Loading...
Travel

Ρομαντικά ελληνικά νησιά για ταξίδι του μέλιτος

Εάν σχεδιάζετε έναν ρομαντικό μήνα του μέλιτος, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στην Ευρώπη. Τα ελληνικά νησιά αποτελούν το πιο ρομαντικό σκηνικό, για να γιορτάσετε την αγάπη σας. Και αυτό γιατί η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του φτερωτού θεού Έρωτα, του γιου της Αφροδίτης.

Ρομαντικά σοκάκια στα Επτάνησα και απαστράπτουσες κυκλαδίτικες Χώρες, που θα ‘λεγε κανείς πως φτιάχτηκαν για να φιλοξενούν τις βόλτες ηλιοκαμένων ζευγαριών πιασμένων χέρι-χέρι. Εκλεκτό κρασί με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ειδυλλιακοί καταρράκτες και ονειρεμένες παραλίες. Ηλιοβασιλέματα από την άκρη μιας καστροπολιτείας. Σ’ αυτό το άρθρο λοιπόν θα γνωρίσετε επτά από τα ρομαντικά ελληνικά νησιά, για ταξίδι του μέλιτος με το άλλο σας μισό…


Ύδρα – Hydra


Ο Leonard Cohen συνάντησε τη νορβηγική του μούσα, Marianne Ihlen, στο νησί της Ύδρας. Αμέτρητοι ποιητές, καλλιτέχνες και μποέμ έχουν πέσει σε αυτό το απόκρημνο νησί χωρίς αυτοκίνητα. Τα λιτά του τοπία έχουν αλλάξει ελάχιστα από τη δεκαετία του 1960. Ο απόλυτος Henry Miller, το κήρυξε «αισθητικά τέλειο» και, λόγω αυστηρών προδιαγραφών συντήρησης, εξακολουθεί να είναι. Το λιμάνι σε σχήμα πετάλου είναι άψογο και πολύ λίγα κτίρια διακρίνονται στην ακτογραμμή. Άνθη μπουκαμβίλιας πέφτουν σαν κομφετί στα ασβεστωμένα δρομάκια, μικρές γάτες κάνουν σαλόνι τους τις αυλές των σπιτιών, χαριτωμένα εστιατόρια και καταστήματα γεμάτα πολύχρωμα στολίδια συσσωρεύονται σε άγνωστα σοκάκια. Οι μέρες περνούν, καθώς βουτάτε από τα ηλιόλουστα βράχια μέχρι ο ήλιος να γλιστρήσει πίσω από το θολό περίγραμμα της Πελοποννήσου.

Επίσημη ιστοσελίδα



Σίφνος – Sifnos


Με τα «πλωτά» παρεκκλήσια και τα μοναστήρια που καλύπτονται από σύννεφα, την Σίφνο την επιλέγουν πολλά ζευγάρια για να παντρευτούν. Υπάρχουν πολλά φωτογενή σκηνικά από τη Χρυσοπηγή, ένα μοναστήρι που εκτείνεται σε ένα βραχώδες ακρωτήρι, την μικροσκοπική εκκλησία των Επτά Μαρτύρων, η οποία βυθίστηκε στο κάτω μέρος μιας σκάλας λαξευμένη από το βράχο, ή ο Άγιος Συμεών, ο οποίος, με θέα 360 μοιρών, είναι μια εξαιρετική θέση για το ηλιοβασίλεμα. Τα παράκτια μονοπάτια οδηγούν από τον ένα δελεαστικό όρμο στον άλλο, όπου μπορείτε να γευματίσετε δίπλα στη θάλασσα με τα πιο νόστιμα φαγητά στην Ελλάδα – από παλιομοδίτικες ταβέρνες, όπως το Μανώλης στο Βαθύ έως την καυτή καντίνα στη Σεράλια, μια νέα άφιξη από τον σεφ του Omega 3 fish bar στην παραλία Πλατύς Γιαλός.

Επίσημη ιστοσελίδα



Κουφονήσια – Koufonisia


Οι λευκοί κόλποι και οι εξοχικές κατοικίες του Πάνω και του Κάτω Κουφονήσι φωτίζουν το Instagram, προκαλώντας μια αύξηση των επισκεπτών σε αυτά τα δίδυμα εφηβικά νησιά. Hippy beach bar και σέξι νέες βίλες έχουν αναδυθεί, αλλά η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι πολύ χαλαρή και Κυκλαδίτικη – ειδικά στο Κάτω Κουφονήσι, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά ένα παρεκκλήσι, ένα εγκαταλελειμμένο χωριουδάκι και μια μοναδική ταβέρνα. Μέρος του αρχιπελάγους των Μικρών Κυκλάδων, τα νησιά Κουφονήσια δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Περάστε με τα καταμαράν και πάρτε το Skopelitis Express από τη Νάξο ή την Αμοργό: το αργό ταξίδι με φέρι είναι μια ήπια μετάβαση στην απλή νησιωτική ζωή. Στο λιμάνι, οι βάρκες περνούν πάνω από τα κύματα σε ρηχούς κόλπους, ωστόσο είναι εύκολο να περιπλανηθείτε στο μαγευτικό τοπίο για να αναζητήσετε τη δική σας ιδιωτική παραλία. Πορώδεις γκρεμοί και σπηλιές δημιουργούν φυσικές πισίνες αρκετά μεγάλες για δύο άτομα.

Επίσημη ιστοσελίδα



Τήνος – Tinos


Αν σας αρέσουν τα φαγητά, η Τήνος θα κάνει την καρδιά σας να χτυπά. Κάπαρη με φρυγανιά, σιγοψημένη γίδα με άγριες αγκινάρες, μπρουσκέτα καπνιστού χελιού και κουνέλι με κομμάτια λεμονιού, είναι μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να μοιραστείτε στις όμορφες και καταπληκτικές ταβέρνες του νησιού. Τα τοπικά κρασιά, που καλλιεργούνται σε μεγάλο υψόμετρο στα βουνά, είναι επίσης εξαιρετικά. Με δεκάδες εκθαμβωτικά, ασβεστωμένα χωριά κρυμμένα σε κοιλάδες και καταπράσινες πλαγιές, είναι εύκολο να ξεφύγετε από τα καλοκαιρινά πλήθη. Μαρμάρινα πουλιά, λουλούδια και μυθικά πλάσματα, στολίζουν κάθε πόρτα σε αυτό το ποιητικό νησί, το οποίο έχει μια μακρά παράδοση γλυπτικής.

Επίσημη ιστοσελίδα



Σύμη – Symi


Το να ταξιδέψεις στο λιμάνι της Σύμης είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Ξύλινοι κόλποι και καλαίσθητες ψαρόβαρκες ταλαντεύονται μπροστά σε ένα αμφιθέατρο αρχοντικών, σε μια σειρά από παστέλ αποχρώσεις. Λουσμένη σε μια ροδακινί λάμψη, η σκηνή είναι λαμπερή και χαλαρή. Οι βάρκες απλώνονται στα καταγάλανα νερά, οδηγώντας τα ζευγάρια σε απομονωμένους κόλπους με μερικά αλμυρίκια για να αναπαυθείτε στη σκιά. Υπάρχουν λίγα πολύτιμα ξενοδοχεία και αν είστε πολύ τυχεροί, θα μπορέσετε να κλείσετε σε ένα από τα ιστορικά σπίτια που ανακαινίστηκαν άψογα από τον τοπικό αρχιτέκτονα Δημήτρη Ζωγράφο.

Επίσημη ιστοσελίδα



Σαντορίνη – Santorini


Αυτό το νησί είναι συνώνυμο με τον μήνα του μέλιτος. Υπάρχουν περισσότερες σουίτες, υδρομασάζ και εστιατόρια για ζευγάρια, που παρατάσσονται κατά μήκος της πλημμυρισμένης καλντέρας από τα σπίτια, ενώ τα ζευγάρια ποζάρουν έξω από θολωτά παρεκκλήσια. Παρά τα πλήθη, η μεταφυσική γοητεία του τόπου είναι σε μεγάλο βαθμό ατίθαση. Η εκτός σεζόν είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις μαύρες ηφαιστειακές παραλίες, τα γοητευτικά αρχαία και τα υπέροχα οινοποιεία. Ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Οκτώβριος είναι επίσης καλοί μήνες για πεζοπορίες και θα βρείτε αρκετά πιο οικονομικές τιμές στα ξενοδοχεία.

Επίσημη ιστοσελίδα



Πάτμος – Patmos


Έλληνες προσκυνητές έρχονται να φιλήσουν τις εικόνες στη Βυζαντινή Μονή του Αγίου Ιωάννη ή να ξανά επισκεφθούν το σκοτεινό μικρό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Αλλά η Πάτμος προσελκύει επίσης και πλήθος κομψών εραστών. Ένα κοσμοπολίτικο κύμα Αμερικανών fashionistas, Ιταλών σχεδιαστών εσωτερικών χώρων και Βρετανών μυθιστοριογράφων, επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο για τις ήσυχες παραλίες, τη γαλήνια ατμόσφαιρα και τη μαγευτική μεσαιωνική πρωτεύουσα της Χώρας – μακράν το πιο ρομαντικό και ατμοσφαιρικό μέρος διαμονής. Η Εκκλησία έχει προστατεύσει την πόλη, και ολόκληρο το νησί, από τον μαζικό τουρισμό: οι άδειες για μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι σχεδόν αδύνατες να προμηθευτούν, ενώ δεν υπάρχει αεροδρόμιο και το φέρι από την Αθήνα διαρκεί επτά ώρες. Έτσι, η Πάτμος μπορεί να παραμείνει ένα ασφαλές καταφύγιο για μερικούς ακόμα αιώνες.

Επίσημη ιστοσελίδα



Πηγή: arttravel.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ