας Βακαλιός (15′)
13. Η Ιστορία του Γιάννη – Βούλα Γερμανάκου Κοψίνη (14′)
14. Ιφιγένεια: Όχι πια δάκρυα – Γιώργος Γεωργακόπουλος (18′)
15. Ο Καραγκιόζης – Μιχάλης Γιγιντής (26′)
16. Keygrip – Νάσος Γκατζούλης (6′)
17. Σκοπελίτης ή το Πλοίο – Γιώργος Γκότζος (16′)
18. Παγίδα – Βασίλης Γουδέλης (13′)
19. Cloud – Μιχάλης Δημητρίου (20′)
20. Alpha Male – Χρήστος Δημολίκας (18′)
21. Αfter party – Αλέξανδρος Ζαρμπής (9′)
22. Πλαστικά Λουλούδια – Γιάννης Ζαφείρης (4′)
23. Ρουζ – Κωστής Θεοδοσόπουλος (18′)
24. Ο Μάγκας – Αλέξανδρος Κακανιάρης (17′)
25. Soldier 365 (Στρατιώτης 365) – Έλια Καλογιάννη (6′)
26. Chopper – Γιώργος Καψανάκης (10′)
27. Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς – Βασίλης Kεκάτος (9′)
28. Index – Νικόλας Κολοβός (12′)
29. Γραίγος – Αλέξανδρος Κόντος (16′)
30. Διάπλους Ιστορίες Ελπίδας – Ιφιγένεια Κοτσώνη (18′)
31. W – Στέλιος Κουπετώρης (6′)
32. Μέσα μου Βλέπω Μονάχα Θάλασσα – Γιώργος Κυβερνήτης | Νεφέλη Οικονόμου Πάντζου | Μαρία Σιδηροπούλου | Αλέξης Χατζηγιάννης (24′)


Ταινίες – Β’ Μέρος


33. Αζαν – Γεωργία Μαραγγούλη (23′)
34. Η Απελευθέρωση του Χάραλντ Κβíστ – Μελίνα Μαράκη (13′)
35. Χίμαιρα – Μελπομένη Λουκανίδου (9′)
36. Waithood – Λουιζιάνα Μίις (21′)
37. Μαύρη Αλήθεια – Γιώργος Μπισδίκης (9′)
38. One Day One Fly – Πέτρος Νιαμονιτάκης (6′)
39. The Right One – Ούρσκα Ντζούκιτς, Γαβριήλ Τζάφκας (14′)
40. Βίαιη Εξίσωση – Αντώνης Ντούσιας (5′)
41. Για Χρόνια Πλάγιαζα Νωρίς – Ιάκωβος Παναγόπουλος (29′)
42. Άννα και Φαίδρα – Ελίνα Πάνικ (20′)
43. Off Guard – Ντάινα Παπαδάκη (12′)
44. Pathologies of Everyday Life – Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος (11′)
45. Identity – Πάνος Παππάς, Δέσποινα Χαραλάμπους (14′)
46. Land – Θεοδώρα Πασκουινέλλι, Λένα Αντζέλικα (6′)
47. Ελληνικόν – Κωνσταντίνος Πρέπης (22′)
48. Ο Δίκαιος – Χρήστος Πυθαράς (7′)
49. Γιαζίντι – Έκτωρ Σακαλόγλου (20′)
50. Αγάπα με – Αντώνης Σαμουράκης (26′)
51. Βασιλικός – Βαγγέλης Σέρφας (18′)
52. Εξομολόγηση – Ανδρέας Σιεηττάνης (22′)
53. Seawolf – Χρήστος Σιταρίδης (17′)
54. Birds with no Legs – Παύλος Σταμάτης (18′)
55. Στο Δωμάτιο – Γεωργία Μ. Σωτήρχου (15′)
56. Γιος – Κώστας Τατάρογλου (10′)
57. H Σιωπή του Δάσους – Βαλεντίνα Τζιάλλι (13′)
58. Sable Noir – Θανάσης Τρουμπούκης (20′)
59. Sad Girl Weekend – Δημήτρης Τσακαλέας, Λήδα Βαρτζιώτη (15′)
60. Η Θάλασσα – Μιχάλης Χαπέσιης (25′)


Βραβεία


H λήξη του 42ου Φεστιβάλ Δράμας, ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων από τις επιτροπές του Διεθνούς και του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος.

Το «Index» του Νικόλα Κολοβού, μια ταινία που δίχασε, αποθεώθηκε αλλά και απορρίφθηκε συλλήβδην από όσους την είδαν για πρώτη φορά εδώ στη Δράμα, χάρισε στον Ελληνοσουηδό σκηνοθέτη το δεύτερο Χρυσό Διόνυσο της καριέρας του (μετά το «Σύκο» του 2015).

Το βραβευμένο με το Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, κέρδισε τα βραβεία σκηνοθεσίας και ερμηνείας για τους δύο πρωταγωνιστές του, Νικολάκη Ζεγκίνογλου και Ιώκο Ιωάννη Κοτίδη, και από τις υπόλοιπες ταινίες που βραβεύθηκαν ήταν το «Ρουζ» του Κωστή Θεοδοσόπουλου, το «Sad Girl Weekend» των Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη, το φιλμ «Το Βάρος της Θάλασσας» του Κωστή Αλεβίζου, το «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, το «I am Mackenzie» της Άρτεμις Αναστασιάδου, και το «Μίλα» του Ανδρέα Βακαλιού.

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία του Εθνικού και του Διεθνούς Διαγωνιστικού.

Το 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 15 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου.

Facebook Φεστιβάλ

Επίσημη ιστοσελίδα

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ