Loading...
Tech

Το DJI Mavic Mini είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο drone

Η DJI παρουσίασε το νέο της δημιούργημα στον χώρο των drones, το DJI Mavic Mini. Το νέο drone της DJI, είναι ιδανικό για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, και σχεδιάστηκε με πληθώρα χαρακτηριστικών που απλουστεύουν τον χειρισμό και την αεροφωτογράφιση, ώστε η εμπειρία να είναι ακόμα πιο ευχάριστη και προσβάσιμη από τον καθένα, χωρίς μάλιστα να γίνονται ιδιαίτεροι συμβιβασμοί στην ποιότητα.

Το ολοκαίνουριο drone της πασίγνωστης DJI είναι ακόμα πιο μικρό από το Spark, και χωράει στην παλάμη του χεριού σου. Επομένως το DJI Mavic Mini μπορεί να μεταφερθεί ακόμα πιο εύκολα, αφού χάρη στο εξαιρετικά χαμηλό του βάρος, μόλις 249 γραμμάρια, δε θα καταλαβαίνεις ότι το έχεις στην τσάντα ή στο backpack σου. Οι εξαιρετικά μικρές του διαστάσεις το καθιστούν ιδανικό για να σε ακολουθεί παντού, σε κάθε σου βήμα, τόσο στις κοντινές όσο και στις μακρινές εξορμήσεις σου στη φύση, στο βουνό ή τη θάλασσα, χωρίς να σε βαραίνει.

Το Mavic Mini έχει εμβέλεια 4 χιλιομέτρων και υπόσχεται τριάντα λεπτά «χορταστικής» πτήσης, κάτι εντυπωσιακό αν λάβεις υπόψη το μέγεθός του. Χάρη στον αισθητήρα 1/2.3“ της ενσωματωμένης του κάμερας, μπορεί και τραβάει βίντεο ανάλυσης 2.7K στα 30fps, δηλαδή υψηλότερης ποιότητας από το Spark που περιορίζεται σε ανάλυση Full HD (1080p). Επιπλέον υποστηρίζει λήψη βίντεο ανάλυσης Full HD στα 60fps αλλά και φωτογραφίες 12MP. Δυστυχώς δε διαθέτει 4Κ υποστήριξη, ούτε slow motion καταγραφή, ούτε φακούς Hasselblad, όπως έχει το Mavic 2, όμως είναι κάτι το αναμενόμενο, αφού το DJI Mavic Mini απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες.

Η κάμερα σταθεροποιείται από ένα gimbal τριών αξόνων (3-axis) για εξαιρετικά σταθερές λήψεις βίντεο και φωτογραφιών σε καλές ή σχετικά καλές συνθήκες με λίγο άνεμο. Φυσικά, εξοπλίζεται με δέκτη GPS με οπτικούς αισθητήρες στραμμένους προς τα κάτω για σταθερές πτήσεις και ακριβή αιώρηση.


Ιδανικό για ερασιτεχνική χρήση

Το μικρότερο drone της DJI δεν εφοδιάζεται με τα χαρακτηριστικά αποφυγής εμποδίων που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της DJI, αλλά ούτε και έχει τόσες πολλές δυνατότητες για Quickshots (προ-προγραμματισμένες μανούβρες πτήσεις), αλλά αυτό φαίνεται πως είναι το τίμημα για τις ιδιαίτερα περιορισμένες διαστάσεις του. Εξάλλου, πρόκειται για ένα drone που κατασκευάστηκε για καθημερινή χρήση και για διασκέδαση και όχι για επαγγελματικού τύπου χρήση. Έτσι, είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση, ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχει κάποιος στον χειρισμό drone.

Το Mavic Mini είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την «standard» που περιλαμβάνει το Mavic Mini, μία μπαταρία, επιπλέον propellers, ένα χειριστήριο και όλα τα απαραίτητα εργαλεία και καλώδια, και την «Mavic Mini Fly More Combo», που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω μαζί με ένα 360-μοιρών propeller guard για την προστασία των propellers, ένα two-way hub φόρτισης, δύο ακόμη μπαταρίες, δύο ακόμη σετ από propellers, καθώς και μία θήκη μεταφοράς.



Ήρθε η ώρα να πετάξεις

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να πετάξεις. Αλλά ίσως ο καλύτερος λόγος από όλους να είναι, απλά… επειδή μπορείς.

Συμπαγές και φορητό – Σχεδόν τόσο ελαφρύ όσο ένα smartphone

Με βάρος μικρότερο από 250 γραμμάρια, το Mavic Mini είναι σχεδόν τόσο ελαφρύ όσο το μέσο smartphone. Αυτό, το καθιστά εξαιρετικά φορητό και το τοποθετεί στη χαμηλότερη και ασφαλέστερη κατηγορία βάρους των drones, η οποία σε πολλές χώρες μπορεί να την απαλλάξει από ορισμένους κανονισμούς.

Εύχρηστο – Γίνε καλός και γρήγορα

Η νέα εφαρμογή DJI Fly προσφέρει μια απλή και διαισθητική εμπειρία χρήστη, επιτρέποντάς σου να δημιουργείς κινηματογραφικές λήψεις με ελάχιστες κινήσεις. Έχει ακόμη και Flight Tutorial, μία λειτουργία που σε βοηθά να ξεκινήσεις με το Mavic Mini γρήγορα και με ασφάλεια.

Εύκολα στη χρήση πρότυπα – Άφησε την εφαρμογή να κάνει τη δουλειά

Η εφαρμογή DJI Fly προσφέρει μια ποικιλία δημιουργικών προτύπων που παράγουν υπέροχα βίντεο με ένα πάτημα. Ακόμη και οι αρχάριοι χωρίς εμπειρία επεξεργασίας, μπορούν να μετατρέψουν οποιαδήποτε στιγμή σε κορυφαίο υλικό για τα κοινωνικά δίκτυα.

Σταθεροποίηση κάμερας – Μεταμόρφωσε κάθε στιγμή σε έργο τέχνης

Το Mavic Mini υποστηρίζει αεροφωτογραφίες 12MP και βίντεο 2.7K Quad HD. Ένα gimbal 3 αξόνων παρέχει προηγμένη σταθερότητα της κάμερας και εξασφαλίζει καθαρό, εξαιρετικά ομαλό αποτέλεσμα.

Τηλεχειριστήριο – Δες ό,τι βλέπει το Mavic Mini σου

Ένα εξειδικευμένο τηλεχειριστήριο διατηρεί μια τροφοδοσία βίντεο HD σε απόσταση μέχρι και 4km. Τα αποσπώμενα sticks ελέγχου μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν στο εσωτερικό του τηλεχειριστηρίου για πρόσθετη φορητότητα.


Μεγαλύτερος χρόνος πτήσης – Λιγότερη φόρτιση

Το βάρος του Mavic Mini, του επιτρέπει να μένει στον αέρα περισσότερο από ό, τι παρόμοια drones. Απόλαυσε έως και 30 λεπτά χρόνου πτήσης με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία.


Λειτουργίες


Η εφαρμογή DJI Fly έχει βελτιωθεί με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα επιλογής τριών λειτουργιών:

 • Position (P) για βασική λειτουργία.
 • Sport (S) για έμπειρους χειριστές.
 • CineSmooth (C) για πιο κινηματογραφικά πλάνα.


Αυτοματοποιημένες λειτουργίες πτήσης


 • Dronie – Mavic Mini πετάει προς τα πίσω και προς τα πάνω, με την κάμερα να παρακολουθεί το θέμα σας. Ορίστε ένα όριο ύψους 40, 60, 80, 100 ή 120 ποδιών.
 • Rocket – Το Mavic Mini πετά κατευθείαν στον αέρα με την κάμερα να δείχνει προς τα κάτω, ακολουθώντας το θέμα σας. Ορίστε ένα όριο ύψους 40, 60, 80, 100 ή 120 ποδιών.
 • Circle – Το Mavic Mini θα περιστρέφεται γύρω από το θέμα σας σε σταθερό υψόμετρο και απόσταση.
 • Helix – To Mavic Mini πετάει προς τα πάνω και μακριά, που στρέφεται γύρω από το θέμα σας. Ορίστε ένα όριο ύψους 40, 60, 80, 100 ή 120 ποδιών.

Αξεσουάρ


Το νέο drone έχει και αξεσουάρ όπως:

 • 360-degree Propeller Guard, για προστασία από τους έλικες.
 • Charging Base, για φόρτιση.
 • Propeller Holder, κλειδώνει τις προπέλες για αποθήκευση και μεταφορά.
 • DIY Creative Kit, με αυτοκόλλητα για αλλαγή της εμφάνισής του.
 • Snap Adapter, για προσθήκη LED.

Τιμή και διαθεσιμότητα


Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και η τιμή ανέρχεται στα 399€ για τη βασική έκδοση, και 499€ για τη Fly More Combo έκδοση. Η DJI διαθέτει και μεγάλη γκάμα από επίσημα αξεσουάρ για το συγκεκριμένο drone, σε αντίθεση με παλιότερα που κατασκευαζόταν από συνεργάτες της.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Mavic Mini, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της DJI.







Πηγές: pttl.gr & kotsovolos.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ