Loading...
Tech

Νέα MacBook Pro, MacBook Air και Mac mini με τον επεξεργαστή Apple M1

Στο τρίτο συνεχόμενο event που διοργάνωσε η Apple μέσα σε τρεις μήνες, ένα νέο προϊόν έκανε την εμφάνισή του. Μετά τα Apple Watch και iPad, που πρωταγωνίστησαν στο «Time Flies event», και τα iPhone 12, που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο «Hi, Speed», έφτασε η ώρα και για τους υπολογιστές της Apple, να έρθουν στο προσκήνιο. Αυτό έγινε στο «One More Thing» event, στο οποίο παρουσίασε τον Apple M1, τον πρώτο επεξεργαστή της εταιρίας για υπολογιστές αλλά και τα πρώτα Mac που θα τον αξιοποιήσουν.

Πριν από λίγους μήνες η Apple, ενημέρωσε πως θα αλλάξει τους επεξεργαστές που χρησιμοποιεί στην γκάμα υπολογιστών Mac, δηλαδή αντί CPU από την Intel θα αρχίσει να βάζει δικής της κατασκευής, βασισμένα στην πετυχημένη από τις συσκευές iOS αρχιτεκτονική ARM. H εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι αυτή η μετάβαση θα γίνει σταδιακά, αρχικά με κάποιους υπολογιστές. Μέσα σε διάστημα περίπου δύο ετών, όλοι οι Mac θα φέρουν ARM αρχιτεκτονική. 

Οι νέοι υπολογιστές με τσιπ της Apple είναι τρεις: MacBook Pro, MacBook Air και Mac mini. Το νέο MacBook Air γίνεται πολύ πιο ισχυρό, ενώ παραμένει απόλυτα φορητό με μπαταρία που διαρκεί έως και 18 ώρες και τον αγαπημένο λεπτό σχεδιασμό. Από την άλλη, το πανίσχυρο MacBook Pro 13 ιντσών γίνεται ακόμη πιο pro, με αξεπέραστες επιδόσεις και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας σε Mac, που φτάνει τις 20 ώρες. Τέλος, το Mac mini γίνεται γιγάντιο σε απόδοση, με ταχύτητες που θα σας εντυπωσιάσουν!

Συγκεκριμένα, ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε εμφατικά:

“Το Mac ήταν πάντα συνυφασμένο με την καινοτομία και τις μεγάλες αλλαγές. Τον Ιούνιο ανακοινώσαμε πως το Mac θα κάνει ακόμη ένα τεράστιο βήμα μπροστά, με τους δικούς μας επεξεργαστές. Υποσχεθήκαμε πως το πρώτο Mac με έναν Apple Silicon θα φτάσει πριν το τέλος του έτους. Ε λοιπόν αυτή η μέρα έφτασε”.


Apple M1: Το πρώτο Apple chip για Mac


Το νέο τσιπ που αποτελεί την καρδιά των νέων συστημάτων, ονομάζεται «Μ1». Είναι εξολοκλήρου εμπνευσμένο από την Apple, κατασκευάζεται στα 5 νανόμετρα και εμπεριέχει 16 δισεκατομμύρια τρανζίστορς! Έχει 8 πυρήνες, τέσσερις υψηλής απόδοσης και τέσσερις υψηλής αυτονομίας, ώστε να «μοιράζει» τον φόρτο εργασίας ανάμεσα στους πυρήνες, ανάλογα με το πόσο απαιτητική είναι η εργασία σας, ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλή διάρκεια μπαταρίας. Επιπλέον η Apple, εφοδίασε το Μ1 με ενσωματωμένη GPU (κύκλωμα γραφικών) 8 πυρήνων και με «νευρωνική μηχανή» (Neural Engine) 16 πυρήνων.

Σημαντική διαφορά του M1 σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι η μνήμη γενικής χρήσης RAM, πλέον είναι κοινή τόσο στη CPU όσο και στη GPU (ενώ πριν υπήρχαν δύο διαφορετικοί τύποι RAM, μια γενικής χρήσης και μια για χρήση από το κύκλωμα γραφικών). Με πιο απλά λόγια, όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε περίσσεια «δύναμη» για καθημερινές εργασίες, ιδιαίτερα απαιτητικά προγράμματα (επεξεργασία βίντεο, εικόνας, streaming, αρχιτεκτονικά σχέδια, αλγόριθμοι, 3D modeling κλπ.) και παράλληλα μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Επίσης, το κύκλωμα επεξεργασίας εικόνας (ISP) του M1, προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα βιντεοκλήσεων σε σχέση με το παρελθόν.


MacBook Pro


Το MacBook Pro έχει ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά με το MacBook Air, όπως οθόνη, επιλογή RAM (8/16GB), θυρών και αποθηκευτικού χώρου (από 256GB έως 2ΤΒ). Η μοναδική διαφορά έχει να κάνει με τη διάρκεια μπαταρίας: 17 ώρες χρήσης Internet και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Από πλευράς απόδοσης, η βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο φτάνει σε 2.8x στη CPU και 5x στη GPU. Σε απλή μετάφραση: το λάπτοπ μπορεί να αναπαράξει 8Κ βίντεο χωρίς κανένα πρόβλημα!


Το Μ1 είναι μικρό αλλά πανίσχυρο

Το Apple M1 είναι το πρώτο τσιπ που σχεδιάστηκε ειδικά για Mac. Mε 16 δισεκατομμύρια transistors, ενσωματώνει τον επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών, τη Neural Engine, το I/O, και πολλά ακόμα, σε ένα μόνο μικροσκοπικό τσιπ. Ιδανικό για επαγγελματική χρήση, εγγυάται ιλιγγιώδεις ταχύτητες, έτσι ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας ακόμα και τις πιο απαιτητικές εργασίες. Η οκταπύρηνη κάρτα γραφικών προσφέρει απίστευτη ταχύτητα απόδοσης γραφικών, για να μπορείτε να κάνετε τα πάντα με την άνεση που σας προσφέρει ένα laptop.

Όταν η ευφυία συναντάει την ταχύτητα

Το machine learning προσφέρει υψηλή ταχύτητα και αυτοματισμό σε διαδικασίες, όπως η ανάλυση βίντεο, η αναγνώριση φωνής και η επεξεργασία εικόνας. Αυτό οφείλεται στους 16 πυρήνες της Neural Engine, που απογειώνουν την απόδοση του MacBook Pro.

Ενοποιημένη μνήμη

Το laptop που καταφέρνει τα πάντα, δε θα μπορούσε να μην έχει κορυφαία μνήμη. Το M1 τσιπ διαθέτει ταχύτατη ενοποιημένη μνήμη, με χωρητικότητα 8GB. Ο συνδυασμός υψηλού bandwidth με τη μνήμη χαμηλής καθυστέρησης, επιτρέπει στις εφαρμογές να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών και της Neural Engine, τόσο γρήγορα όσο κάνετε να το σκεφτείτε.

Η ισχύς του macOS Big Sur στο M1

Το macOS Big Sur, ανήκει στα πιο προηγμένα και εύχρηστα λειτουργικά συστήματα. Με αναβαθμισμένο Safari όπου η φόρτωση ιστοσελίδων γίνεται ταχύτερα από το Chrome, κατά 50%, νέες λειτουργίες για τα μηνύματα, καθώς και περισσότερη ασφάλεια για τα προσωπικά σας δεδομένα. Πιο πρακτικό και κομψό από ποτέ, σας δίνει άμεση πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές, εύκολα και γρήγορα. Συγκεκριμένα, οι ειδοποιήσεις ομαδοποιούνται ανά εφαρμογή και είναι πιο εύκολο όταν έχετε πολλές καρτέλες ανοιχτές να βρείτε αυτή που θέλετε. Επιπλέον, η αναζήτηση οργανώνει τα αποτελέσματα σε συνδέσμους και φωτογραφίες, ενώ υπογραμμίζει τους όρους αντιστοίχισης.

Ομορφιά που πηγάζει από την οθόνη Retina

Η οθόνη Retina στο MacBook Pro 13” διαθέτει ισχυρό οπίσθιο φωτισμό LED και υψηλό λόγο αντίθεσης, για βαθύτερο μαύρο και ακόμα πιο φωτεινό λευκό. Υποστηρίζει ευρεία γκάμα χρωμάτων P3 για ακόμα πιο έντονες πράσινες και κόκκινες αποχρώσεις, σε σχέση με το sRGB. Και κάθε MacBook Pro διαθέτει τεχνολογία True Tone. Η ισορροπία λευκού προσαρμόζεται στη θερμοκρασία χρώματος του φωτός στο περιβάλλον σας, για μια πιο φυσική εμπειρία θέασης!

Ηχεία και κάμερα που «λένε»

Ο επεξεργαστής σήματος εικόνας στο τσιπ M1, εγγυάται ότι οι βιντεοκλήσεις στο FaceTime θα είναι HD, καθώς η ανίχνευση προσώπου χρησιμοποιεί τη Neural Engine, για να προσαρμοστεί η ισορροπία του λευκού και το exposure, για ακόμα πιο φυσικούς τόνους δέρματος. Ο ήχος είναι επίσης εξαιρετικός χάρη στη συστοιχία τριών μικροφώνων, με λόγο σήματος προς θόρυβο που ανταγωνίζεται τα επαγγελματικά μικρόφωνα.

Magic Keyboard για άνεση και ακρίβεια

Το Magic Keyboard διαθέτει νέες συντομεύσεις και λειτουργίες άμεσης πρόσβασης. Ζητήστε βοήθεια από τη Siri, αλλάξτε τις γλώσσες του πληκτρολογίου, απαντήστε με emoji, βρείτε έγγραφα με το Spotlight. Ο εκλεπτυσμένος ψαλιδωτός μηχανισμός, προσφέρει άνετη και αθόρυβη εμπειρία πληκτρολόγησης, με άμεση απόκριση. Επιπλέον, τα backlit πλήκτρα, έχουν αισθητήρα που προσαρμόζει τη φωτεινότητα του πληκτρολογίου, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στο δωμάτιό σας.

Force Touch Trackpad & Touch ID

Το Force Touch Trackpad, σας προσφέρει ακριβή έλεγχο και ομοιόμορφη απόκριση σε όποιο σημείο και αν πατήσετε, καθώς και άπλετο χώρο για κινήσεις Multi-Touch, όπως τσίμπημα και μεγέθυνση. Επιπλέον, αρκεί να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στον αισθητήρα του Touch ID και ο Mac ξεκλειδώνει. Χρησιμοποιήστε το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να νοικιάσετε μία ταινία, να αγοράσετε μία εφαρμογή ή να ξεκλειδώσετε έγγραφα, χωρίς να χρειάζεται να βάλετε ξανά τον κωδικό. Τέλος, στις αγορές σας στο Apple Pay, τα στοιχεία σας συμπληρώνονται αυτόματα και τα στοιχεία της κάρτας σας είναι απόλυτα ασφαλή.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Με Wi-Fi 6, θύρα Thunderbolt και USB 4.0, ο MacBook Pro προσφέρει τεράστια ευελιξία συνδεσιμότητας και υψηλές ταχύτητες. Συγκεκριμένα, διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt που εγγυώνται μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες έως 40 Gb/s, γρήγορη φόρτιση και σύνδεση σε εξωτερική οθόνη με ανάλυση 6K.


MacBookAir


Το νέο MacBook Air, λόγω του M1, προσφέρει έως 15 ώρες χρήσης Internet και έως 18 ώρες για αναπαραγωγή βίντεο, ενώ η απόδοση σε σχέση με το προγενέστερο MacBook Air, έχει βελτιωθεί 3.5x στη CPU και 5x στη GPU. Ανάλογα το μοντέλο MacBook Air που θα επιλέξετε, το Μ1 τσιπάκι θα φέρει 7 ή 8 πυρήνων GPU και 8GB ή 16GB RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος, που είναι διπλάσιας ταχύτητας σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ξεκινά από τα 256GB και φτάνει τα 2ΤΒ. Διαθέτει τρεις θύρες, μία μικροφώνου/ακουστικών και δύο USB 4.0 (3.1 Gen 2 10Gb/s) / Thunderbolt 3 (40Gb/s) που εκτελούν και χρέη φόρτισης.

Η οθόνη των 13.3”, έχει ανάλυση 2560×1600, με πυκνότητα 227 ppi και πάνελ τύπου Wide Color P3, για ζωντανούς και ακριβείς χρωματισμούς. Επίσης, υπάρχει το Touch ID για αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, ώστε να παρέχεται υψηλή ασφάλεια στα δεδομένα σας. Ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό του νέου MacBook Air, είναι ότι δεν έχει καθόλου ανεμιστηράκι για ψύξη, που σημαίνει ότι είναι εντελώς αθόρυβο!


Μικρό τσιπ. Γιγάντιο άλμα.

To πρώτο chip της Apple, σχεδιασμένο ειδικά για το Mac, είναι εδώ. Κατασκευασμένο με την πρωτοποριακή διαδικασία ολοκλήρωσης των 5nm και εφοδιασμένο με 16 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, το Apple M1 SoC (System-on-Chip) ενσωματώνει CPU, GPU, νευρωνική μηχανή, I/O και πολλά άλλα, σε ένα μικροσκοπικό τσιπ. Με απίστευτη απόδοση, προσαρμοσμένες τεχνολογίες και κορυφαία ενεργειακή απόδοση, το M1 δεν είναι το επόμενο βήμα για Mac – είναι ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο!

Έως και 18 ώρες αυτονομίας

Αποδοτικότερο και ταχύτερο από ποτέ, το M1 chip προσφέρει στο MacBook Air έως και 3,5x ταχύτερη επεξεργαστική απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, διατηρώντας παράλληλα την εμβληματική σχεδίαση της σειράς. Η 8πύρηνη GPU αποτελεί τον πιο προηγμένο επεξεργαστή γραφικών που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple και φέρνει τα πιο γρήγορα ενσωματωμένα γραφικά στον κόσμο, σε προσωπικό υπολογιστή, με τεράστια αύξηση της απόδοσης κατά 5 φορές με μόλις το 1/10 της κατανάλωσης. 

Ένα τσιπ με… «μυαλό»!

Με 16πύρηνη νευρωνική μηχανή (Neural Engine) για έως και 9x ταχύτερη μηχανική εκμάθηση, το Μ1 chip εισάγει στο MacBook Air ένα νέο σύνολο τεχνολογιών και δυνατοτήτων. Αυτό προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτοματισμό στην επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, στην αναγνώριση φωνής, στην αναπαραγωγή ήχου και σε πολλά άλλα, μετατρέποντάς το σε έναν ισχυρό, φορητό σταθμό μηχανικής εκμάθησης (ML).

Ενοποιημένη μνήμη

Μία μνήμη για όλα: το M1 chip φέρνει στο MacBook Air έως και 16GB εξαιρετικά γρήγορης ενοποιημένης μνήμης (UMA). Αυτό το ενιαίο σύνολο μνήμης υψηλού εύρους ζώνης και εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης, επιτρέπει στις εφαρμογές να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ της CPU, της GPU και της νευρωνικής μηχανής (Neural Engine), αποτελεσματικότερα – ώστε κάθε εντολή σας να εκτελείται χωρίς περιττές καθυστερήσεις.

Ασφαλής αποθήκευση

Το MacBook Air έρχεται με εσωτερικό χώρο αποθήκευσης SSD (flash), η χωρητικότητα του οποίου αγγίζει ακόμα και τα 2ΤΒ, για όλες τις βιβλιοθήκες φωτογραφιών και βίντεο, τα αρχεία και τις εφαρμογές σας. Με έως και 2x υψηλότερη ταχύτητα, οι εφαρμογές και τα αρχεία φορτώνονται στη στιγμή, ενώ τα ενσωματωμένα στο υλικό χαρακτηριστικά ασφαλείας του M1 chip (Secure Enclave Co-processor) σε συνδυασμό με το macOS, παρέχουν αξιόπιστη κρυπτογράφηση, Secure Boot και Activation Lock, για την ασφάλεια του συστήματος.

Η μεγαλύτερη συλλογή εφαρμογών

Εκτελέστε ισχυρές εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για το M1 chip. Παράλληλα, όλες οι υπάρχουσες εφαρμογές σας λειτουργούν άψογα, χάρη στο Rosetta 2. Και για πρώτη φορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές από το iPhone και το iPad, απευθείας στο macOS. Συνολικά, θα έχετε πρόσβαση στη μεγαλύτερη συλλογή εφαρμογών που είχε ποτέ ένα Mac.

Ρεαλιστική εμπειρία θέασης

Με oθόνη Retina 13,3″ (2560×1600) και με 25% πιο διευρυμένο χρωματικό πεδίο από το sRGB, τα αποτελέσματα θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα. Οι εικόνες αποκτούν νέα επίπεδα λεπτομέρειας και ρεαλισμού. Το κείμενο είναι ευκρινές και καθαρό. Και η τεχνολογία True Tone, προσαρμόζει αυτόματα το λευκό σημείο της οθόνης, ώστε να ταιριάζει με τη θερμοκρασία χρωμάτων του περιβάλλοντός σας. Oι εικόνες που βλέπετε είναι ακόμα πιο έντονες και ζωντανές. Η οθόνη φτάνει μέχρι τα άκρα του περιβλήματος, ώστε να επικεντρώνεστε στο περιεχόμενό της. Και κυριολεκτικά να λατρεύετε αυτό που βλέπετε!

«Μαγικό» πληκτρολόγιο

Το MacBook Air ενσωματώνει Magic Keyboard, με ψαλιδωτό μηχανισμό με διαδρομή κίνησης 1mm, η οποία προσφέρει άνετη, αθόρυβη εμπειρία πληκτρολόγησης, με άμεση απόκριση. Με νέες προγραμματισμένες συντομεύσεις, η πρόσβαση σε χρήσιμες λειτουργίες είναι ακόμη πιο εύκολη. Πάρτε βοήθεια από την Siri, αλλάξτε γλώσσες πληκτρολογίου, απαντήστε με τα τέλεια emoji, βρείτε έγγραφα με το Spotlight – υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε με ένα απλό πάτημα. Τα πλήκτρα με οπίσθιο φωτισμό και αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος, σας βοηθούν να πληκτρολογείτε ακόμα και στο σκοτάδι.

Είστε στον… «αέρα»!

Χάρη στον επεξεργαστή σήματος του M1 chip, το FaceTime και οι βιντεοκλήσεις με το MacBook Air, είναι καλύτερα από ποτέ. Η FaceTime HD κάμερα, αποδίδει περισσότερες λεπτομέρειες, ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακές σκιές. Η νευρωνική μηχανή (Neural Engine) της Apple, ρυθμίζει την ισορροπία του λευκού και την έκθεση του φωτός, προσφέροντας πιο φυσικές αποχρώσεις δέρματος. Ο στερεο­φωνικός ήχος κάνει την ακρόαση μουσικής ή την παρακολούθηση μιας ταινίας καθηλωτική, ενώ τα τρία μικρόφωνα επικεντρώνονται στη φωνή σας με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Φορτίζει, στριμάρει, μεταφέρει…

Με δύο απίστευτα γρήγορες θύρες Thunderbolt/USB 4 (DisplayPort, USB 3.1 Gen 2 έως και 10Gb/s), για φόρτιση εξωτερικών συσκευών και μεταφορά δεδομένων έως και 40Gb/s, το MacBook Air είναι έτοιμο για οτιδήποτε και για όλα. Παράλληλα, το ενσωματωμένο Wi-Fi 6 προσφέρει καλύτερη συνολική απόδοση και έως και 1,2Gb/s, για γρήγορη μεταφορά αρχείων ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το Time Machine.


Mac mini


Με συμπαγή σχεδιασμό και αθόρυβη λειτουργία, το Mac mini ενεργοποιείται άμεσα, ενώ καταναλώνει έως και 60% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Χάρη στην εξαιρετικά γρήγορη ενοποιημένη μνήμη (UMA), τα ταχύτατα αποθηκευτικά μέσα SSD, την ευέλικτη συνδεσιμότητά του (μια θύρα Gigabit Ethernet, δύο θύρες USB 4/ Thunderbolt, μία θύρα για HDMI 2.0, μια θύρα ακουστικών/μικροφώνου και δύο θύρες USB-A (5Gb/s) και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του macOS, επαναπροσδιορίζει για άλλη μία φορά την κατηγορία των επιτραπέζιων υπολογιστών! Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια, με δύο επιλογές για RAM (8/16GB) και αποθηκευτικό χώρο (από 256GB έως 2ΤΒ).


Ένα μικρό chip, ένα μεγάλο άλμα

Το πρώτο chip που σχεδιάστηκε από την Apple, αποκλειστικά για τους υπολογιστές της, είναι γεγονός. Η CPU, η GPU, ο Neural Engine και πολλά άλλα, είναι ενσωματωμένα στο μικροσκοπικό SoC M1 Chip, με τους 16 δισεκατομμύρια transistors. Με απίστευτη απόδοση, προσαρμοσμένες τεχνολογίες και κορυφαία ενεργειακή απόδοση, το M1 δεν είναι απλά το επόμενο βήμα για τους υπολογιστές Mac, είναι ένα εντελώς άλλο επίπεδο.

CPU 8 πυρήνων για μέγιστη ισχύ

Το M1 Chip προσφέρει εντυπωσιακή ταχύτητα και ισχύ στο Mac mini. Η CPU 8 πυρήνων εξασφαλίζει έως και 3 φορές ταχύτερη απόδοση επεξεργασίας από την προηγούμενη γενιά, διατηρώντας παράλληλα την εμβληματική σχεδίαση που δεν ξεπερνά τις 7,7 ίντσες.

Κορυφαίο chip για κορυφαία γραφικά

Η CPU 8 πυρήνων που διαθέτει το M1 Chip είναι ο πιο προηγμένος επεξεργαστής γραφικών που κατασκεύασε ποτέ η Apple, εξασφαλίζοντας 6 φορές ταχύτερες επιδόσεις γραφικών για το Mac mini, γεγονός που μας κάνει να μιλάμε για μια τεράστια ισχύ σε ένα απίστευτα συμπαγές περίβλημα.

Νeural Εngine 16 πυρήνων

Είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης και είναι ενσωματωμένος στο M1 Chip, για 15 φορές ταχύτερο machine learning, ώστε να απολαμβάνετε απίστευτες ταχύτητες και αυτοματισμό στην ανάλυση βίντεο, στην αναγνώριση φωνής, στην επεξεργασία εικόνας και σε πολλά άλλα.

ΜacOS Big Sur – Το πιο ισχυρό software

Σχεδιάστηκε για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες του M1 Chip και να του εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη απόδοσης, όπως, ισχυρές ενημερώσεις για τα apps, ένα όμορφο νέο design, κορυφαίες δυνατότητες απορρήτου και μέγιστη ασφάλεια στην κατηγορία του. Το M1 Chip και το MacOS Big Sur, συνεργάζονται για να πετύχουν αξεπέραστη ταχύτητα και απόκριση. Καθημερινές διεργασίες, όπως η περιήγηση στο Safari ή το να κοιτάτε φωτογραφίες, γίνονται πιο γρήγορα, ενώ οι πιο «βαριές» εφαρμογές, έχουν όλη την ισχύ που χρειάζονται για να λειτουργήσουν στο έπακρον.

Συμπαγής σχεδιασμός

Η ενσωμάτωση τεχνολογιών στο M1 Chip, επιτρέπει στο Mac mini να τα βάζει με πολύ μεγαλύτερους υπολογιστές και να τους ξεπερνά, φέρνοντας εις πέρας δύσκολες εργασίες, με έως και 60% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Ram & SSD Storage

Το Mac mini υπόσχεται ασυναγώνιστες ταχύτητες με εξαιρετικά γρήγορη ενοποιημένη μνήμη Ram στα 8GB και με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο SSD και ταχύτητες έως και 3,4 GB/s. Έτσι, δεν χάνετε λεπτό από τον χρόνο σας, αφού οι εφαρμογές και τα αρχεία σας φορτώνουν αμέσως.

Συνδεσιμότητα χωρίς όρια

Με το συμπαγές του μέγεθος, την απίστευτη απόδοση και τη μεγάλη γκάμα θυρών που υποστηρίζει και περιλαμβάνει (δύο θύρες Thunderbolt/USB 4, δύο θύρες USB-A, HDMI 2.0, Wi-Fi 6 και Gigabit Ethernet), το Mac mini είναι ιδανικό για πάρα πολλές χρήσεις και έτοιμο να φέρει εις πέρας ό,τι του αναθέσετε.


Τιμές και διαθεσιμότητα


  • MacBook Pro 13 M1 8-Core/8GB/256GB/8-Core GPU – 1599€
  • MacBook Pro 13 M1 8-Core/8GB/512GB/8-Core GPU – 1849€
  • MacBook Air 13 M1 8-Core/8GB/256GB/7-Core GPU – 1179€
  • MacBook Air 13 M1 8-Core/8GB/512GB/8-Core GPU – 1549€
  • Mac mini M1 8‑Core/8GB/256GB/8‑Core GPU – 879€
  • Mac mini M1 8‑Core/8GB/512GB/8‑Core GPU – 1149€

Τα νέα μοντέλα MacBook Pro, MacBook Air και Mac mini, θα είναι άμεσα διαθέσιμα από 17 Νοεμβρίου σε Ελλάδα και Κύπρο.Πηγές: kotsovolos.gr & plaisio.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ