Loading...
Travel

Οι πιο ασυνήθιστες παραλίες του κόσμου

Οι παραλίες αυτές θυμίζουν τοπία από κόσμους μαγικούς που υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Έργα τέχνης που η ζωγράφος φύση δημιούργησε με περίσσια έμπνευση. Οι πιο ασυνήθιστες παραλίες του κόσμου, μοναδικές, παράξενες και εντυπωσιακές, περιμένουν τους ταξιδιώτες να ξαπλώσουν στις πολύχρωμες αμμουδιές τους και να κολυμπήσουν στα μαγευτικά νερά τους.

Είναι από εκείνα τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Ροζ άμμος, περίεργα βράχια, γιγάντιοι αμμόλοφοι και διάφορα ακόμη περίεργα συμβαίνουν στις παρακάτω παραλίες. Σ’ αυτό το άρθρο λοιπόν θα βρείτε τις 18 πιο ασυνήθιστες παραλίες του κόσμου…


Glass Beach, Καλιφόρνια


Η ίδια η παραλία είναι η απόδειξη της δύναμης που έχει η φύση να μετατρέπει τα σκουπίδια σε θησαυρούς. Μέχρι και τα τέλη του ’60 η παραλία χρησίμευε ως χωματερή, όπου άδειαζαν οι κάτοικοι τα απορρίμματα τους πάνω από τους λόφους που την περιβάλλουν. Οι αρχές έβαλαν τέλος σε αυτή την πρακτική και τις επόμενες δεκαετίες το νερό έκανε τόσο λεία τα γυαλιά που πλέον μοιάζουν με πολύτιμους λίθους. Οι τρεις παραλίες είναι ανοιχτές στους τουρίστες αλλά μην μπείτε στον πειρασμό να μαζέψετε τα γυαλιά γιατί απαγορεύεται.


Bowling Ball Beach, Καλιφόρνια


Αντί για άμμο ή βότσαλα, η παραλία είναι στρωμένη με τεράστιες, ολοστρόγγυλες πέτρες, που μοιάζουν σαν κάποιος να τις άφησε εκεί. Σαν κάποιοι γίγαντες να παράτησαν στη μέση κάποιο παιχνίδι μπόουλινγκ.


Pink Sands Beach, Harbour Island, Μπαχάμες


Όσες φορές κι αν ανοιγοκλείσετε τα μάτια, μπροστά σας θα απλώνεται το ίδιο ακριβώς εντυπωσιακό θέαμα: μια απέραντη παραλία με ροζ άμμο. Το παράξενο αυτό χρώμα προέρχεται από μικροσκοπικά κομμάτια κοραλλιών και κοχυλιών (αποκαλούνται foraminifera) που ζουν στον κοραλλιογενή ύφαλο κοντά στην παραλία και αναμειγνύονται με τη λευκή άμμο.


Shell Beach, Shark Bay, Αυστραλία


Αποκαλείται “παραλία των κοχυλιών” και όχι άδικα, αφού δεν θα βρείτε ούτε ένα κόκκο άμμου αλλά αμέτρητα κοχύλια. Εκτείνεται σε μήκος 112 χιλιομέτρων στα δυτικά της χώρας. Είναι από τις μοναδικές παραλίες του είδους στον κόσμο και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


Prince William Sound, Αλάσκα


Παγωμένος αέρας, βουνοκορφές που αντανακλώνται στα νερά, μαύρη άμμος που περιβάλλεται από πράσινους λόφους και μπλε πάγους, και παγετώνες που ξεχύνονται στη θάλασσα. Στο εντυπωσιακό σκηνικό προσθέστε και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής: φώκιες, ενυδρίδες, φάλαινες, αετοί και αρκούδες είναι μόνο μερικοί από αυτούς.


Papakolea Beach, Kau, Χαβάη


Τα νησιά της Χαβάης υπερηφανεύονται για τις εντυπωσιακές παραλίες τους, αλλά αυτή είναι από τις πιο ασυνήθιστες. Από μακριά, η πράσινη παραλία μοιάζει στρωμένη με φύκια, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κρυστάλλους ολιβίνη που εναποτέθηκαν στην παραλία ύστερα από ηφαιστειακή έκρηξη περίπου 10.000 χρόνια πριν. Αυτοί οι κρύσταλλοι είναι βαρύτεροι από τα υπόλοιπα ηφαιστειακά υλικά τα οποία παρασύρονται από το νερό και έτσι η παραλία γίνεται όλο και πιο πράσινη. Είναι μόνο μια από τις 4 πράσινες παραλίες του πλανήτη, με τις υπόλοιπες να βρίσκονται στο νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό, στη Νορβηγία και στα νησιά Γκαλαπάγκος.


Chandipur, Ινδία


Εδώ θα σας εκπλήξει η ίδια η παραλία που εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια σας. Λόγω της παλίρροιας το νερό υποχωρεί για 5 ολόκληρα χιλιόμετρα και μέχρι να επανέλθει θα μπορείτε να εξερευνήσετε το βυθό που είναι γεμάτος κοχύλια, ξύλα και κόκκινα καβούρια.


Jökulsárlón, Ισλανδία


Η χώρα υπερηφανεύεται για τη μοναδική ομορφιά της, γι’ αυτό δεν είναι παράξενο που βρίσκεται στη λίστα μας με ακόμα μια παραλία της. Η λιμνοθάλασσα έχει να επιδείξει μαύρη, ηφαιστειακή άμμο που έρχεται σε αντίθεση με τα μεγάλα κομμάτια πάγου που αποκολλιούνται από τον κοντινό παγετώνα και κατακλύζουν την παραλία. Θεωρείται ένα από τα θαύματα της φύσης στην Ισλανδία και έχει αποτελέσει σκηνικό για ταινίες όπως οι Die another Day (2002) και Batman Begins (2005).


Whitehaven Beach, Queensland, Αυστραλία


Στην καρδιά του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου βρίσκονται τα Whitsundays, μια συστάδα 74 τροπικών νησιών έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ, στα βόρεια της χώρας. Η διασημότερη, παράξενη παραλία τους είναι η Whitehaven, που φημίζεται για τα αμέτρητα χρώματά της, που σε συνδυασμό με την παλίρροια και την ολόλευκη άμμο δημιουργούν ένα εξωπραγματικής ομορφιάς σκηνικό.


Περίσσα, Σαντορίνη


Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η ομορφότερη και μεγαλύτερη μαύρη παραλία της Σαντορίνης. Έχει ψιλή μαύρη άμμο και βρίσκεται στη σκιά του εντυπωσιακού Μέσα Βουνού, που τη χωρίζει από το Καμάρι.


Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη


Η δεύτερη πιο πολυφωτογραφημένη παραλία του νησιού είναι διάσημη για το μοναδικό χρώμα της άμμου και του κατακόκκινου λόφου πίσω της. Άμμος, απόκρημνοι βράχοι κόκκινης λάβας και πεντακάθαρα νερά, συνθέτουν το σκηνικό της. Δίπλα της ακριβώς, η Άσπρη παραλία με μαύρη ψιλή άμμο, ελαφρόπετρες και άσπρα-γκρι βότσαλα, κάτω από τον λευκό βράχο. Είναι μικρή αλλά με κρυστάλλινα νερά και ωραίο βυθό.


Giant’s Causeway, Antrim, Β. Ιρλανδία


Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο της φύσης με περίπου 40.0000 τεράστιους, κλιμακωτούς βράχους, που δημιουργήθηκαν πριν από 60 εκατ. χρόνια, όταν καυτή λάβα εκτοξεύτηκε στην επιφάνεια της γης και πάγωσε απότομα από τα κύματα του Ατλαντικού, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο φυσικό θέαμα. Ωστόσο, στους Ιρλανδούς πάντα άρεσε ο θρύλος που θέλει τον γίγαντα Finn McCool, να σκάλισε αυτές τις πελώριες κολώνες. H UNESCO έχει συμπεριλάβει την παραλία στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.


Rainbow Beach, Αυστραλία


Όχι χρυσή, λευκή ή ροζ. Αυτή η παραλία έχει όλα τα χρώματα μαζί. Βρίσκεται στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής στο νησί Fraser και περιβάλλεται από πολύχρωμους λόφους. Η άμμος από μακριά μοιάζει χρυσαφένια, αλλά αν την πιάσετε στη χούφτα σας, θα δείτε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.


Koekohe Beach, Νότιο Νησί, Νέα Ζηλανδία


Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο των Μαορί, οι πελώριες σφαίρες που είναι διασκορπισμένες στην παραλία, είναι υπολείμματα από ναυάγιο φορτωμένο με καλάθια με χέλια, κολοκύθες και γλυκοπατάτες. Οι πελώριοι σφαιρικοί βράχοι είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας στην οποία οι κόκκοι της άμμου και οι πέτρες συγκολλούνται και γίνονται συμπαγείς μάζες. Η διάμετρος τους μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα.


Red Sand Beach, Isla Rábida, Γκαλαπάγκος


Το νησάκι Isla Rábida απέχει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από το Εκουαδόρ, στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος. Το άγριο και άγονο νησί μπορεί να μην κατοικείται από ανθρώπους αλλά έχει για “κατοίκους” του χιλιάδες ροζ φλαμίνγκο και θαλάσσιους ελέφαντες, που κατακλύζουν τις παραλίες του. Μια από αυτές είναι ιδιαίτερης ομορφιάς, καθώς είναι στρωμένη με κατακόκκινη άμμο που προέρχεται από τους βραχώδεις λόφους με οξειδωμένη λάβα.


Maho Beach, Άγιος Μαρτίνος


Δεν είναι τα τιρκουάζ νερά που κάνουν ασυνήθιστη αυτή την παραλία του νησιού της Καραϊβικής, αλλά η θέση της, αφού ακριβώς δίπλα της βρίσκεται ο αεροδιάδρομος του διεθνούς αεροδρομίου Princess Juliana. Ο αεροδιάδρομος είναι πάρα πολύ μικρός και έτσι οι πιλότοι αναγκάζονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία προσγείωσης νωρίτερα με αποτέλεσμα να πετούν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των ξαφνιασμένων λουόμενων σε ύψος μόλις 10-20 μέτρων. Οι τουρίστες συρρέουν στην παραλία για να ζήσουν αυτή την εμπειρία, ενώ οι ιδιοκτήτες των γύρω εστιατορίων κάνουν χρυσές δουλειές και αναρτούν ακόμα και το πρόγραμμα των αφίξεων για να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.


Scala dei Turchi, Realmonte, Σικελία


Από μακριά οι ασβεστολιθικοί βράχοι μοιάζουν με πελώρια σκάλα που κατεβαίνει ως τον ωκεανό. Η μοναδικής ομορφιάς παραλία βρίσκεται στην ακτή Realmonte στο νότο της Σικελίας και προσφέρει απίθανη θέα στη θάλασσα.


Vík Beach, Ισλανδία


Η μικρή πόλη Vík έχει τρία χαρακτηριστικά: είναι το νοτιότερο κομμάτι του νησιού, είναι το πιο βροχερό τμήμα του και έχει μια από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Μαύρη άμμος, πελώρια κύματα και στο background πελώριοι βράχοι από βασάλτη που στέκουν σαν απόκοσμα γλυπτά, συνθέτουν το άγριο σκηνικό της.


Πηγή: arttravel.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ