Loading...
Tech

Apple και Google: Οι καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του 2019

Η Apple πραγματοποίησε στις 2 Δεκεμβρίου την τελευταία εκδήλωση του έτους, η οποία είχε ως επίκεντρο τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του 2019. Ενώ η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως “special event”, δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση σχετικά με προϊόντα της εταιρείας ή ενημερώσεις λογισμικού. Η Apple με αυτή την εκδήλωση, τίμησε τις κορυφαίες εφαρμογές του App Store, τις βράβευσε, και έδωσε έμφαση στις ιστορίες έμπνευσης που κρύβονται πίσω από αυτές.

Παράλληλα με τη σειρά της η Google, ανακοίνωσε τις κορυφαίες εφαρμογές, παιχνίδια, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία του Google Play για συσκευές Android, για το 2019. Η εταιρεία έδωσε στους απλούς χρήστες στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να ψηφίσουν κι αυτοί τα κορυφαία Apps, σε τέσσερις κατηγορίες, από 11 έως 25 Νοεμβρίου.

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των χρηστών είναι τα εξής:

App: Video Editor – Glitch Video Effects
Game: Call of Duty: Mobile
Movie: Marvel Studios’ Avengers: Endgame
Book: Scary Stories to Tell in the Dark

Η ίδια η Google, επέλεξε ως κορυφαία εφαρμογή για το 2019 το Ablo, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν νέους φίλους απ’ όλο τον κόσμο. Κορυφαίο παιχνίδι ανακήρυξε το Call of Duty: Mobile, συμφωνώντας με τους  χρήστες.


Best Apps of 2019 – Apple


iPhone App of the Year: Spectre Camera (Lux Optics)

Μία εφαρμογή φωτογραφιών η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη φωτογραφιών υψηλής έκθεσης. Η εφαρμογή κοστίζει 3,49€ στο App Store, και διαθέτει εργαλεία επεξεργασίας, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να εξαφανίσετε πλήθος κόσμου από τη φωτογραφία σας, να επεξεργάζεστε τον φωτισμό κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις νυχτερινές λήψεις, και πολλά άλλα!

iPad App of the Year: Flow by Moleskine (Moleskine)

To Flow είναι ένα κομψό ηλεκτρονικό σημειωματάριο το οποίο διαθέτει αρκετά εργαλεία, όπως μολύβια, μαρκαδόρους χρώματα και άλλα, τα οποία προσφέρουν στον χρήστη ρεαλιστική αίσθηση σαν να χρησιμοποιεί κανονικό σημειωματάριο.

Mac App of the Year: Affinity Publisher (Serif Labs)

Το Affinity Publisher το οποίο κοστίζει 38,99€ στο App Store, σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη μεγάλη γκάμα εργαλείων που διαθέτει, ώστε να συνδυάσετε εικόνες, γραφικά, και να φτιάξετε σχεδιαγράμματα, προκειμένου να δημιουργήσετε επαγγελματικό υλικό το οποίο μπορεί να δημοσιευτεί σε περιοδικά, βιβλία, καταλόγους, αφίσες και πολλά άλλα.

Apple TV App of the Year: The Explorers (The Explorers Network)

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους επιστήμονες και στους καλλιτέχνες λάτρεις της εξερεύνησης, να δημιουργούν την προσωπική τους συλλογή του φυσικού κόσμου, χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό φωτογραφιών και βίντεο.

App Trend of 2019: Storytelling Simplified

Μέσα στο 2019 αναδείχτηκαν αρκετές εφαρμογές που προορίζονται για να βοηθήσουν τους χρήστες να πουν την ιστορία τους, όπως τα Anchor (Anchor FM), Canva: Stories & Video Maker (Canva), Unfold (Unfold Creative), Steller (Expedition Travel Advisor), Spark Camera (Dayworks), Over (Over, Inc) και Wattpad (Wattpad Corp).


Best Games of 2019 – Apple


iPhone Game of the Year: Sky: Children of the Light (thatgamecompany)

Πετάξτε επάνω από εντυπωσιακά τοπία και βοηθήστε τα ουράνια όντα να βρουν το δρόμο τους για τον παράδεισο.

iPad Game of the Year: Hyper Light Drifter (Abylight S.L.)

Ένα action adventure με γραφικά 16-bit που συνδυάζει εξερεύνηση και αγώνα επιβίωσης.

Mac Game of the Year: GRIS (Devolver / Nomada Studio)

Αυτό το πολύ εντυπωσιακό puzzle-platformer που θυμίζει έργο τέχνης, σε καλεί να διαχειριστείς τα συναισθήματα της ελπίδας, του θρήνου και του θριάμβου, να επανακάμπτεις μετά από μια τραγική απώλεια.

Apple TV Game of the Year: Wonder Boy: The Dragon’s Trap (DotEmu)

Η αναβίωση του θρυλικού Wonder Boy με γραφικά που σχεδιάστηκαν στο χέρι και νέο soundtrack.

Game Trend of 2019: Blockbusters Reimagined

Αυτή τη χρονιά πολλά studios επέλεξαν να εκμεταλλευτούν τις τρομερές δυνατότητες που τους δίνουν οι νέες τεχνολογίες, για να φέρουν στη σύγχρονη εποχή κλασικά games του παρελθόντος, όπως τα Mario Kart Tour και Dr. Mario World (Nintendo), Minecraft Earth (Mojang), Pokémon Masters (DeNA Co), Assassin’s Creed Rebellion (Ubisoft), Gears POP! (Microsoft Corporation), The Elder Scrolls: Blades (Bethesda), Alien: Blackout (D3PA) και Call of Duty: Mobile (Activision Publishing).

Apple Arcade Game of the Year: Sayonara Wild Hearts (Simogo)

Η συνδρομητική υπηρεσία δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των κορυφαίων παιχνιδιών, και έτσι, για πρώτη φορά φέτος, έχουμε ανάδειξη νικητή για το Apple Arcade. Το Sayonara Wild Hearts, είναι ένα μοναδικό παιχνίδι που ανεβάζει την αδρεναλίνη και συνδυάζει στοιχεία racing και fighting.


Best Apps of 2019 – Google



Best Games of 2019 – Google


Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ