Loading...
Tech

Apple Event: Let’s Take a Field Trip Μάρτιος 2018

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο event της Apple για το 2018, που έλαβε χώρα στο Λύκειο Lane Tech College Prep στο Σικάγο. Οι προσκλήσεις που απέστειλε η εταιρεία έφεραν τον τίτλο “Let’s take a field trip” (Ας κάνουμε μια βόλτα), με τον γραφικό χαρακτήρα να προϊδεάζει για την παρουσία του Apple Pencil. Η εκδήλωση προσέφερε «δημιουργικές νέες ιδέες για δασκάλους και μαθητές» έχοντας θέμα παρουσίασης την εκπαίδευση και τις νέες τεχνικές για την καλύτερη κατάρτιση των μαθητών.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση ενός βίντεο με τίτλο “ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο” και έπειτα ο Tim Cook μίλησε για τα 40 χρόνια ιστορίας της Apple στην εκπαιδευτική αγορά, τονίζοντας πως δράσεις όπως η Everyone Can Code είναι πολύ σημαντικές για τους μαθητές.

Νέο iPad 9.7” με υποστήριξη Apple Pencil

Η πιο σημαντική στιγμή της χθεσινής βραδιάς ήταν η παρουσίαση του νέου iPad 9.7” με υποστήριξη της γραφίδας Apple Pencil, που παρέχει περισσότερη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να ζωγραφίζουν, να γράφουν χειρόγραφα σημειώματα και να λαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης.

Το νέο αυτό iPad έχει το ίδιο σχήμα, μέγεθος και οθόνη με το μοντέλο του 2017 και είναι εξοπλισμένο με το σύστημα βιομετρικής αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID), χωρίς να περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό Face ID. Έρχεται σε WiFi και σε LTE εκδόσεις με τον πανίσχυρο 64bit A10 Fusion επεξεργαστή (χρησιμοποιείται στο iPhone 7 και iPhone 7 Plus), καθιστώντας το γρηγορότερο κατά 40% στις γενικές εργασίες και 50% στα γραφικά. Επιπλέον φέρει μεγάλη Retina οθόνη αλλά και αισθητήρα αφής μεγαλύτερης ακρίβειας, προσφέροντας ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

Tο βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το νέο iPad, είναι η υποστήριξη του Apple Pencil, που μέχρι πρότινος ήταν συμβατό μόνο στα Pro μοντέλα του iPad. Η γραφίδα διαθέτει αισθητήρες που παρέχουν ακριβή απόκριση και αμεσότητα τόσο σε απλές σημειώσεις όσο και σε επαγγελματικές εφαρμογές και περιλαμβάνει την τεχνολογία Palm Rejection, που επιτρέπει την τοποθέτηση του καρπού στην οθόνη χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αγγίγματα, όσο χρησιμοποιείται η γραφίδα.

Η συσκευή φέρει οπίσθια κάμερα στα 8MP με δυνατότητα εγγραφής video στα 1080p και εμπρόσθια FaceTime HD κάμερα στα 1.2MP (εγγραφή video στα 720p). Φοράει λειτουργικό σύστημα iOS 11 και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ασημί, space gray και χρυσό, με την τιμή του να φτάνει τα $329 για την έκδοση WiFi και τα $459 για την έκδοση WiFi + Cellular. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Apple Pencil δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και θα εξακολουθεί να πωλείται ξεχωριστά στα $99.

Space gray Mac αξεσουάρ ανεξάρτητα από το iMac Pro

Φυσικά εκτός από το νέο iPad, η Apple έκανε πραγματικότητα την επιθυμία πολλών, να μπορούν να αγοράσουν τα space gray αξεσουάρ, που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμα μόνο με την αγορά των iMac Pro. Θα πωλούνται μεμονωμένα από τις 30 Μαρτίου και μετά, με το Space gray Magic Keyboard στα $149, δηλαδή $20 ακριβότερο από την κλασική Silver έκδοση του. To Space gray Magic Mouse και το Space gray Magic Trackpad θα διατίθενται και αυτά ξεχωριστά και θα κοστίζουν $99 και $149, αντίστοιχα.

Νέες εκδόσεις iWork με Apple Pencil υποστήριξη

Εκτός από τις άλλες ανακοινώσεις, η Apple παρουσίασε τις νέες εκδόσεις της iWork σουίτας εφαρμογών της, πραγματοποιώντας αναβαθμίσεις σε Pages, Keynote και Numbers στο iPad, έτσι ώστε να επιτρέπουν την υποστήριξη του Apple Pencil. Η εφαρμογή Pages στην αναβάθμιση, ενσωματώνει κάποια βασικά χαρακτηριστικά από το iBooks Author για το iOS, macOS και iCloud.com, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία ψηφιακών βιβλίων για τους μαθητές, που μέχρι τώρα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση Mac υπολογιστών. Όπως είναι λογικό όλες αυτές οι αναβαθμίσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν σύντομα από το App Store.

Επιπλέον αποθηκευτικός χώρος στο iCloud για τους μαθητές

Αφού η εταιρεία πραγματοποίησε το συγκεκριμένο event για εκπαιδευτικούς σκοπούς, θέλησε να παραχωρήσει 200GB iCloud αποθηκευτικού χώρου δωρεάν σε μαθητικούς λογαριασμούς, που θεωρείται μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τα 5GB που έδινε μέχρι σήμερα. Όσοι επιθυμούν να δεχτούν τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, θα πρέπει φυσικά να έχουν μαθητικό Apple ID και με κατάληξη .edu.

Νέο ClassKit framework (iOS 11.4) και Schoolwork εφαρμογή

Θέλοντας να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές η Apple συνέχισε με την παρουσίαση νέων λογισμικών, εγκαινιάζοντας τη νέα Schoolwork εφαρμογή και την παρουσία της Classroom εφαρμογής στο Mac. Επίσης ανακοίνωσε το νέο API με την ονομασία ClassKit το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην αναβάθμιση iOS 11.4.

Με την Schoolwork εφαρμογή θα μπορούν οι δάσκαλοι να ετοιμάζουν εργασίες, να διαμοιράζουν πιο εύκολα σημειώσεις από τα μαθήματα που διδάσκουν καθώς και να στέλνουν υπενθυμίσεις στους μαθητές, αφού η εφαρμογή βρίσκεται στο Cloud και συνεργάζεται με το ClassKit. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο και έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για το διδακτικό έτος 2018-2019.

Το νέο API ClassKit συνδυάζει μια σειρά από άλλες εφαρμογές στις οποίες περιλαμβάνονται και τα Swift, Garageband, iWork κ.α.

Η Apple θέλοντας να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς με την εξοικείωση των νέων τεχνολογιών, δημιούργησε το “Apple Teacher” ένα online πρόγραμμα που θα συνδράμει στην κατανόηση όλων των παραπάνω εφαρμογών.

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Google+, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ