Loading...
Tech

Forza Horizon 4: Το νέο κορυφαίο racing game

Playground Games και Microsoft παρουσιάζουν το νέο open-world racing παιχνίδι

Το νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς, το Forza Horizon 4, αφήνει πίσω του τη χώρα των καγκουρό, για να μας μεταφέρει στα Highlands του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε κάθε είδους διαδρομή επιλέγοντας μεταξύ 450 διαφορετικών αυτοκινήτων. Η αίσθηση του βάρους, της ταχύτητας και του ελέγχου σε κάθε αυτοκίνητο είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του νέου Forza Horizon είναι το δυναμικό σύστημα καιρού, που δεν προσφέρει απλά εναλλαγή καιρικών συνθηκών, αλλά κλιματικές αλλαγές μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, ώστε να νιώσουμε πραγματικά πως είναι να οδηγείς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και όλα αυτά γίνονται με γνώμονα ένα και μόνο πράγμα: Η οδήγηση στο Horizon 4 να προσφέρει απλόχερα τρελή διασκέδαση για τον οποιονδήποτε!

Εκτός από το Xbox One, μπορούμε να παίξουμε το Forza Horizon 4 και στο Windows 10 PC μας, χάρη στο Play Anywhere. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Game Pass μπορούν να κατεβάσουν το παιχνίδι εντελώς δωρεάν.

Αν είσαι λάτρης παιχνιδιών όπως τα “Need for Speed”, “Burnout”, “Gran Turismo” ή ακόμα και του “Mario Kart”, υπάρχει κάτι για σένα στο Forza Horizon 4…

Το Forza Horizon 4 προορίζεται για όλους

Οι οδηγίες είναι απλές: Δεξιά σκανδάλη για να επιταχύνετε, αριστερή σκανδάλη για φρενάρισμα, και με το αριστερό joystick κατευθύνετε το όχημα σας. Ο αρχικός αγώνας είναι σκόπιμα απλουστευμένος, έπειτα ακολουθεί μια εισαγωγή η οποία σας βάζει κατευθείαν στη νοοτροπία της σειράς Horizon. Είναι ένας καλός τρόπος για να εισαχθούν στη σειρά νέοι παίκτες χωρίς να τους τρομοκρατεί με βομβαρδισμό από μενού, υπο-μενού, ρυθμίσεις από την αρχή του παιχνιδιού. Εάν θέλετε μπορείτε φυσικά να ενεργοποιήσετε το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή να απενεργοποιήσετε το σύστημα διεύθυνσης – ή οτιδήποτε άλλο – απλά πρέπει να βρείτε την αντίστοιχη εντολή από τις ρυθμίσεις. Οι επιλογές υπάρχουν, αλλά το παιχνίδι δεν ασκεί πίεση στον μέσο παίκτη για να αυξήσει τη δυσκολία.

Το παιχνίδι ανταμείβει την εξερεύνηση

Εάν βγείτε με το αυτοκίνητό σας εκτός δρόμου και κάνετε τρελά άλματα, το Horizon 4 πραγματικά θα σας ανταμείψει γι΄ αυτό. Εάν παραμείνετε στο δρόμο και επιλέξετε να οδηγήσετε προσεκτικά, το παιχνίδι σας ανταμείψει και γι΄ αυτό. Αν πάλι προτιμάτε να διαλύσετε διάφορες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στο χάρτη του παιχνιδιού, το Horizon 4 είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να σας δώσει απλόχερα XP επιβράβευσης. Υπάρχει μια γενική αίσθηση ανταμοιβής σε σχεδόν κάθε ενέργεια (εκτός του τρακαρίσματος) – μια αίσθηση ότι το παιχνίδι ενθαρρύνει οποιαδήποτε συμπεριφορά σας αρέσει. Βγείτε και οδηγήστε με όποιο τρόπο θέλετε.

Τέσσερις εποχές

Η μεγαλύτερη προσθήκη του Horizon 4 σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς είναι η εναλλαγή εποχών – ολόκληρος ο κόσμος αλλάζει με βάση την εποχή. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς, καθώς υπάρχουν ουσιαστικά τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μεγάλου ανοιχτού χάρτη του παιχνιδιού. Θα περάσετε λασπώδη μονοπάτια με τρεχούμενο νερό την άνοιξη, ενώ η λίμνη στο βάθος θα παγώσει τον χειμώνα. Ιδανικό σημείο για αγώνες drift στον πάγο. Δεν είναι μόνο άρτια οπτικά και ελκυστικό, αλλά προσθέτει και έναν τόνο ποικιλίας σε ένα franchise που είναι ήδη γνωστό για την ποικιλία που προσφέρει σε διαφορετικούς αγώνες.

Υπάρχουν τόσο πολλά να κάνουμε

Εάν ενδιαφέρεστε για drag racing, το Horizon το έχει. Εάν ενδιαφέρεστε για άλματα, time-trial, drift, οδήγηση σε χώμα, δρόμο, και πάγο το Horizon διαθέτει όλο αυτό το πακέτο. Αν θέλετε απλά να σκίσετε τον αέρα και να βάλετε φωτιά στα φρένα πανάκριβων αυτοκινήτων, το παιχνίδι είναι εδώ για σας. Το Forza Horizon 4 είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι αγώνων ταχύτητας, που ανακαλύπτει την τέλεια γραμμή μεταξύ προσβασιμότητας και βάθους. Είτε δεν έχετε παίξει ποτέ κάποιο παιχνίδι της σειράς, είτε θέλετε να ρυθμίσετε στην εντέλεια το αυτοκίνητό σας, το Horizon σας καλύπτει. Το γεγονός ότι καταφέρνει να ενσωματώσει όλα τα γεγονότα για κάθε τύπο παίκτη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ως εκ τούτου είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια που θα μπορούσατε να προτείνετε σε οποιονδήποτε – πρέπει απλώς να διαθέτουν ένα Xbox One ή Windows PC.

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Google+, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ