Loading...
Tech

Mavic 3 / Mavic 3 Cine τα δύο νέα drones της DJI

Η DJI παρουσίασε τα δύο νέα της drones που ακούν στο όνομα DJI Mavic 3 και Mavic 3 Cine, τα οποία ήρθαν να ταράξουν τα νερά και να ανεβάσουν τον πήχη στην κατηγορία τους. Τα DJI Mavic 3 και Mavic 3 Cine έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και αντιπροσωπεύουν την πιο ολοκληρωμένη βελτίωση στη σειρά των drones τα τελευταία τρία χρόνια, με πολλές νέες λειτουργίες σύμφωνα με την εταιρία.


Συγκριτικός πίνακας Mavic 3 / Mavic 3 Cine


DJI Mavic 3DJI Mavic 3 Cine
Flagship drone for advanced shootingFlagship camera drone for pros
895 g899 g
4/3 CMOS4/3 CMOS
20 MP, DNG (RAW)20 MP, DNG (RAW)
5.1K/50fps, 4K/120fps5.1K/50fps, 4K/120fps
46-minute Flight Time (no wind)46-minute Flight Time (no wind)
O3+, 15km, 1080p/60fps TransmissionO3+, 15km, 1080p/60fps Transmission
Complete OmnidirectionalComplete Omnidirectional
ActiveTrack 5.0ActiveTrack 5.0
Advanced RTHAdvanced RTH
Standard RCDJI RC Pro (high-bright display)
8 GB internal storage1TB SSD high-speed internal storage
28x Zoom28x Zoom
MasterShotsMasterShots
APAS 5.0APAS 5.0
Apple ProRes 422 HQ encoding

Μοναδικές δυνατότητες βιντεοσκόπησης

Tο αναδιπλούμενο drone διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας με υβριδικό φακό 28x και φακό Hasselblad 24mm με αισθητήρα 4/3. Ο φακός Hasselblad μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 20 megapixel και βίντεο 5,1K στα 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή βίντεο 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο για πλάνα slow motion. Επομένως είναι εύκολα αντιληπτό πως με τέτοιες δυνατότητες τα πλάνα του χρήστη θα είναι πρωτότυπα και έτοιμα να τον συναρπάσουν με το πραγματικά θαυμάσιο αποτέλεσμα.

Ο βελτιωμένος αισθητήρας εικόνας προσφέρει πολύ υψηλότερη ανάλυση του βίντεο καθώς και μειώνει τον θόρυβο ειδικότερα σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, ενώ επίσης διαθέτει ρυθμιζόμενο διάφραγμα από f/2,8 έως f/11. Η δεύτερη κάμερα διαθέτει έναν τηλεφακό 162mm με διάφραγμα f/4,4 για μεγέθυνση λήψεων σε αξιοθαύμαστο βαθμό που θα μείνουν αξέχαστες σε όποιον τις δει.

Το Mavic 3 Cine απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες χρήστες προσφέροντάς τους τη δυνατότητα λήψης video Apple ProRes 422 HQ σε ανάλυση 5.1K (έως 50fps) και παράλληλα διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 1TB SSD, με αποτέλεσμα τα βίντεο και οι φωτογραφίες να φαίνονται πιο ζωντανές και παραστατικές από ποτέ με ξεκάθαρα και μαγευτικά χρώματα.


Ασφάλεια κατά τη χρήση

Διαθέσιμοι είναι και οι νέοι αναβαθμισμένοι αισθητήρες εμποδίων, που θα διευκολύνουν τη χρήση και των δυο drone, αφού είναι ικανοί πλέον να ανιχνεύσουν εμπόδια 10 φορές πιο μακριά προς κάθε κατεύθυνση με μεγάλη εμβέλεια έως και 200 μέτρων και περιλαμβάνουν έξι fish-eye αισθητήρες, καθώς και δύο αισθητήρες ευρείας γωνίας με αποτέλεσμα να αποφεύγονται αντικείμενα και δύσκολα σημεία, προσφέροντας μαγευτικές εικόνες ακόμα και στα πιο δύσβατα και περίπλοκα σημεία. Το γεγονός αυτό ανοίγει ένα νέο παράθυρο χρήσης τους, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό χώρο. Το OcuSync 3+ τέλος υπόσχεται έως και 15 χιλιόμετρα εμβέλειας σε ιδανικές συνθήκες με 1080p και 60fps μετάδοση.

Επιπλέον, υπάρχει μια αναβαθμισμένη δυνατότητα ActiveTrack 5.0 για βελτιωμένη παρακολούθηση, στην οποία χρησιμοποιείται αλγόριθμος εντοπισμού της θέσης που ενσωματώνει σήματα από δορυφόρους GPS, GLONASS και BeiDou. Το Advanced RTH βοηθά το drone να επιλέξει τη βέλτιστη διαδρομή για να επιστρέψει πίσω στη θέση από την οποία ξεκίνησε, ενώ το APAS 5.0 κάνει ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι επιστρέφει το drone στη θέση στην οποία βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή ο χειριστής του. Ακόμα, παρέχεται ένα ενσωματωμένο σύστημα AirSense το οποίο έχει τη δυνατότητα να προειδοποιεί τους πιλότους των drone για κοντινά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ τέλος υπάρχουν ειδοποιήσεις γεωγραφικής προστασίας, πράγμα που σημαίνει ότι όταν βρίσκονται τα drone κοντά σε ευαίσθητες τοποθεσίες θα ειδοποιείται ο χρήστης για την αποφυγή ατυχημάτων.


Βελτιωμένη αυτονομία μπαταρίας

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες τους προσφέρουν στον χρήστη μέχρι και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστεί η επαναφόρτιση τους, ενώ τα προηγούμενα μοντέλα έφταναν 31-34 λεπτά, γεγονός που οφείλεται στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και στους νέους κομψούς και αναβαθμισμένους τους έλικες.Υψηλότερη ταχύτητα πτήσης

Το Mavic 3 παράγει επίσης 35% λιγότερη αντίσταση από όλα τα προηγούμενα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, πετυχαίνοντας μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές τελικές ταχύτητες, κάνοντας τη χρήση του ακόμα πιο διασκεδαστική. Επίσης, ένα νέο χαρακτηριστικό του είναι το προηγμένο σύστημα Return to Home και το νέο αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης που παρέχει στον κάθε χρήστη μια καθαρότερη μετάδοση βίντεο ακόμα και στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Όπως συνηθίζεται, τα Mavic 3 (2159€) /Mavic 3 Cine θα διατεθούν σε κανονικές και Fly More Combo (2869€) /Cine Premium Combo (4919€) εκδόσεις – οι οποίες περιλαμβάνουν ανταλλακτικά και περιφερειακά, καλώδια, φίλτρα (ND4/8/16/32 και ND64/128/256/512), μπαταρίες, χειριστήρια DJI RC-N1/DJI RC Pro και θήκες μεταφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα Mavic 3 και Mavic 3 Cine, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της DJI.

Πηγή: kotsovolos.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ