Loading...
Art

Οι καλύτερες ταινίες της Marvel – Α’ Μέρος + Παραλειπόμενα

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, περιλαμβάνει μία σειρά ταινιών με σούπερ ήρωες, βασισμένες κατά κύριο λόγο σε χαρακτήρες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα Marvel Comics. Στο φανταστικό αυτό σύμπαν, συνυπάρχουν μεταξύ τους υπερήρωες, ενώ τα γεγονότα συνδέονται επηρεάζοντας τις επόμενες ταινίες. 

Η Marvel ανακοίνωσε πως ετοιμάζει για το 2019 το Spider-Man: Far From Home, καθώς και άλλες 9 ταινίες έως το 2022. Εν αναμονή λοιπόν των νέων ταινιών, αποφασίσαμε να κάνουμε μία αναδρομή στην κινηματογραφική της πορεία, χωρίζοντας σε τρία μέρη, τις 29 καλύτερες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει, μέχρι σήμερα. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης και κάποια γεγονότα σχετικά με τις ταινίες, που ίσως δεν ξέρατε. 

X-Men

 • Σκηνοθεσία: Bryan Singer
 • Παραγωγή: Lauren Shuler Donner, Ralph Winter
 • Πρωταγωνιστές: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Bruce Davison, Rebecca Romijn-Stamos, Ray Park, Anna Paquin
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2000

Υπόθεση

Στο κοντινό μέλλον η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους έχει οδηγήσει στην εμφάνιση μεταλλαγμένων ανθρώπων οι οποίοι κατέχουν ειδικές δυνάμεις. Μονάχα που ο φόβος της ανθρωπότητας για τα νέα είδη έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό ρατσιστικό κλίμα. Ο ρατσισμός αυτός είναι που θα οδηγήσει και στη σύγκρουση μεταξύ των μεταλλαγμένων. Συγκεκριμένα μεταξύ του καθηγητή Ξαβιέ (αρχηγού των X-MEN) που θέλει να πείσει με ειρηνικό τρόπο τους κοινούς ανθρώπους ότι οι μεταλλαγμένοι δεν αποτελούν κίνδυνο από τη φύση τους και του Μαγκνέτο που με τη βοήθεια μιας μηχανής θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία μετάλλαξης σε όλους τους ανθρώπους. Στη σύγκρουση αυτή ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν ο Λόγκαν, ένας μεταλλαγμένος χωρίς παρελθόν και ένα νεαρό κορίτσι η Ρογκ. Οι τελευταίοι στην προσπάθεια αναζήτησης ταυτότητας θα βρεθούν ανάμεσα στο «παιχνίδι» των Ξαβιέ και Μαγκνετο.

Ήξερες ότι…

 1. Stan Lee, δημιουργός των X-MEN και Διευθυντής Παραγωγής, εμφανίζεται στην ταινία ως πωλητής hot-dog στην παραλία όπου ο Γερουσιαστής Kelly εμφανίζεται μέσα από το νερό.
 2. George Buzza, που παίζει το φορτηγατζή, είναι αυτός του οποίου η φωνή χρησιμοποιείται για το χαρακτήρα του The Beast στη σειρά κινουμένων σχεδίων των X-MEN.
 3. Ο Jackman Hugh έκανε κρύα ντουζ προκειμένου να αποκτήσει το ειδικό χαρακτηριστικό του Wolverine, δηλαδή τη «μανιασμένη έκφραση».
 4. Περισσότερα από 700 νύχια-λεπίδες, κατασκευασμένα από σκληρό πλαστικό χρησιμοποιήθηκαν από τον Jackman Hugh. Επιπλέον τα διπλάσια χρησιμοποιήθηκαν από τους 4 κασκαντέρ του.
 5. Το κοστούμι της Mystic αποτελούνταν αποκλειστικά από μπλε μπογιά και από μερικά, στρατηγικά τοποθετημένα, μικρά πλαστικά λέπια.
 6. Στην original ομάδα των X-MEN, μαζί με τους Cyclops, Jean Gray, Storm και Wolverine εμφανίζεται και ένας μπλε απόχρωσης χαρακτήρας με το όνομα The Beast. Επειδή όμως το μακιγιάζ του συγκεκριμένου χαρακτήρα στην ταινία θα ήταν εκτεταμένο, ο επιστημονικός χαρακτήρας του The Beast ενσωματώθηκε στη Jean Gray που έγινε Doctor Jean Gray.


Spider-Man 

 • Σκηνοθεσία: Sam Raimi
 • Παραγωγή: Laura Ziskin, Ian Bryce
 • Πρωταγωνιστές: Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, Cliff Robertson, Rosemary Harris
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2002

Υπόθεση

Ο Peter Parker είναι ένα αντικοινωνικό κολλεγιόπαιδο, ορφανό από γονείς (μεγαλωμένο από τους θείους του), που έχει hobby τη φωτογραφία. Η ζωή του θα αλλάξει μονομιάς όταν θα τον δαγκώσει μια γενετικά μεταλλαγμένη αράχνη, που θα του προσδώσει υπερφυσικές δυνάμεις και…μέλλοντα υπερ -ήρωα: Ο Peter Parker είναι πλέον ο Spider -man!

Ήξερες ότι…

Η ταινία καθυστέρησε να εμφανιστεί στις αίθουσες, καθώς, μόλις ολοκληρώθηκε το τελικό μοντάζ, πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους πύργους του World Trade Center της Νέας Υόρκης, όπου είχαν γυριστεί και αρκετά πλάνα της ταινίας. Μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων η ταινία δεν μπορούσε να προβληθεί, τόσο λόγω θέματος, όσο και λόγω πλάνων. Τελικώς όλες οι αναφορές στους δίδυμους πύργους σβήστηκαν ψηφιακά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τεύχος Σεπτεμβρίου 2001 του ελληνικού περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, που είχε ήδη κυκλοφορήσει την προηγούμενη της τρομοκρατικής επίθεσης, είχε ως εξώφυλλο τον Spider-Man επάνω στους δίδυμους πύργους.


X-Men 2 

 • Σκηνοθεσία: Bryan Singer
 • Παραγωγή: Lauren Shuler Donner, Ralph Winter
 • Πρωταγωνιστές: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Rebecca Romijn-Stamos, Brian Cox, Alan Cumming, Bruce Davison, Anna Paquin
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2003

Υπόθεση

Οι «πολιτοφύλακες» των μεταλλαγμένων καλούνται να διαφυλάξουν και πάλι την ειρηνική συνύπαρξη με τους ανθρώπους από μεταλλαγμένους που τρομοκρατούν και ανθρώπους που προσπαθούν να τους καταστρέψουν. Αυτή τη φορά, η δράση μεταφέρεται στο «σχολείο χαρισματικών παιδιών» αλλά και μέσα στον Λευκό Οίκο. Οι εντυπωσιακές μάχες είναι σε πρώτη ζήτηση και εδώ, ενώ νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους και οι ήδη γνωστοί παίρνουν περισσότερο χρόνο για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν..

Ήξερες ότι…

 1. Ένας μεταλλαγμένος επιτίθεται στον Λευκό Οίκο χωρίς όμως να προλάβει να σκοτώσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Αυτό το γεγονός δίνει το «πράσινο» φως για την έναρξη μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Σχολή Μεταλλαγμένων του Τσαρλς Ξαβιε.
 2. Οι μικροί μαθητές του σχολείου γίνονται θηράματα, ενώ ο Μαγκνετο το σκάει από την πλαστική φυλακή και εναντιώνεται στους στρατιωτικούς, στο πλευρό των Χ-ΜΕΝ.


Spider-Man 2

 • Σκηνοθεσία: Sam Raimi
 • Παραγωγή: Laura Ziskin, Avi Arad
 • Πρωταγωνιστές: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, Donna Murphy
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2004

Υπόθεση

Δυο χρόνια έχουν περάσει από όταν ο μειλίχιος φοιτητής που ακούει στο όνομα Peter Parker και έχει πάθος με τη φωτογραφία και το σκαρφάλωμα στους τοίχους, έκανε την πρώτη του εμφάνιση ανάμεσα στις πολυκατοικίες του Μανχάταν. Γνωστός πλέον σε όλους τους Νεοϋορκέζους με το όνομα Spider Man, ανακαλύπτει ότι μαζί με τις σούπερ δυνάμεις του, έρχονται και σούπερ προβλήματα. Τα περισσότερα απ’ αυτά, συγκεντρώνονται στον Doctor Octopus, έναν παράφρονα επιστήμονα, που μέσω ενός αποτυχημένου πειράματος, κατέληξε με τέσσερα άκρα επιπλέον. Σα να μη φτάνει αυτό όμως, η συναισθηματική αστάθεια του Parker λόγω του κρυφού του έρωτα προς την MJ, μεταφράζεται σε τοίχους που γλιστράνε και ιστούς που δεν υφαίνονται.

Ήξερες ότι…

 1. Ο Molina, για να πάρει το ρόλο, έπρεπε να αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί καλά τα πλοκάμια. Έτσι, τα χρησιμοποίησε για να εξουδετερώσει τους Ed Harris, Chris Cooper, Christopher Walken, Sam Neill και Robert De Niro, επίσης υποψήφιους για το ρόλο. 
 2. Ο Jake Gyllenhaal έφτασε πολύ κοντά στο να μάθει να πλέκει ιστούς, μιας και οι ενοχλήσεις στην πλάτη του Maguire ανάγκασαν την παραγωγή να βρει καινούριο άνθρωπο αράχνη. Ο Tobey όμως, αποφάσισε ότι δεν θέλει να δει άλλον να φοράει τη μάσκα με τα μεγάλα μάτια, και γύρισε στο ρόλο. 
 3. Η πλοκή της ταινίας, είναι βασισμένη κυρίως στο τεύχος #50 του Amazing Spider-Man, στο οποίο ο υπερήρωας αποφασίζει να παρατήσει τη μάχη κατά του εγκλήματος. Η σκηνή μάλιστα που ο Tobey παρατάει τη στολή σε έναν σκουπιδοτενεκέ, είναι πανομοιότυπη με το αντίστοιχο καρέ του comic. 
 4. Περίπου τα 54 εκατομμύρια από το σύνολο του προϋπολογισμού, δαπανήθηκαν στα ειδικά εφέ.
 5. Στην ταινία γίνονται αναφορές και σε δύο ακόμη ήρωες του κόμικ: ο John Jameson είναι ο Man-Wolf, και ο Dr. Connors είναι ο Lizard, δύο χαρακτήρες με «Τζέκυλ και Χάιντ» χαρακτηριστικά, που παρά την αγνή ψυχή τους, μεταμορφώνονται παρά τη θέλησή τους σε άγρια τέρατα. 
 6. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν, προτού καν ολοκληρωθεί το επίσημο σενάριο!


Iron Man

 • Σκηνοθεσία: Jon Favreau
 • Παραγωγή: Avi Arad, Kevin Feige
 • Πρωταγωνιστές: Robert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges, Shaun Toub, Gwyneth Paltrow
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2008

Υπόθεση

Ο Tony Stark (Robert Downey Jr.) μετά από ένα φοβερό ατύχημα, σκέφτηκε να κατασκευάσει μια στολή που θα τον προφυλάσσει από αντίστοιχα ατυχήματα. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, και ο Tony Stark αποφασίζει να χρησιμοποιεί την στολή του για να πολεμήσει το έγκλημα.


Iron Man 2

 • Σκηνοθεσία: Jon Favreau
 • Παραγωγή: Kevin Feige
 • Πρωταγωνιστές: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2010

Υπόθεση

Τώρα πια ο κόσμος γνωρίζει πως ο πολυεκατομμυριούχος βιομήχανος, εφευρέτης Τόνι Σταρκ είναι ο Iron Man, ο υπερ-ήρωας με την ιδιότυπη στολή, που το μόνο που θέλει είναι να θέσει την καινοτόμο τεχνολογία του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Παρόλη, όμως, την πίεση της κυβέρνησης, του Τύπου και του κοινού να μοιραστεί την τεχνολογία του με το στρατό, ο Τόνι είναι κάθετα αρνητικός στην προοπτική ν’ αποκαλύψει τα μυστικά πίσω από τη στολή του Iron Man, καθώς φοβάται πως αν αυτές οι πληροφορίες πέσουν σε λάθος χέρια, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Ο Τόνι καλείται να δημιουργήσει νέες συμμαχίες, με την πιστή Πέπερ Ποντς πάντοτε στο πλευρό του, για να αντιμετωπίσει τόσο τους προσωπικούς του δαίμονες όσο και νέους και πανίσχυρους εχθρούς, μεταξύ των οποίων και τον Άιβαν Βάνκο, ένα μυστηριώδη άνδρα από το παρελθόν της οικογένειας Σταρκ, που ζητά εκδίκηση, χρησιμοποιώντας ως όπλο του, την ίδια την τεχνολογία των Επιχειρήσεων Σταρκ.

Ήξερες ότι…

 1. Το σίκουελ του Iron Man βασίζεται κι αυτό στο κόμικ της Marvel κι όπως αποκάλυψε ο Robert Downey Jr., στο τεύχος Demon in a Bottle του 1979. Οι πληροφορίες για την ύπαρξη αυτού του σίκουελ είχαν διαρρεύσει άμεσα με την προβολή του πρώτου μέρους. 
 2. Μεγάλος σαματάς ξέσπασε με την απομάκρυνση του Terrence Howard από τον ρόλο του Τζέιμς Ρόουντς και την αντικατάσταση του με τον Don Cheadle. Παρά τον πόλεμο ανακοινώσεων, καμία σοβαρή ερμηνεία δεν δόθηκε για τους λόγους απομάκρυνσης. 
 3. Ο ίδιος ο Downey Jr. μεσολάβησε δημόσια για να πάρει ο Mickey Rourke τον κρίσιμο ρόλο του Whiplash. Αρχικά, όμως, η Marvel του προσέφερε το υπερβολικά μικρό ποσό των 250 χιλιάδων για να παίξει. Μετά από επιμονή του σταρ να εμφανιστεί στην ταινία, το ποσό ανέβηκε σε άγνωστο αλλά θεμιτό αριθμό. Ο Rourke, μάλιστα, πρότεινε ο χαρακτήρας, λόγω καταγωγής, να μιλάει περισσότερο ρωσικά παρά εγγλέζικα. Για να μπει στον ρόλο του καλύτερα, επισκέφτηκε την φυλακή Μπούτιρκα στην Μόσχα. 
 4. Ο Sam Rockwell που θα εμφανιστεί ως Hammer ήταν η αρχική επιλογή για Iron Man όταν συγκέντρωναν το καστ της πρώτης ταινίας.
 5. Η Emily Blunt είχε κλείσει με την Marvel να παίξει τη Μαύρη Χήρα. Όμως, το πρόγραμμα της δεν μπορούσε να συμπέσει με αυτό των γυρισμάτων και μετά από μια αναίμακτη ανταλλαγή δηλώσεων, τον ρόλο πήρε η Scarlett Johansson. 
 6. Ο Samuel L. Jackson δεν ήθελε αρχικά να επαναλάβει το ρόλο του Nick Fury λόγω του ότι θεωρούσε πως ο μισθός ήταν μικρός. Για να επέλθει η συμφωνία, η Marvel έκλεισε μαζί του συμβόλαιο για εννιά ταινίες. Το συμβόλαιο αναφέρει εννιά ταινίες με τον Jackson να παίζει τον Fury. Κάντε υπολογισμούς για σίκουελ…


Thor

 • Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh
 • Παραγωγή: Kevin Feige
 • Πρωταγωνιστές: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Colm Feore, Ray Stevenson, Idris Elba, Kat Dennings, Rene Russo, Anthony Hopkins
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2011

Υπόθεση

Από τον πλανήτη Άσγκαρντ ετοιμαστείτε για μια κατακόρυφη βουτιά στον πλανήτη Γη. Ο Θορ, ο… βροντερά δυνατός, αλλά αλαζόνας Βίκινγκ με το χαρακτηριστικά ογκώδες σφυρί, εξορίζεται από τον πατέρα του Οντίν στη Γη όπου, χωρίς μνήμη του μεγαλείου του, αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους. Εκεί γνωρίζεται με μια όμορφη επιστήμονα, την οποία και ερωτεύεται παράφορα, ενώ παράλληλα, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για το καλό των θνητών, ώσπου έρχεται αντιμέτωπος με τους πλέον επικίνδυνους εχθρούς που επιστρατεύουν τις σκοτεινές δυνάμεις του Άσγκαρντ για να κυριαρχήσουν στη Γη-κι όχι μόνο.

Ήξερες ότι…

Ο Sam Raimi σχεδιάζει ήδη μετά το Darkman (1990) να κάνει το Θορ, αλλά προτίμησε μετά από καιρό τον Spider-Man, πάλι της Marvel. Το 2005, το σχέδιο δόθηκε στον Matthew Vaughn που το περίγραφε ως «η γέννηση ενός ήρωα, αναμειγνύοντας τον Μονομάχο με τη νορβηγική μυθολογία». Κι αυτός προτίμησε άλλους ήρωες της Marvel, στο Kiss-Ass και το X-Men: First Class. Επόμενος σκηνοθέτης ήταν ο Kenneth Branagh που ήθελε να κάνει μια κόμικ εκδοχή του Ερρίκου του 5ου του Shakespeare. Για το ίδιο σχέδιο είχαν συνομιλίες και οι D.J. Caruso, David S. Goyer.


X-Men: First Class 

 • Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn
 • Παραγωγή: Lauren Shuler Donner, Bryan Singer, Simon Kinberg, Gregory Goodman
 • Πρωταγωνιστές: James McAvoy, Michael Fassbender, Rose Byrne, January Jones, Oliver Platt, Kevin Bacon
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2011

Υπόθεση

Προτού οι Τσαρλς Ξαβιέ και Έρικ Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι άντρες που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Πολύ πριν γίνουν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ήταν κολλητοί φίλοι, δούλευαν μαζί, αλλά και με άλλους μεταλλαγμένους για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη απειλή που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Στην πορεία όμως, δημιουργείται μια ρήξη ανάμεσά τους, που οδηγεί στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ της Αδελφότητας του Magneto και των X-Men του Professor X.

Ήξερες ότι…

 1. Ο Bryan Singer ήταν η πρώτη σκηνοθετική επιλογή, αλλά προτίμησε να κάνει το Jack the Giant Killer. Παρέμεινε, όμως, σαν παραγωγός. 
 2. Ο Taylor Lautner ήταν να παίξει τον Χανκ ΜακΚόι αλλά επικαλέστηκε φόρτο προγράμματος. Υποψήφια ήταν και η Rosamund Pike για το ρόλο της Έμα Φροστ.


The Avengers

 • Σκηνοθεσία: Joss Whedon
 • Παραγωγή: Kevin Feige
 • Πρωταγωνιστές: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård, Samuel L. Jackson
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2012

Υπόθεση

Μια ιστορική μέρα ξημερώνει για τον πλανήτη μας, όταν ένας αναπάντεχος εχθρός αρχίζει να σπέρνει την καταστροφή. Ο Νικ Φιούρι, διευθυντής του διεθνούς οργανισμού SHIELD, ο οποίος έχει ως αντικείμενο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας ανά την υφήλιο, συνειδητοποιεί πως προκειμένου να ανατραπεί η κρισιμότατη αυτή κατάσταση που έχει φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού, υπάρχει μόνο μία λύση: να συγκεντρώσει τους Εκδικητές.

Ήξερες ότι…

 1. Αρχικός Χουλκ ήταν ο Edward Norton, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την Marvel δεν πήγαν καλά. Πριν δοθεί ο ρόλος στον Mark Ruffalo, ακούστηκε και το όνομα του Joaquin Phoenix. Morena Baccarin, Jessica Lucas και Mary Elizabeth Winstead πέρασαν οντισιόν για τον ρόλο της πράκτορας Μαρία Χιλ. 
 2. Η πρώτη ταινία της Marvel που διανέμεται από την Walt Disney Pictures. 
 3. Λέγεται πως ο Jeremy Renner έκανε μαθήματα τοξοβολίας για το ρόλο του. 
 4. Ο Chris Hemsworth επέκτεινε την δίαιτα του για να διατηρήσει την εικόνα που είχε και στο Thor.


The Amazing Spider-Man 

 • Σκηνοθεσία: Marc Webb
 • Παραγωγή: Avi Arad, Matt Tolmach, Laura Ziskin
 • Πρωταγωνιστές: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Campbell Scott, Irrfan Khan, Martin Sheen, Sally Field
 • Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία
 • Έτος κυκλοφορίας: 2012

Υπόθεση

Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένας καθόλου δημοφιλής έφηβος που μεγαλώνει με τον θείο και τη θεία του, καθώς οι γονείς του τον εγκατέλειψαν σε μικρή ηλικία. Ο Πίτερ, όπως συνηθίζουν οι έφηβοι, είναι μπλεγμένος σε υπαρξιακές αναζητήσεις. Εντωμεταξύ, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και με τα μυστήρια του έρωτα, που έχει βρει στο πρόσωπο της Γκουέν Στέισι. Κάποια στιγμή, ο Πίτερ ανακαλύπτει μια μυστηριώδη βαλίτσα που ανήκε στον πατέρα του και ξεκινά μια αναζήτηση για να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη με την εξαφάνιση των γονιών του. H περιπέτεια αυτή θα τον οδηγήσει στο εργαστήριο του Δρ Κερτ Κόνορς, του παλιού συναδέλφου του πατέρα του. Κι όσο ο Spider-Man έρχεται αντιμέτωπος με το alter-ego του Δρ Κόνορς, τον απειλητικό Lizard, ο Πίτερ θα πάρει την μοιραία απόφαση να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να καθορίσει τη μοίρα του ως ήρωας. 

Ήξερες ότι…

 1. Η πρώτη ταινία που ο σούπερ ήρωας δεν θα έχει κάποιον μεγάλο εχθρό από τα κόμικ. Τα κόμικ του παρείχαν τρεις εχθρούς (Green Goblin, Doctor Octopus, Venom), αλλά και οι τρεις έχουν ήδη κάνει την κινηματογραφική τους εμφάνιση. 
 2. Τον Γενάρη του 2010, η Sony ανακοίνωσε πως σταματάει συνεργασία με τους Sam Raimi και Tobey Maguire. Στην αναζήτηση του νέου Spider-man ακούστηκαν τα ονόματα των Josh Hutcherson, Logan Lerman, Jamie Bell, Michael Angarano, Alden Ehrenreich, Aaron Johnson και Anton Yelchin. Τον Ιούλη του 2010 ανακοινώθηκε το τελικό όνομα του Andrew Garfield.

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Google+, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ