Loading...
Travel

Fairyland: Το καφέ εστιατόριο με τον ψυχαγωγικό παιδότοπο

Το πρώτο εστιατόριο που συνδυάζει εκπαιδευτικό με οικογενειακό χαρακτήρα στην Κίνα, άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στην πόλη Dalian. Πιο συγκεκριμένα, το Wutopia Lab, ένα από τα γνωστότερα αρχιτεκτονικά γραφεία design με έδρα τη Σαγκάη, εγκαινίασε τον Μάιο του 2019, ένα εξαιρετικό και καινοτόμο café εστιατόριο, που περιλαμβάνει έναν ελκυστικό χώρο εστίασης αλλά και ψυχαγωγικό παιδότοπο. Και το όνομα αυτού: Fairyland.

Ο αρχιτέκτονάς του, Υu Τing, με έμπνευση τις ονειρικές ζωγραφιές της κόρης του, σχεδίασε έναν χώρο, όπου τα κυκλικά ανοίγματα, οι καμπύλες και οι διάτρητοι πίνακες αλουμινίου, κυριαρχούν στην εξωτερική πρόσοψη, δημιουργώντας ένα, σχεδόν παραμυθένιο σκηνικό.

Κατά την είσοδό τους στην “Fairyland” (Χώρα των Θαυμάτων), οι επισκέπτες συναντούν το μπροστινό λόμπι, έναν κυκλικό χώρο λουσμένο κυριολεκτικά στο φως, αφού περιβάλλεται από ένα «σμήνος» φώτων: 1000 ακρυλικοί σωλήνες προσομοιώνουν την επίδραση του φυσικού ηλιακού φωτός που φωτίζει μέσα από πλούσια στρώματα φύλλων. Ο χώρος προσομοιάζει ένα φωτεινό δάσος που δε θέλεις να αφήσεις.


Επικρατεί ένας ευχάριστος και παιγνιώδης σουρεαλισμός


Πέρα από το λόμπι βρίσκεται η «νεφελώδης πόλη», με την οροφή επενδυμένη με ακρυλικά «πτερύγια» σε σχήμα σύννεφων, ώστε να συνδυάζονται αρμονικά με τα ίδια κυματιστά στοιχεία στο έδαφος. Στον χώρο επικρατεί ένας ευχάριστος και παιγνιώδης σουρεαλισμός, αφού σου δίνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι μέσα στα σύννεφα. Τα λευκά πτερύγια της οροφής αντιτίθενται στα σκούρα γκρίζα τοιχώματα και τις επιφάνειες που επικρατούν στον υπόλοιπο χώρο. Μερικές πινελιές κόκκινου και κίτρινου προσθέτουν, επιλεκτικά μέσα στον χώρο, χρώμα.

Ο εντυπωσιακός παιδότοπος, κρυμμένος μέσα στα σύννεφα, διαθέτει ένα καρουζέλ, ένα δεντρόσπιτο με τσουλήθρα που περνάει πάνω από μία περιοχή γεμάτη με μπάλες και ένα λαβύρινθο με σωλήνες μέσα στους οποίους κυλάνε μπάλες.Μικρότερα δωμάτια είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους μικρούς φίλους και θυμίζουν ξύλινα σπίτια, όπου οι οικογένειες μπορούν να συγκεντρωθούν και να παίξουν ή να φάνε πιο απόμερα, ιδιωτικά. Το «χρυσό κάστρο» περιλαμβάνει φώτα κεριών, τζάκι και λαμπερά ασημικά για τα παιδιά, ενώ η «λευκή γκαλερί» είναι η μικρότερη περιοχή παιχνιδιού.Οι χώροι για το φαγητό περιβάλλουν την κεντρική περιοχή παιχνιδιού, εξασφαλίζοντας στους γονείς συνεχή εποπτεία των παιδιών τους που μπορούν να παίξουν ελεύθερα ανάμεσα στα σύννεφα, ενώ οι γονείς απολαμβάνουν άνετα τα φαγητά και τα ποτά του εστιατορίου. Ένας χώρος ονειρεμένος που νομίζεις ότι ζεις πραγματικά μέσα σε όνειρο.Πηγή: elculture.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ