Loading...
Tech

Η νέα Nikon COOLPIX P950 διαθέτει οπτικό zoom 83x

Η Nikon ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2020, τη νέα προσθήκη στην εκπληκτική της σειρά φωτογραφικών bridge, την COOLPIX P950, η οποία διαθέτει εντυπωσιακό οπτικό zoom 83x. Αυτή η ανθεκτική φωτογραφική μηχανή με εξαιρετικά μεγάλο zoom, ενημερώνει την COOLPIX P900 με μια γκάμα περιζήτητων λειτουργιών, που καθιστούν τρομερά εύκολη τη λήψη απομακρυσμένων θεμάτων με απίθανες λεπτομέρειες, σε εκπληκτικές κοντινές λήψεις φωτογραφιών και εντυπωσιακά ευκρινή video 4K.

Με την εκτεταμένη κάλυψη, η COOLPIX P950 είναι η ιδανική φωτογραφική μηχανή που συντροφεύει φωτογράφους, οι οποίοι θέλουν να φωτογραφίζουν πουλιά ή την άγρια φύση, ή για όσους τους αρέσει να παρατηρούν αεροπλάνα. Το οπτικό zoom 83x προσφέρει εύρος εστιακής απόστασης 24-2000mm, ενώ το Dynamic Fine Zoom 166x επεκτείνει ψηφιακά το ανώτατο όριο σε έως και 4000mm.


Τραβήξτε τα πάντα

Οι φωτογράφοι πουλιών ή της άγριας φύσης, που φωτογραφίζουν με το πρώτο φως ή το σούρουπο, επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα χάρη στον φωτεινό φακό NIKKOR με μέγιστο διάφραγμα f/2,8. Η ποιότητα εικόνας είναι ευκρινής, ακόμα και όταν φωτογραφίζετε με υψηλό zoom. Όσοι συνηθίζουν να τραβάνε video έχουν στη διάθεσή τους τη δυνατότητα λήψεων πλάνων video 4K από φευγαλέα θέματα, και οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις βασικές ρυθμίσεις έκθεσης κατά τη λήψη video, η οποία είναι ιδανική για την αλλαγή των συνθηκών φωτισμού. Η COOLPIX P950 υποστηρίζει επίσης την αποτύπωση εικόνας RAW (NRW), ώστε οι χρήστες να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα προηγμένα προγράμματα επεξεργασίας. Και η επαφή hot shoe πλήρους μεγέθους, επιτρέπει τη χρήση εξαρτημάτων της Nikon, όπως μικροφώνων ή σκοπεύτρων.

Η Ines Bernardes, διευθύντρια προϊόντων στη Nikon Europe, σχολίασε:

“Η COOLPIX P950 είναι μια ενημερωμένη έκδοση της COOLPIX P900 με πολλές δυνατότητες, η οποία άλλαξε την αγορά των φωτογραφικών μηχανών με εξαιρετικά μεγάλο zoom, με το οπτικό zoom 83x που διαθέτει. Αυτή η νέα φωτογραφική μηχανή διατηρεί το εντυπωσιακό εύρος zoom της προκατόχου της και προσθέτει πολλές από τις λειτουργίες που ο κόσμος αποζητούσε, όπως video 4K, υποστήριξη RAW και μια επαφή hot shoe για εξαρτήματα. Αποτελεί μια εκπληκτική προσθήκη στην οικογένεια φωτογραφικών μηχανών Nikon, με εξαιρετικά μεγάλο zoom: ο κόσμος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο οπτικό zoom 83x και το απίθανο οπτικό zoom 125x της COOLPIX P1000 ανάλογα με τις ανάγκες του.”


Ιδανικές λήψεις

Επιτυγχάνετε εξαιρετικά αποτελέσματα από την αυγή μέχρι το σούρουπο, χάρη στον αισθητήρα CMOS με οπίσθιο φωτισμό και τον φωτεινό φακό NIKKOR με ευρύ μέγιστο διάφραγμα f/2,8. Ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon και το γυάλινο στοιχείο Super ED, μειώνουν την παραμόρφωση σε πολύ ισχυρό zoom. Είτε κάνετε zoom σε ένα αεροπλάνο που κάνει βουτιά είτε τραβάτε πλάνα ντροπαλών άγριων ζώων, είστε έτοιμοι για κάθε ευκαιρία.

Παράθυρο στον κόσμο

Το μεγάλο ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED 1cm 2359k-dot, προσφέρει μια καθαρή εικόνα. Ένας οπτικός αισθητήρας πραγματοποιεί αυτόματη μετάβαση από λήψη από την οθόνη σε λήψη από το σκόπευτρο, καθώς πλησιάζετε τη φωτογραφική μηχανή στο πρόσωπό σας.

Εξερευνήστε κάθε γωνία

Συνθέστε απίστευτες λήψεις με τη φωτεινή οθόνη LCD 8,1cm 921k-dot, η οποία μπορεί να πάρει κλίση και να περιστραφεί σε σχεδόν οποιαδήποτε κατεύθυνση. Είναι εύκολο να καδράρετε εικόνες όταν κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή ψηλά ή χαμηλά.

Αποτύπωση εικόνας RAW

Επεξεργασία με αρχεία υψηλής ποιότητας. Η COOLPIX P950 υποστηρίζει τη λήψη εικόνας RAW (NRW), που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να εξαγάγετε αρχεία εικόνας χωρίς συμπίεση στο πρόγραμμα επεξεργασίας της επιλογής σας.

Εντυπωσιακά video 4K με το εξαιρετικά μεγάλο zoom

Τραβήξτε εύκολα πλάνα σε ποιότητα 4K/UHD 30p, με στερεοφωνικό ήχο ή video Full HD (1080p), με ταχύτητες καρέ που φτάνουν τα 60p. Η καθαρή έξοδος HDMI σάς επιτρέπει να εξαγάγετε video σε μια εξωτερική οθόνη κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Μια υποδοχή ενσωματωμένου μικροφώνου σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εξωτερικό μικρόφωνο για καλύτερο ήχο. Η λειτουργία χειροκίνητου video σάς δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τις βασικές ρυθμίσεις έκθεσης κατά τη λήψη πλάνων: ιδανική σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Εξασφαλίστε σταθερότητα

Τραβήξτε σταθερές φωτογραφίες και πλάνα video, ακόμη και όταν πραγματοποιείτε λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, σε αποστάσεις υπερ-τηλεφακού ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το σύστημα οπτικού VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης της Nikon, σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε λήψεις έως και πέντε στοπ χαμηλότερης ταχύτητας κλείστρου από ό,τι θα ήταν δυνατό διαφορετικά. Η λειτουργία “Έντονη” για την απόσβεση κραδασμών, προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στην εικόνα από το σκόπευτρο και από την οθόνη, γεγονός που είναι ιδανικό όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Παραμείνετε στον στόχο

Το πλευρικό χειριστήριο zoom σάς επιτρέπει να επεκτείνετε τον φακό με τον αντίχειρά σας. Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού zoom άμεσης επαναφοράς, ο φακός θα συμπτυχθεί σε ευρυγώνια θέση: ιδανικό για όταν θέλετε να αποτυπώνονται τα θέματα που έχουν μετακινηθεί εκτός κάδρου.

Να είστε έτοιμοι

Η επαφή hot shoe πλήρους μεγέθους, διευκολύνει την τοποθέτηση εξαρτημάτων της Nikon, όπως τα φλας Speedlight. Εναλλακτικά δοκιμάστε το σκόπευτρο κουκκίδας DF-M1 της Nikon: αυτό το αναδιπλούμενο σκόπευτρο σάς βοηθάει να παρακολουθείτε ακόμη και πουλιά που πετούν γρήγορα και να τα διατηρείτε στο κέντρο του κάδρου.

Αποτυπώστε τα πάντα

Η λειτουργία “Παρακολούθηση πουλιών” σάς επιτρέπει να επιλέξετε τρεις διαφορετικές περιοχές AF για να διατηρείτε τα θέματα που κινούνται γρήγορα σε εστίαση. Η λειτουργία “Φεγγάρι” βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής για καθαρές αστρονομικές εικόνες, και είναι ιδανική για να αποτυπώσετε το φεγγάρι σε όλες τις φάσεις του.

Συμβατότητα SnapBridge

Η εφαρμογή SnapBridge της Nikon για iOS και Android, πρέπει να είναι εγκατεστημένη σε μια συμβατή έξυπνη συσκευή, προκειμένου να είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το SnapBridge με αυτήν τη φωτογραφική μηχανή.


Σύνοψη Βασικών Λειτουργιών


 • Απίστευτο zoom: Οπτικό zoom 83x (24–2000 mm) και Dynamic Fine Zoom 166x (4000 mm).
 • Φωτεινός φακός NIKKOR: Με μέγιστο διάφραγμα f/2,8 και γυάλινο στοιχείο Super ED για μείωση της παραμόρφωσης σε υψηλό zoom.
 • Ιδανικές λήψεις: Αισθητήρας CMOS 16MP με οπίσθιο φωτισμό, γρήγορος επεξεργαστής εικόνων EXPEED και σύστημα οπτικού VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης.
 • Υποστήριξη RAW: Αποθηκεύστε και εξαγάγετε εικόνες RAW (NRW) χωρίς συμπίεση στα προγράμματα επεξεργασίας.
 • Video 4K: Τραβήξτε εύκολα πλάνα σε ποιότητα 4K/UHD 30p με στερεοφωνικό ήχο ή video Full HD (1080p) με ταχύτητες καρέ που φτάνουν τα 60p. Εγγράψτε video με στερεοφωνικό ήχο και προσαρμόστε χειροκίνητα τις βασικές ρυθμίσεις έκθεσης κατά τη λήψη video.
 • Δυνατότητα λήψης time-lapse video ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή: Εγγράψτε time-lapse video διάρκειας περίπου 10 δευτερολέπτων με ταχύτητα αναπαραγωγής 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ή 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).
 • Πτυσσόμενη οθόνη TFT LCD: Η φωτεινή οθόνη LCD 8,1 cm 921k-dot μπορεί να πάρει κλίση και να περιστραφεί σε σχεδόν οποιαδήποτε κατεύθυνση.
 • Ευκρινές ηλεκτρονικό σκόπευτρο: Μεγάλο ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED 1 cm 2360k-dot με οπτικό αισθητήρα.
 • Εύκολος έλεγχος zoom: Η μεγάλη λαβή, το πλευρικό χειριστήριο zoom και το κουμπί zoom άμεσης επαναφοράς εξασφαλίζουν σταθερό χειρισμό.
 • SnapBridge: Συγχρονίστε φωτογραφίες με την έξυπνη συσκευή σας ή χρησιμοποιήστε την έξυπνη συσκευή για να τραβήξετε φωτογραφίες από απόσταση.
 • Επαφή hot shoe πλήρους μεγέθους: Στερεώστε εξαρτήματα της Nikon όπως τα φλας Speedlight και μικρόφωνα. Εναλλακτικά δοκιμάστε το σκοπευτικό κουκκίδας DF-M1 της Nikon, ένα αναδιπλούμενο σκόπευτρο που σας βοηθάει να παρακολουθείτε ακόμα και πουλιά που πετούν γρήγορα.


Χαρακτηριστικά


 • Ωφέλιμα pixel: 16 εκατομμύρια (η επεξεργασία εικόνας μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ωφέλιμων pixel)
 • Αισθητήρας εικόνας: 1/2,3 ιντσών, τύπου CMOS, συνολικά pixel: περίπου 16,79 εκατομμύρια
 • Οθόνη: Οθόνη TFT LCD 8,1 cm περίπου 921k-dot (RGB), με ευρεία οπτική γωνία, ανακλαστική επίστρωση και προσαρμογή φωτεινότητας 5 επιπέδων, πτυσσόμενη οθόνη TFT LCD
 • Κάλυψη κάδρου: Λειτουργία λήψης: περίπου 99% οριζόντια και κατακόρυφα (σε σύγκριση με την πραγματική φωτογραφία), λειτουργία αναπαραγωγής: περίπου 100% οριζόντια και κατακόρυφα (σε σύγκριση με την πραγματική φωτογραφία)
 • Έλεγχος φλας: Αυτόματο φλας TTL με προκαταρκτική λάμψη φλας
 • Ευαισθησία ISO: ISO 100 έως 1600, [100-400], [100-800], [100-1600] (προεπιλεγμένη ρύθμιση), [100-3200], [100-6400], [100], [200], [400], [800], [1600], [3200] και [6400] είναι διαθέσιμα κατά τη χρήση των λειτουργιών P, S, A, M, U ή χειροκίνητου video

Φακός

 • Φακός: Φακός NIKKOR με οπτικό zoom 83x
 • Κατασκευή φακού: 16 στοιχεία σε 12 ομάδες (5 στοιχεία φακού ED και 1 στοιχείο φακού super ED)
 • Μεγέθυνση: Έως 4x (γωνία προβολής ισοδύναμη με αυτήν ενός φακού περίπου 8000 mm σε φορμά 35 mm [135]), ‘Εως 3,6x κατά την εγγραφή video με [2160/30p] (4K UHD) ή [2160/25p] (4K UHD)

Διάφραγμα

 • Αριθμός f: f/2,8 έως 6,5
 • Εύρος διαφράγματος: 10 βήματα του 1/3 EV (W) (λειτουργία A, M)

Εστίαση

 • Εστιακή απόσταση: 4,3 έως 357 mm (γωνία προβολής ισοδύναμη με αυτήν του φακού 24-2000 mm σε φορμά 35 mm [135])
 • Εύρος εστίασης: [W]: περίπου 50 cm έως το άπειρο, [Τ]: περίπου 5,0 m έως το άπειρο, λειτουργία κοντινών λήψεων macro: [W]: περίπου 1 cm έως το άπειρο, [Τ]: Περίπου 5,0 m έως το άπειρο (Όλες οι αποστάσεις έχουν υπολογιστεί από το κέντρο της πρόσοψης του φακού)

Αποθήκευση

 • Μέσα αποθήκευσης: SD, SDHC, SDXC
 • Αποθήκευση – Μορφή αρχείων: Φωτογραφίες: JPEG, RAW (NRW) (μορφή της Nikon), Video: MP4 (video: H.264/MPEG-4 AVC, ήχος: στερεοφωνικός AAC)

Μέγεθος εικόνας και βίντεο

 • Μέγεθος εικόνας (pixel): 16 M [4608×3456], 8 M [3264×2448], 4 M [2272×1704], 2 M [1600×1200], 16:9 12 M [4608×2592], 3:2 14 M [4608×3072], 1:1 12 M [3456×3456]
 • Video – Μέγεθος καρέ (pixel) και ταχύτητα καρέ: 2160/30p (4K UHD), 2160/25p (4K UHD), 1080/30p, 1080/25p, 1080/60p, 1080/50p, 720/30p, 720/25p, 720/60p, 720/50p, HS 480/4x, HS 720/2x, HS 1080/0,5x

Διασύνδεση

 • USB: Επαφή micro-USB (Μην χρησιμοποιείτε άλλο καλώδιο USB πέρα από το καλώδιο USB UC-E21 που περιλαμβάνεται), Hi-Speed USB
 • Έξοδος HDMI: Micro υποδοχή HDMI (τύπος D)
 • Πρότυπα Wi-Fi (Ασύρματο LAN): IEEE 802.11b/g (τυπικό πρωτόκολλο ασύρματου LAN)
 • Πρότυπα Bluetooth: Bluetooth Specification Version 4.1, Συχνότητα λειτουργίας: Bluetooth: 2402 έως 2480 MHz, Bluetooth Low Energy: 2402 έως 2480 MHz, Μέγιστη ισχύς εξόδου: Bluetooth: 7,2 dBm (EIRP) Bluetooth Low Energy: 7,2 dBm (EIRP)

Μπαταρία

 • Διάρκεια ζωής μπαταρίας: Περίπου 290 λήψεις με χρήση της μπαταρίας EN-EL20a
 • Πραγματική διάρκεια ζωής μπαταρίας για εγγραφή video: Περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά κατά τη χρήση μπαταρίας EN-EL20a

Μέγεθος και βάρος

 • Βάρος: Περίπου 1005 g (με τη μπαταρία και την κάρτα μνήμης)
 • Διαστάσεις (Π x Υ x Β): Περίπου 140,2 x 109,6 x 149,8mm (χωρίς τις προεξοχές)

Nikon Coolpix P950 – Περιεχόμενα συσκευασίας


 

 • Λουράκι AN-DC3
 • Μετασχηματιστής φόρτισης μπαταρίας EH-73P
 • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL20a
 • Σκίαστρο φακού HN-CP20
 • Καπάκι φακού LC-67
 • Καλώδιο USB UC-E21

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα κάμερα Coolpix P950, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Nikon.


 Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ