Loading...
Travel

Γνώρισε τα 10 διάσημα αξιοθέατα της Βαρκελώνης! – Α’ Μέρος

Η Βαρκελώνη, αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη του ισπανικού κράτους, όσον αφορά τον πληθυσμό και την οικονομία. Είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας και διαθέτει πλούσια πολιτιστική ζωή με πολλά αξιοθέατα και πανέμορφα μέρη.

Παιδιά της Βαρκελώνης ήταν αξιόλογοι καλλιτέχνες, όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Αντόνι Γκαουντί και για ένα διάστημα ο Πάμπλο Πικάσσο. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες και γραφικότερες μεσογειακές πόλεις, με πλούσια ιστορία. Επομένως αν θέλετε να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Ισπανίας, εδώ θα βρείτε το πρώτο μέρος με τα 10 σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.. Φυσικά θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος, όπου θα ολοκληρωθεί ο ταξιδιωτικός οδηγός της Βαρκελώνης… Πάμε λοιπόν!!


Η ανεπανάληπτη Σαγράδα Φαμίλια

 • Διεύθυνση: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Sagrada Familia (Μωβ γραμμή, L2 και Μπλε γραμμή, L5)
 • Εισιτήριο εισόδου: 17€ (επίσκεψη στη βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια) ή 32€ (επίσκεψη στο εσωτερικό του ναού και σ’ έναν από τους πύργους –Nativity ή Passion. Συμπεριλαμβάνει και ηχογραφημένη ξενάγηση με audioguide)
 • Ωράριο λειτουργίας: Νοέμβριος έως Φεβρουάριος (09:00-18:00), Μάρτιος & Οκτώβριος (09:00-19:00), Απρίλιος έως Σεπτέμβριος (09:00-20:00), 25 & 26 Δεκεμβρίου και 1 & 6 Ιανουαρίου (09:00-14:00)
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: Τουλάχιστον 3 ώρες
 • Ιστότοπος: La Sagrada Família

Η Σαγράδα Φαμίλια (La Sagrada Família) ξεκίνησε να χτίζεται στην περιοχή Poblet, όταν η δημιουργία εργοστασίων άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον περισσότερων κατοίκων στην άλλοτε αραιοκατοικημένη γειτονιά. Το 1881 ο Francesc de Paula Villar ανέλαβε το αρχικό έργο της εκκλησίας, όμως ένα χρόνο μετά αυτό πέρασε στα χέρια του Γκαουντί. Η επαγγελματική του φήμη είχε άλλωστε ήδη μεγαλώσει αρκετά, έχοντας αναλάβει έργα από την αστική τάξη της Βαρκελώνης, όπως το Casa Calvet, το Casa Batlló και το Casa Milà.

Ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπως έξι ακόμη κτίρια, που φέρουν την υπογραφή του σπουδαίου καταλανού αρχιτέκτονα και μαρτυρούν την εξαιρετική δημιουργική συμβολή του στην ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής και της τεχνολογίας κτιρίων στα τέλη του 19ου και 20ου αιώνα. Τα μνημεία αυτά είναι: το πάρκο και το μέγαρο Güell, τα Casa Mila, Casa Vicens και Casa Batlló και η κρύπτη της εκκλησίας Colonia Güell.

Φροντίστε να έχετε αγοράσει τα εισιτήριά σας από πριν, διαφορετικά θα χάσετε πολλές ώρες σε ατελείωτες ουρές αναμονής!

Ανεβείτε στο υψηλότερο σημείο της εκκλησίας και θα αποζημιωθείτε με την πιο… εξωπραγματική θέα στη Βαρκελώνη από ύψος 65 μέτρων!


Το εντυπωσιακό Μέγαρο Γκουέλ

 • Διεύθυνση: Carrer Nou de la Rambla, 3-5, 08001 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Liceu (γραμμή 3)
 • Εισιτήριο εισόδου: 12€ (μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο μέχρι 1 ώρα πριν την ώρα κλεισίματος)
 • Ωράριο λειτουργίας: Απρίλιος έως Οκτώβριος (10:00-20:00), Νοέμβριος έως Μάρτιος (10:00-17:30), Κλειστά: Δευτέρα (εκτός από αργίες), 25 και 26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου και την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου (για εργασίες συντήρησης)
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ώρες
 • Ιστότοπος: Palau Güell

Η γνωριμία του Γκαουντί με τον Εουσέμπι Γκουέλ στα τέλη του 19ου αιώνα έμελλε να οδηγήσει σε μια σειρά από αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Ανάμεσα σε αυτά… το Μέγαρο Γκουέλ, που βρίσκεται στην «καρδιά» της πρωτεύουσας της Καταλονίας.

Η δημιουργία του ήταν ένα από τα πρώτα σημαντικά έργα που ανέλαβε ο μοντερνιστής αρχιτέκτονας στις αρχές της καριέρας του. Ο Εουσέμπι Γκουέλ, επιχειρηματίας και προστάτης των τεχνών, ζήτησε από τον Γκαουντί να σχεδιάσει ένα ιδιόμορφο αστικό παλάτι, ως επέκταση του σπιτιού του στην περιοχή La Rambla της Βαρκελώνης.

Το Μέγαρο Γκουέλ (Palau Güell) χτίστηκε το 1886-1890 και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αρτ νουβό αρχιτεκτονικής, που εκτός από λειτουργικό –καθώς εξυπηρετούσε τις ανάγκες της οικογένειας Γκουέλ μέχρι να μετακομίσουν στο πάρκο Γκουέλ – χαρακτηρίζεται και από καινοτόμα αντίληψη του χώρου και του φωτός.


Το πολύχρωμο Πάρκο Γκουέλ

 • Διεύθυνση: Carrer d’Olot, 5, 08024 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάσεις μετρό Lesseps ή Vallcarca (Πράσινη γραμμή, L3)
 • Εισιτήριο εισόδου: 8,50€
 • Ωράριο λειτουργίας: 1 Ιανουαρίου έως 30 Μαρτίου* & 27 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου (08:30-18:15), 31 Μαρτίου έως 28 Απριλίου (08:00-20:30), 29 Απριλίου έως 25 Αυγούστου (08:00-21:30), 26 Αυγούστου έως 26 Οκτωβρίου (08:00-20:30)
  *Από 16 Φεβρουαρίου έως 30 Μαρτίου το ωράριο επεκτείνεται μέχρι τις 19:00
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ώρες
 • Ιστότοπος: Parc Güell

Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία του Μεγάρου Γκουέλ ο Γκαουντί ανέλαβε και το σχεδιασμό του πάρκου Γκουέλ (Parc Güell), η δημιουργία του οποίου διήρκεσε 14 χρόνια. Ήδη από τα χρόνια εκείνα το πάρκο θεωρούνταν ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Βαρκελώνης.

Η φύση και η αρχιτεκτονική ενσωματώνονται σε πλήρη αρμονία στο πιο… ασυνήθιστο πάρκο που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας! Ο Γκαουντί έζησε σε ένα από τα δύο σπίτια που βρίσκονται εκεί. Σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο, αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν έπιπλα κατασκευασμένα από τον ίδιο τον Γκαουντί.

Στην είσοδο του πάρκου θα σας υποδεχτεί η περίφημη πολύχρωμη σαύρα, «ντυμένη» με κομμάτια από σπασμένα πλακάκια. Ανεβαίνοντας τις σκάλες θα βρεθείτε σε μια ανοιχτή αίθουσα με 86 κολόνες, που στηρίζουν την πλατεία Plaça de la Natura ακριβώς από πάνω σας! Η θέα στην πόλη της Βαρκελώνης είναι μοναδική!

Τελευταία είσοδος 1 ώρα πριν το κλείσιμο.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Γκαουντί (Gaudí House Museum) θα χρειαστεί να πληρώσετε ξεχωριστό εισιτήριο (5,50€).

Ωράριο λειτουργίας μουσείου: Οκτώβριος-Μάρτιος (10:00-18:00), Απρίλιος-Σεπτέμβριος (09:00-20:00), 25 & 26 Δεκεμβρίου και 1 & 6 Ιανουαρίου (10:00-14:00).


Ο σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο: Κάζα Μιλά

 • Διεύθυνση: Provença, 261-265, 08008 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Diagonal (Μπλε γραμμή, L5) και (Πράσινη γραμμή, L3)
 • Ωράριο λειτουργίας: 1 Μαρτίου έως 3 Νοεμβρίου (Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 – 20:30 & 21:00 – 23:00), 4 Νοεμβρίου έως 28 Φεβρουαρίου (Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 – 18:30 & 19:00 – 21:00), 26 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου (Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 – 20:30 & 21:00 – 23:00)
 • Εισιτήριο εισόδου: Από 15€ (Δείτε εδώ αναλυτικά)
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ώρες
 • Ιστότοπος: La Pedrera

Το Κάζα Μιλά (Casa Milà) ή αλλιώς «Λατομείο» λόγω της πετρώδους πρόσοψής του, είναι ένα σπίτι και μάλιστα το τελευταίο που αριστοτέχνησε ο Γκαουντί. Γνωστό και ως La Pedrera, είναι από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (περιοχή Eixample), στη λεωφόρο Passeig de Gràcia. Όπως και τα υπόλοιπα πρωτοποριακά, μοντερνιστικά δημιουργήματα του Γκαουντί, χαρακτηρίζεται από ένα πολύ ιδιαίτερο μίγμα φαντασίας και λειτουργικότητας, που το καθιστούν ένα must-see αξιοθέατο..

Χτίστηκε ανάμεσα στο 1906-1912 και η πρόσοψή του μοιάζει με κινούμενη θάλασσα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται σε αυτό εκθέσεις τέχνης καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στον τελευταίο όροφο υπάρχει έκθεση με έπιπλα από τον προηγούμενο αιώνα και με έργα του Γκαουντί.

Ανεβείτε στην ταράτσα του και παρατηρήστε τις σουρεαλιστικές καμινάδες-γλυπτά, που μοιάζουν με πολεμιστές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι για άτομα με απώλεια ακοής ή όρασης υπάρχουν μετάφραση στη νοηματική γλώσσα και ακουστικές περιγραφές αντίστοιχα, όχι μόνο για τον χώρο των εκθεμάτων, αλλά και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος εκεί.


Βουτιά στην… Κάζα Μπατλό

 • Διεύθυνση: Passeig de Gràcia, 43, 08007 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Passeig de Gràcia (L2, L3 και L4)
 • Εισιτήριο εισόδου: Ενήλικες 25€ (Δείτε εδώ αναλυτικά)
 • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή (09:00-21:00). Τελευταία είσοδος 1 ώρα πριν το κλείσιμο.
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: 1 ώρα
 • Ιστότοπος: Casa Batlló

Με τοπικό όνομα Casa dels ossos, δηλαδή το σπίτι των οστών, λόγω της εμφάνισής του, το Κάζα Μπατλό (Casa Batlló) αποτελεί ένα κτίριο με την υπογραφή του Γκαουντί και πάλι. Πρόκειται για ένα σπίτι του 1877, το οποίο αγοράστηκε από τον Josep Batlló και ο οποίος ήθελε το σπίτι του να μην μοιάζει με κανένα άλλο. Τον ανασχεδιασμό ανέλαβε ο Γκαουντί, και πραγματοποιήθηκε το 1904, με πολλές ανακαινίσεις ύστερα.

Η εξωτερική του όψη θα σας εντυπωσιάσει. Αν όμως αποφασίσετε να μπείτε και στο εσωτερικό του κτιρίου… θα το λατρέψετε ακόμη περισσότερο!

Το σπίτι της οικογένειας Μπατλό βρίσκεται επίσης στη λεωφόρο Passeig de Gràcia και δεν υπάρχει περίπτωση να το προσπεράσετε! Εκτός από τους τουρίστες που στέκονται στην ουρά για να μπουν μέσα, το βλέμμα σας θα τραβήξει η… απόκοσμη πρόσοψή του!

Ο Γκαουντί φαίνεται πως είχε… υποβρύχιες ανησυχίες όταν οραματίστηκε το έργο που του ανέθεσε η οικογένεια Μπατλό. Όσο κι αν ψάξετε στο σπίτι δεν θα βρείτε ίσιους τοίχους. Τα πάντα είναι σκαλισμένα με τέτοιο τρόπο, που οι καμπύλες να δημιουργούν την ψευδαίσθηση κυμάτων. Τα μπλε και χρωματιστά βιτρό εντείνουν την αίσθηση αυτή, καθώς οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από αυτά!

Η μορφή του είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και εντυπωσιακή. Η πρόσοψη αποτελείται από πολύχρωμο μωσαϊκό ενώ το ισόγειο χαρακτηρίζεται από οβάλ παράθυρα και έναν τοίχο τόσο αριστοτεχνικό, που μοιάζει σαν να ρέει. Ο Γκαουντί σχεδίασε και τα έπιπλα του σπιτιού, τα οποία αποτελούν επίσης έργα τέχνης.

Υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθείτε το εσωτερικό του με μαγνητοφωνημένη ξενάγηση, όχι όμως στα ελληνικά.


Περιπλάνηση στη μαγευτική γοτθική συνοικία

 • Διεύθυνση: Mediterranean Seafront to Ronda de Sant Pere, Ciutat Vella, 08002 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Liceu (Πράσινη γραμμή, L3) και Jaume I (Κίτρινη γραμμή, L4)
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: 2-3 ώρες

Αφήστε τον πολύβουο πεζόδρομο La Rambla πίσω σας και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Η γοτθική συνοικία (Barri Gòtic) της Βαρκελώνης με τα λαβυρινθώδη, γραφικά σοκάκια είναι το παλαιότερο κομμάτι της καταλανικής πρωτεύουσας. Αφήστε τους χάρτες στην άκρη και περιπλανηθείτε στα στενά. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της.

Εδώ θα βρείτε το Δημαρχείο της πόλης, το Palau de la Generalitat, τον Καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης και άλλες εντυπωσιακές γοτθικές εκκλησίες, όπως η εκκλησία Santa Maria del Pi. Μια ξενάγηση στο εσωτερικό της θα σας αποκαλύψει τη σημαντικότερη, μεσαιωνική συλλογή χρυσών και ασημένιων θρησκευτικών αντικειμένων της Καταλονίας. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να «γνωρίσετε» από κοντά τις γιγαντιαίες φιγούρες Gegants del Pi. Θεωρείται πως είναι οι παλαιότερες που υπάρχουν στην Καταλονία. Η επίσκεψή σας στη βασιλική εκκλησία Santa Maria del Pi επιβάλλεται να «κλείσει» με μια ανάβαση στο καμπαναριό της για να απολαύσετε τη θέα στην «καρδιά» της Βαρκελώνης..


Ο γύρος της Ισπανίας… στη Βαρκελώνη

 • Διεύθυνση: Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Espanya (Κόκκινη γραμμή, L1 και Πράσινη γραμμή, L3)
 • Ωράριο λειτουργίας Ισπανικού Χωριού: Δευτέρα (09:00-20:00), Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή (09:00-12:00), Παρασκευή (09:00-15:00), Σάββατο (09:00-16:00). 25 Δεκεμβρίου (09:00-14:00), 1 Ιανουαρίου (13:00-24:00) και 8 έως 31 Ιανουαρίου: Δευτέρα έως Πέμπτη (09:00-20:00)
 • Ωράριο λειτουργίας μουσείου Fran Daurel: 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου: Δευτέρα έως Κυριακή (11:00 – 20:00), Οκτώβριος έως Μάιος: Δευτέρα (10:00 – 18:30), Τρίτη έως Κυριακή (10:00 – 19:00), Κλειστά: 25, 26 Δεκεμβρίου & 1 Ιανουαρίου
 • Εισιτήριο εισόδου: 14€
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ώρες
 • Ιστότοπος: Poble Espanyol

Πάρτε μια γεύση από Ισπανία σε ένα μοναδικό χωριό… της Βαρκελώνης! Περπατήστε σε γραφικά στενά και όμορφες πλατείες και γνωρίστε τις παραδόσεις, την αρχιτεκτονική, την κουζίνα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Το Ισπανικό Χωριό (Poble Espanyol) χτίστηκε το 1929 για τη Διεθνή Έκθεση με στόχο τη συγκέντρωση της «ισπανικής ψυχής» σε ένα χώρο. Οι περισσότερες κατασκευές παραμένουν άθικτες μέχρι και σήμερα και αναπαριστούν τη ζωή σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και κατά καιρούς διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για όσους ταξιδεύουν με παιδιά.

Μέσα στο Ισπανικό Χωριό λειτουργούν περισσότερα από 20 εργαστήρια χειροτεχνίας, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε μοναδικά κομμάτια κεραμικής και ιδιαίτερα δώρα από γυαλί, δέρμα και κοσμήματα.

Η είσοδος στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Museu Fran Daurel συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Ισπανικό Χωριό. Σε αυτό εκτίθενται 300 έργα από σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι Πικάσο, Νταλί και Μιρό.


Η τουριστική λεωφόρος της Βαρκελώνης

 • Διεύθυνση: La Rambla, 08002 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Drassanes (Πράσινη γραμμή, L3), στάση μετρό Liceu (Πράσινη γραμμή, L3), στάση μετρό Catalunya (Πράσινη γραμμή, L3) και (Κόκκινη γραμμή, L1)
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: > 3 ώρες
 • Ιστότοπος: La Rambla

Ο πιο γνωστός πεζόδρομος της Βαρκελώνης ακούει στο όνομα La Rambla. Σχεδιάστηκε το 1766 και από την αρχή αποτέλεσε τόπο συνάντησης όλων των κοινωνικών τάξεων της πόλης. Με αφετηρία κοντά στην πλατεία Plaça de Catalunya και 1,2 χιλιόμετρα μήκος ο πιο τουριστικός πεζόδρομος της Βαρκελώνης «συναντά» τη θάλασσα στο μνημείο του Κολόμβου (Mirador de Colom).

Ίσως το να καθίσετε για φαγητό σε κάποιο από τα μαγαζιά κατά μήκος της La Rambla να μην είναι η καλύτερη επιλογή, όμως μπορείτε να ξεδιψάσετε πίνοντας μια δροσιστική σανγκρία και να χαζέψετε σουβενίρ. Καθώς τη διασχίζετε θα συναντήσετε την ιστορική όπερα Gran Teatre del Liceu και την κεντρική αγορά Boqueria.

Αφήστε όλες σας τις αισθήσεις να παραδοθούν στα χρώματα, αρώματα, τις γεύσεις και τις μυρωδιές που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα μέσα στην εντυπωσιακή κεντρική αγορά της Βαρκελώνης. Η Boqueria, η πρώτη αγορά της Βαρκελώνης, ξεκίνησε να λειτουργεί το Μάρτιο του 1840. Ήδη από το 13ο αιώνα υπήρχαν πωλητές που πουλούσαν κρέας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η κεντρική αγορά.

Εκεί μπορεί να βρει κανείς φρούτα, λαχανικά, κρεατικά, τυριά, γλυκά καθώς και μαγαζάκια για να απολαύσει ποτό ή φαγητό. Είναι το κατάλληλο μέρος για όποιον θέλει να απολαύσει μια πανδαισία χρωμάτων και να δοκιμάσει όλη την ισπανική κουζίνα. Γι’ αυτό και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και διασημότερες αγορές στον κόσμο!

Εάν θέλετε να απολαύσετε τη βόλτα σας περισσότερο, επισκεφτείτε την αγορά μέχρι τη 1 μ.μ. καθώς αργότερα πλημμυρίζει από κόσμο.


Μια βόλτα στο λόφο Tibidabo

 • Διεύθυνση: Plaça Tibidabo, 3-4, 08035 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Paseo de la Vall d’Hebron, 138-176 (γραμμή 3 ή γραμμή 5)
 • Ωράριο λειτουργίας: Δείτε εδώ
 • Εισιτήριο εισόδου: 28,50€ (Δείτε εδώ αναλυτικά)
 • Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης: >3 ώρες
 • Ιστότοπος: Tibidabo

Αν σας αρέσουν τα ύψη, η αδρεναλίνη και οι συγκινήσεις… ο λόφος Tibidabo πρέπει να μπει στην κορυφή της to-do λίστας σας στη Βαρκελώνη. Ξεκινήστε τη μέρα σας με έναν αέρα άλλων εποχών, ανεβαίνοντας στο χαρακτηριστικό μπλε τραμ (tramvia blau), που θα σας πάει μέχρι το τελεφερίκ. Από εκεί θα συνεχίσετε την… ανάβαση στα 512 μέτρα, για να συναντήσετε -στην κορυφή του λόφου- το λούνα παρκ Tibidabo Amusement Park.

Για πραγματικά πανοραμική κι ανεμπόδιστη θέα στη Βαρκελώνη και την πεδιάδα Vallès από υψόμετρο 560 μέτρων πηγαίνετε προς τον πύργο επικοινωνιών, που σχεδίασε ο βρετανός αρχιτέκτονας Norman Foster.

Διασχίστε με τα πόδια ή με ποδήλατο το προστατευόμενο πάρκο Parc Metropolità de Collserola και επισκεφθείτε το ναό της Ιερής Καρδιάς Sagrat Cor, η σιλουέτα του οποίου δεσπόζει στον ορίζοντα της Βαρκελώνης.


Εξόρμηση στις παραλίες της Βαρκελώνης

 • Διεύθυνση: Carrer Andrea Doria 45, 08003 Βαρκελώνη, Ισπανία
 • Συγκοινωνία: στάση μετρό Barceloneta (Κίτρινη γραμμή, L4)

Αν ταξιδεύετε στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και το μαγιό σας! Με πάνω από 4 χιλιόμετρα ακτογραμμών, οι παραλίες της Βαρκελώνης δε θα σας απογοητεύσουν. Προετοιμαστείτε για πολυκοσμία, τεράστιες αμμουδιές και κύματα. Μην πτοηθείτε όμως! Κάντε τη βουτιά σας και απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα, σαν άλλοι Βαρκελωνέζοι!

Η Barceloneta είναι η πιο γνωστή παραλία της πόλης και η πιο κοντινή. Μπορείτε να πάτε με το μετρό, ή ακόμη να περπατήσετε μέχρι εκεί από το κέντρο. Η άλλοτε γειτονιά των ψαράδων έχει μεταμορφωθεί στην πιο δημοφιλή συνοικία της Βαρκελώνης. Εδώ θα βρείτε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ και σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις.


Πηγές: skyscanner.com & toptraveller.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Google+, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ