Loading...
Tech

Mavic 2 Pro / Mavic 2 Zoom τα πιο προηγμένα drones της DJI είναι εδώ

Μιλώντας κάποιος για την DJI, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι drones! Πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία στον κόσμο στον κλάδο των drones, και αντιπροσωπεύει το 70% της παγκόσμιας αγοράς καταναλωτικών drones. Στα τέλη Αυγούστου λοιπόν, διοργάνωσε μία εντυπωσιακή παρουσίαση στη Νέα Υόρκη, στην οποία αποκάλυψε το διάδοχο του εξαιρετικά επιτυχημένου Mavic Pro. Όπως αποκάλυψε η DJI ο αντικαταστάτης του Mavic Pro δεν θα είναι ένας αλλά δύο… Και τα ονόματα αυτών: DJI Mavic 2 Pro και Mavic 2 Zoom. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δύο νέα drones διαφέρουν μόνο στην κάμερα και όχι στις διάφορες δυνατότητες που δίνουν κατά την πτήση ή σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία στην παρουσίαση, έδωσε έμφαση στη χρησιμότητα των drones σε διασώσεις, έχοντας ως πρόσφατο παράδειγμα τη διάσωση ενός ορειβάτη στην κορυφή Κ2 του Έβερεστ. Όπως αναφέρθηκε, τα drones της εταιρείας έχουν φανεί χρήσιμα σε 144 επιχειρήσεις διάσωσης. Ο τρόπος αξιοποίησης των drones καθώς και οι αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών, οδήγησαν το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης να εστιάσει και να βελτιώσει συνολικά τα drones και να μην αρκεστεί στην απλή αναβάθμιση της κάμερας. Επομένως παρά τις νέες κάμερες τα δύο νέα drones έρχονται με αρκετές νέες τεχνολογίες και έξυπνα χαρακτηριστικά, που θα κάνουν την εμπειρία χρήσης πιο εύκολη και το αποτέλεσμα πιο επαγγελματικό.

Μεγαλύτερος αισθητήρας ή Φακός ζουμ;

Τα δύο drone όπως προείπαμε διαφέρουν μόνο στις κάμερες, όποτε πάμε να δούμε τι διαφορετικό έχουν να μας προσφέρουν στον τομέα της απεικόνισης και θα ακολουθήσουν τα βασικά χαρακτηριστικά που είναι κοινά και στα δύο drone.


Κάμερα του Mavic 2 Pro

Hasselblad Camera

Κατασκευασμένες στη Σουηδία, οι κάμερες Hasselblad είναι γνωστές για τον μοναδικό και εργονομικό σχεδιασμό τους, την ασυμβίβαστη ποιότητα εικόνας και τη σουηδική τεχνογνωσία. Από το 1941, οι κάμερες Hasselblad έχουν καταγράψει μερικές από τις πιο κορυφαίες εικόνες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης προσγείωσης σε φεγγάρι. 

Το Mavic 2 Pro είναι εξοπλισμένο με την ολοκαίνουργια κάμερα Hasselblad L1D-20c, σε συνεργασία με τη Hasselblad μετά από δύο χρόνια ακούραστης έρευνας. Η L1D-20c διαθέτει τη μοναδική τεχνολογία Hasselblad Natural Color Solution (HNCS) της Hasselblad, που σε βοηθάει να πραγματοποιείς πανέμορφες 20-megapixel εναέριες λήψεις με εκπληκτική χρωματική λεπτομέρεια.

Αισθητήρας CMOS 1″

Ο ολοκαίνουργιος αισθητήρας CMOS 1″ έχει μια ενεργή περιοχή ανίχνευσης τέσσερις φορές πιο αποτελεσματική από του Mavic Pro. Ο μεγάλος αισθητήρας σημαίνει καλύτερη απόδοση σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού με ένα πιο εκτεταμένο εύρος ISO, το μέγιστο ISO “απογειώθηκε” από 3200 σε 12800.

10-bit Dlog-M Προφίλ χρωμάτων

Το Mavic 2 Pro υποστηρίζει ένα προφίλ χρωμάτων 10-bit Dlog-M που αποδίδει υψηλότερο δυναμικό εύρος για μεγαλύτερη ευελιξία στην αίθουσα βαθμολόγησης. Το σύστημα καταγράφει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρώματα (σε σύγκριση με τα 16 εκατομμύρια χρώματα από τις παραδοσιακές τεχνολογίες έγχρωμης κωδικοποίησης 8-bit) και διατηρεί εκπληκτικές λεπτομέρειες τόσο στις φωτεινές ενδείξεις όσο και στις σκιές. Τώρα, μπορείς να αποτυπώσεις τις πιο αχνές διαβαθμίσεις κατά το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή.

HDR βίντεο

Με υποστήριξη 4K 10-bit HDR, το Mavic 2 Pro μπορεί να συνδεθεί σε μια τηλεόραση 4K με HLG και θα αναπαράγει αμέσως το περιεχόμενο με τους σωστούς τόνους χρώματος. Τα φωτεινότερα σημεία και η αυξημένη αντίθεση είναι αυτά που κάνουν το βίντεο HDR τόσο ελκυστικό. 

Προσαρμόσιμο διάφραγμα

Το προσαρμόσιμο διάφραγμα f/2.8-f/11 προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας τόσο σε περιβάλλοντα υψηλού όσο και χαμηλού φωτισμού. Όταν πραγματοποιείς λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ρύθμισε το διάφραγμα σε f/2.8 για να επιτρέψεις μεγαλύτερη φωτεινότητα και να τραβήξεις φωτεινές και καθαρές φωτογραφίες. Όταν φωτογραφίζεις σε καλά φωτισμένα περιβάλλοντα, ρύθμισε το διάφραγμα σε f/11 για να μειώσεις την ταχύτητα κλείστρου και να κάνεις το βίντεο πιο ομαλό.


Κάμερα του Mavic 2 Zoom

Ευελιξία

Με τη βοήθεια ενός αισθητήρα 12-megapixel 1 / 2.3-ιντσών με έως 4x Zoom, συμπεριλαμβανομένου του οπτικού ζουμ 2x (24-48 mm), το Mavic 2 Zoom θα σου προσφέρει νέες δυναμικές προοπτικές, απαθανάτισε τα πάντα! 

Περισσότερες εκφραστικές λήψεις

Σε σύγκριση με έναν φακό ευρείας γωνίας 24mm, ο τηλεφακός του Mavic 2 Zoom 48mm φιλτράρει τις λήψεις σου, ενισχύοντας το εφέ προσαρμογής για μια κλασική κινηματογραφική εμφάνιση. Τώρα ολόκληρος ο κόσμος της αεροφωτογραφίας είναι ανοιχτός για να τον εξερευνήσεις με ακόμα πιο επικά, κινηματογραφικά πλάνα.

Ένας νέος τρόπος για απομακρυσμένες λήψεις

Κατά τη λήψη Full HD βίντεο, το 4x Zoom χωρίς απώλειες (συμπεριλαμβανομένου του 2x οπτικού ζουμ) σου προσφέρει εντυπωσιακές κοντινές λήψεις, καθιστώντας τις σκηνές πιο εύκολα προσβάσιμες από απόσταση. Αυτή η επιλογή σε βοηθά επίσης να διατηρήσεις ασφαλέστερη απόσταση από κτίρια, οχήματα, ζώα και ανθρώπους. 

Γρήγορη εστίαση

Η υβριδική αυτόματη εστίαση του Mavic 2 Zoom συνδυάζει την ανίχνευση φάσης και αντίθεσης για μεγαλύτερη ακρίβεια εστίασης με αυξημένη ταχύτητα έως και 40% περισσότερο από ό, τι πριν. Το σύστημα παρακολούθησης αυτόματης εστίασης καθιστά τα θέματα ευδιάκριτα όταν κάνεις μεγέθυνση ή σμίκρυνση. 

Μεγέθυνση κατά τη διάρκεια της πτήσης

Το Dolly Zoom είναι ένα νέο QuickShot για το Zoom Mavic 2, προσφέροντας μια διαφορετική προοπτική σε έναν πλήρως ενσωματωμένο κινητήρα. Το Dolly Zoom προσαρμόζει αυτόματα την εστίαση κατά την πτήση, προσθέτοντας ένα έντονο, οπτικό εφέ στα βίντεό σου. Όταν πετάς με το χέρι, μπορείς επίσης να ρυθμίσεις τις σωστές τιμές ταχύτητας εστίασης για ακόμη πιο δημιουργικές επιλογές λήψης. 

Φωτογραφίες Super Resolution

Το Mavic 2 Zoom διαθέτει επίσης μια ολοκαίνουργια λειτουργία Super Resolution, ένα πλεονέκτημα κατά τη λήψη των ζωντανών λεπτομερειών που αναδεικνύει τη φωτογραφία του τοπίου. Όταν φωτογραφίζεις με οπτικό πεδίο 24 mm, η φωτογραφική μηχανή θα τραβήξει και θα διορθώσει εννέα φωτογραφίες με τον τηλεφακό της, καταλήγοντας σε φωτογραφία σούπερ ανάλυσης 48 megapixel. Σε σύγκριση με τα συνηθισμένα πανοράματα, οι φωτογραφίες σούπερ ανάλυσης διατηρούν την αρχική εμφάνιση των στόχων με πιο ακριβή σύνθεση. 


Κοινά χαρακτηριστικά 

Γενικές βελτιώσεις

Ο χρόνος πτήσης αυξήθηκε στα 31 λεπτά και η μέγιστη ταχύτητα είναι 70χλμ/ώρα. Το OcuSync 2.0 σύστημα υπόσχεται αξιοπιστία στη σύνδεση με το drone, αφού εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ των 2.4GHz και 5GHz, ενώ η ακτίνα δράσης φτάνει τα 8km και το preview είναι στα 1080p.

Hyperlapse

Μία ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία είναι το Hyperlapse, το οποίο διαθέτει 4 modes. Τα Free, Circle, CourseLock και Waypoint δίνουν τη δυνατότητα καταγραφής εναέριου hyperlapse χιλιομέτρων, κάτι που ήταν διαθέσιμο μέχρι τώρα μόνο σε επαγγελματίες. 

ActiveTrack

Το ActiveTrack έχει βελτιωθεί, αφού πλέον κάνει τρισδιάστατη ανίχνευση του αντικειμένου που ακολουθεί, και μπορεί να καταγράψει ακόμα και αυτοκίνητα που κινούνται γρήγορα σε στροφές. 

Remote Control

Το εξειδικευμένο τηλεχειριστήριο χρησιμοποιεί έναν πτυσσόμενο και εργονομικό σχεδιασμό για να κρατάει το smartphone σου ασφαλές και άνετο στη χρήση. Οι αποσπώμενοι μοχλοί ελέγχου, αποθηκεύονται στο εσωτερικό του τηλεχειριστηρίου για εύκολη μεταφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα Drone της DJI, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Οι τιμές για το δύο drone είναι 1.449€ για το Mavic 2 Pro και 1.249για το Mavic 2 Zoom.

Συγκριτικός Πίνακας Mavic Pro – Mavic 2 Pro

DJI Videos

Videos

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Google+, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ