Loading...
Tech

Η Logitech παρουσιάζει το νέο κάθετο MX Vertical Mouse

Μπορεί η Logitech να θεωρείται πλέον μία εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής εξατομικευμένων περιφερειακών συσκευών, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε γνωστή στην αγορά, κατασκευάζοντας ποντίκια ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το 1981 και βραβεύτηκε ως ο παγκόσμιος πρωτοπόρος στα ποντίκια υπολογιστών, καθώς διευκόλυνε τον χρήστη στην υλοποίηση εργασιών με ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Μετά από 37 χρόνια λοιπόν, συνεχίζει να πρωτοπορεί στο σχεδιασμό ποντικιών σταθερών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των χρηστών. Πιο αναλυτικά, κατασκεύασε και παρουσίασε το MX Vertical, το πρώτο ασύρματο ποντίκι που σχεδιάστηκε ώστε να χρησιμοποιείται κάθετα ή σε γωνία 57 μοιρών, έτσι ώστε να προσφέρει ξεκούραστη χρήση, κατά 10% λιγότερη μυϊκή καταπόνηση για τους καρπούς και τέσσερις φορές λιγότερη κίνηση των χεριών. 

Με βάση τις έρευνες που πραγματοποίησε η Logitech με τη βοήθεια της VSI, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προϊόντος, η ιδανική γωνία για τη μείωση πίεσης των μυών είναι 57 μοίρες, ίδιες δηλαδή με τη γωνία χειραψίας. Λόγω του κατακόρυφου σχεδόν προσανατολισμού του, το νέο mouse μειώνει την πίεση στον καρπό έως και 10% σε σχέση με τα παραδοσιακά ποντίκια, προσφέροντας λύση σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στους καρπούς και τα χέρια, που οφείλονται στον τρόπο που οι περισσότεροι κρατούν το ποντίκι.

Για να κρατήσει κανείς το MX Vertical, αρκεί να ακουμπήσει την παλάμη πάνω στο mouse και να τοποθετήσει τον αντίχειρά του στην ειδική άνετη θέση. Φυσικά οι υπόλοιπες κινήσεις πραγματοποιούνται κανονικά με τα δάχτυλα. Η απαλή αφή του σε συνδυασμό με την ανάγλυφη επιφάνεια από καουτσούκ, παρέχουν σταθερό και φυσικό κράτημα.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συναντάει κανείς το Logitech Flow, τη λειτουργία που επιτρέπει την απρόσκοπτη εργασία σε πολλούς υπολογιστές, ενώ μέσω του λογισμικού Logitech Options μπορεί κανείς να ρυθμίσει την ταχύτητα του δείκτη, να ορίσει λειτουργίες για συγκεκριμένες εφαρμογές, καθώς και να προσαρμόσει τις ενέργειες των κουμπιών. Ακόμη ο αισθητήρας 4000DPI υψηλής ακρίβειας που διαθέτει, μειώνει κατά τέσσερις φορές τις κινήσεις του χεριού, σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό ποντίκι με αισθητήρα 1000DPI. 

Η σύνδεση με το ποντίκι μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB-C, τον δέκτη Logitech Unifying ή μέσω Bluetooth® – για μοναδική εμπειρία εφόσον ο χρήστης έχει αναβαθμίσει το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή του στην πρόσφατη έκδοση. 

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό που κάνει το MX Vertical να ξεχωρίζει, είναι η διάρκεια της μπαταρίας, καθώς μία πλήρης φόρτιση αρκεί για τέσσερις μήνες, ενώ ένα λεπτό φόρτισης εξασφαλίζει ακατάπαυστη τρίωρη εργασία.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και με τιμή που θα αγγίζει τα 100€.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Logitech MX Vertical Mouse:

 • Αισθητήρας – Ονομαστική τιμή: 1000dpi & 1600dpi
 • DPI (Ελάχιστη και μέγιστη τιμή): 400 έως 4000dpi (μπορεί να οριστεί σε διαστήματα των 50dpi)
 • Κουμπιά: 4 κουμπιά με δυνατότητα προσαρμογής (από προεπιλογή: Πίσω/Μπροστά, DPI, Μεσαίο κλικ), Τροχός κύλισης, Τροχός ακριβείας
 • Διάρκεια μπαταρίας: Επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-Po (240mAh)
 • Εμβέλεια λειτουργίας ασύρματης σύνδεσης: Ασύρματη σύνδεση εμβέλειας 10 μέτρων
 • Προαιρετικό λογισμικό: Υποστήριξη από το Logitech Options
 • Διαστάσεις και Βάρος MX Vertical (Υ x Π x B): 78,5mm x 79mm x 120mm, 135g
 • Διαστάσεις και Βάρος Δέκτη Unifying: 18,4mm x 14,4mm x 6,6mm, 2g
 • Απαιτήσεις συστήματος Δέκτη Unifying: Διαθέσιμη θύρα USB
  Windows® 10 ή νεότερες εκδόσεις, Windows 8, Windows 7
  macOS X 10.13.6 ή νεότερες εκδόσεις
 • Απαιτήσεις συστήματος Bluetooth: Τεχνολογία Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας
  Windows 10 ή νεότερες εκδόσεις, Windows 8
  macOSX 10.13.6 ή νεότερες εκδόσεις
 • Απαιτήσεις συστήματος USB-C: Διαθέσιμη θύρα USB
  Windows 10 ή νεότερες εκδόσεις, Windows 8, Windows 7
  macOSX 10.13.6 ή νεότερες εκδόσεις

Περιεχόμενα συσκευασίας

 • Ποντίκι
 • Δέκτης Unifying
 • Καλώδιο φόρτισης USB-C (USB-A σε USB-C)
 • Τεκμηρίωση χρήστη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ασύρματο ποντίκι της Logitech, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Google+, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ