Loading...
Tech

Η Sony ZV-1 είναι η ιδανική κάμερα για vlogging

Η Sony ανακοίνωσε τη νέα “pocket-sized” vlog κάμερα ZV-1, μια ελαφριά, συμπαγή, «all-in-one» πρόταση για δημιουργία περιεχομένου. Σχεδιασμένη από τo μηδέν για δημιουργούς περιεχομένου και vloggers, η ZV-1 συνδυάζει, εύκολα στην χρήση χαρακτηριστικά με μοναδικές τεχνολογίες, που την καθιστούν ιδανικό εργαλείο για κάθε δημιουργό ανεξαρτήτως επιπέδου.

«Η νέα ZV-1 της Sony δημιουργήθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σημερινών δημιουργών βίντεο», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. «Αυτή η κάμερα είναι το αποτέλεσμα των απαιτήσεων της ευρύτερης κοινότητάς μας, που δεν συμβιβάζεται με υβριδικά προϊόντα, επομένως έχουμε σχεδιάσει αυτό το νέο μοντέλο για όλους όσοι έχουν προτεραιότητα τη δημιουργία περιεχομένου. Διαθέτει έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό και εισάγει πολλές νέες τεχνολογίες, ρυθμίσεις και λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν περιεχόμενο με τρόπους που ποτέ δεν είχαν καταφέρει στο παρελθόν. Ο στόχος για την ZV-1 είναι να αφήσει το θέμα να ξεχωρίσει σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Κάθε μεμονωμένο χαρακτηριστικό έχει βελτιστοποιηθεί για να ανταποκρίνεται σε κάθε τύπο καθημερινών vlog των δημιουργών.»Καλύπτοντας τις ανάγκες των σύγχρονων Δημιουργών Περιεχομένου


H ZV-1 διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας 1.0-type stacked Exmor RS® CMOS με τσιπ DRAM και φακό μεγάλου διαφράγματος 24-70mm F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T*, δημιουργώντας όμορφο φόντο «bokeh» (θάμπωμα φόντου) και επιτρέποντας στο θέμα να ξεχωρίζει από το φόντο. Η κάμερα «κλειδώνει» και παρακολουθεί τα θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το κορυφαίο σύστημα αυτόματης εστίασης της Sony. Η ZV-1 περιλαμβάνει επίσης τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X™ τελευταίας γενιάς, με LSI εμπρόσθιο άκρο που προσφέρει υψηλή ανάλυση καθώς και χαμηλό θόρυβο, για υψηλής ποιότητας εικόνα. Συνδυάζει, επίσης, αυτή την εξαιρετική τεχνολογία απεικόνισης με υψηλής ποιότητας, ευέλικτες επιλογές ήχου. H ZV-1 είναι η πρώτη compact κάμερα της Sony με οθόνη αφής Vari-angle LCD που ανοίγει στο πλάι, διευκολύνοντας τη σύνθεση των φωτογραφιών σας σε λειτουργία «selfie», ενώ συνδέετε εξωτερικά αξεσουάρ ήχου. Για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη βίντεο, η ZV-1 περιέχει προηγμένες δυνατότητες βίντεο, όπως εγγραφή ταινιών 4K και ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας.

Γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα σε δύο λειτουργίες του φόντου «bokeh»

Η ZV-1 επιτρέπει εύκολη εναλλαγή μεταξύ δύο επιπέδων θαμπώματος φόντου («bokeh») κατά την εγγραφή. Χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία εναλλαγής «Bokeh», προσαρμόζετε γρήγορα το οπτικό διάφραγμα για περισσότερο ή λιγότερο θόλωση εστίασης φόντου, χωρίς να χάσετε την εστίαση στο θέμα. Τοποθετημένο στην κορυφή της κάμερας, αυτό το κουμπί ρύθμισης «Bokeh» είναι εύκολα προσβάσιμο και καθιστά την αυτόματη λήψη εύκολη.

Εστιάστε στο θέμα που επιθυμείτε

Η ZV-1 διευκολύνει τη λήψη review βίντεο ή αντίστοιχου περιεχομένου. Πέρασαν οι εποχές που χρειαζόταν να τοποθετήσετε το ένα χέρι πίσω από ένα αντικείμενο για να κάνετε την κάμερα να εστιάσει σε αυτό. Πλέον, με τη νέα ρύθμιση «Έκθεσης Προϊόντος» («Product Showcase Setting») γίνονται δυνατές οι γρήγορες και ομαλές μεταβάσεις εστίασης, μεταξύ του προσώπου του θέματος και του αντικειμένου που βρίσκεται μπροστά από το φακό.

Χτίζοντας πάνω στην τεχνολογία αιχμής που αναπτύχθηκε για τις σειρές φωτογραφικών μηχανών α™ (Alpha™) και RX, αυτή η νέα compact κάμερα περιλαμβάνει προηγμένη αυτόματη εστίαση (AF) που της επιτρέπει να «κλειδώνει» και να παρακολουθεί θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα κατά την εγγραφή. Για τη διατήρηση της εστίασης στο συγκεκριμένο θέμα ή σε θέματα που βρίσκονται σε περιβάλλοντα με πολλές αποσπάσεις, οι λειτουργίες «Real-time Eye AF» και «Real-timeTracking» για βίντεο, επιτρέπουν στη ZV-1 να παραμένει κλειδωμένη στο μάτι/πρόσωπο του θέματος ή να αλλάζει απρόσκοπτα την εστίαση μεταξύ πολλών θεμάτων ενώ ελέγχει την ταχύτητα AF και παρακολουθεί την ευαισθησία όταν χρειάζεται.

Βάλτε το πρόσωπό σας σε προτεραιότητα

Οι ακραίες αλλαγές στον φωτισμό, όπως το περπάτημα έξω σε μια ηλιόλουστη ημέρα και η ξαφνική μετακίνηση από ένα φωτεινό σημείο σε σκιά, δεν αποτελούν πρόβλημα για την ZV-1, χάρη στη νέα λειτουργία αυτόματης έκθεσης (ΑΕ) Face Priority. Ανιχνεύει και δίνει προτεραιότητα στο πρόσωπο του θέματος και προσαρμόζει την έκθεση για να διασφαλίσει ότι το πρόσωπο απεικονίζεται σε ιδανική φωτεινότητα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αυτή η τεχνολογία αυτόματης έκθεσης (ΑΕ) καταστέλλει, επίσης, μια απότομη αλλαγή στην έκθεση εάν το θέμα απομακρυνθεί γρήγορα από το πλαίσιο για να εξαλείψει απροσδόκητες «λάμψεις» φωτός κατά την εγγραφή, ή εξαιρετικά σκοτεινές λήψεις.

Φυσικά Χρώματα

Η ZV-1 διαθέτει προηγμένη διαχείριση χρωμάτων που έχει επανασχεδιαστεί για την βελτιστοποίηση της απόδοσης των τόνων του δέρματος. Για να δοθεί έμφαση στο πρόσωπο του θέματος (ειδικά κατά τη λήψη σε λειτουργία selfie), η ZV-1 δημιουργεί μια ομαλή και φυσική όψη επιδερμίδας, διατηρώντας ταυτόχρονα ευδιάκριτες εικόνες του στόματος και των ματιών, τόσο κατά την εγγραφή βίντεο όσο και στις φωτογραφίες.

Εξαιρετικά Καθαρός Ήχος

Το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας απαιτεί καθαρή, εξαιρετική ποιότητα ήχου και η ZV-1 είναι καλά εξοπλισμένη για να προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα, με αξιόπιστες και ευέλικτες επιλογές ήχου. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο της ZV-1 διαθέτει το τελευταίο μικρόφωνο «Directional 3-capsule» της Sony, το οποίο έχει σχεδιαστεί για λήψη ήχου προς τα εμπρός, επιτρέποντας σαφή λήψη της φωνής του θέματος, ενώ ελαχιστοποιεί το θόρυβο του φόντου, ειδικά όταν λειτουργεί σε λειτουργία «selfie». Για επιπλέον ευελιξία, η ZV-1 διαθέτει, επίσης, μια τυπική υποδοχή μικροφώνου 35mm (3,5μμ) και «Multi Interface Shoe™» (MI shoe) που διευκολύνουν τη σύνδεση μεγάλου εύρους εξωτερικών μικροφώνων. Η ZV-1 παρέχεται, επίσης, με αξεσουάρ προστασίας από τους ανέμους που ταιριάζει στο «MI shoe», για ελαχιστοποίηση των παρεμβολών του ανέμου.

Βελτιστοποίηση Σχεδιασμού και Λειτουργικότητας ειδικά για Vlogging

Η ZV-1 σχεδιάστηκε με γνώμονα τους δημιουργούς περιεχομένου και τους vloggers. Αυτή η compact, ελαφριά (περίπου 294γρμ/105,5μμ x 60,0μμ x 43,5μμ) κάμερα, είναι το πρώτο τέτοιο προϊόν της Sony, με οθόνη LCD Vari-angle πλαϊνού ανοίγματος, που επιτρέπει στους δημιουργούς να απλοποιήσουν το setup τους, χρησιμοποιώντας το «MI shoe» για προαιρετικό εξωτερικό μικρόφωνο, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος βραχίονας στήριξης.

Χρησιμοποιείστε άνετα την ZV-1 με το ένα χέρι, χάρη στην εύχρηστη, βολική λαβή και το μεγάλο κουμπί REC που βρίσκεται στο επάνω μέρος της κάμερας για γρήγορη πρόσβαση στην εγγραφή βίντεο, καθώς και μιας λυχνίας εγγραφής στο μπροστινό της μέρος που υποδεικνύει εάν η κάμερα βρίσκεται σε λειτουργία εγγραφής.

Η ZV-1 περιλαμβάνει, επίσης, σημαντικές βελτιώσεις στη σταθεροποίηση εικόνας, εξασφαλίζοντας σταθερό βίντεο ακόμα και κατά τη χειροκίνητη λήψη, ενώ περπατάτε. Κατά την εγγραφή σε HD (Ενεργή λειτουργία), οι οπτικές και ηλεκτρονικές μέθοδοι σταθεροποίησης συνδυάζονται για να μειώσουν το τρέμουλο έως και 11 φορές περισσότερο από ότι το τυπικό «Steady Shot™». Κατά τη λήψη βίντεο 4K, χρησιμοποιώντας «Optical Steady Shot» (Ενεργή λειτουργία), υπάρχει βελτίωση στο εφέ σταθεροποίησης έως και 8 φορές περισσότερο από ότι με το τυπικό Steady Shot.  H ZV-1 είναι, επίσης, συμβατή με τη λαβή λήψης (shooting grip) GP-VPT2BT με ασύρματο τηλεχειριστήριο, προσφέροντας επιπλέον σταθερότητα και άνεση σε συνδυασμό με τη συνδεσιμότητα χωρίς καλώδια.


Κορυφαίες στην κατηγορία AV δυνατότητες

Παρά το μέγεθός της, διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων παραγωγής ταινιών pro-level, όπως:

  • Εγγραφή βίντεο 4K με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς pixel binning σε υψηλό ρυθμό bit XAVC S ™ codec
  • Tυπική είσοδος μικροφώνου 3.5μμ, σύμφωνα με τις κλασικές προδιαγραφές της αγοράς
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
  • Διαλειμματική λήψη για εκπληκτικά time-lapse βίντεο
  • Super Slow-Motion εγγραφή έως και 1000fps
  • Συμβατότητα με την επιπρόσθετη (add on) λειτουργία «Movie Edit» από την εφαρμογή για κινητά «Imaging Edge™» για σταθεροποίηση εικόνας, κατά την επεξεργασία της δυνατότητας διαμόρφωσης των αναλογιών στα Highlights για το IG, κλπ.

Live Streaming με την ZV-1

Μεταμορφώστε τη ZV-1 σε web κάμερα συνδέοντάς τη σε υπολογιστή μέσω USB, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ZV-1. Αυτό το νέο λογισμικό της Sony για ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο του 2020.

Διαθεσιμότητα

Η Vlog κάμερα ZV-1 είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη και η τιμή της αγγίζει τα 820€.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα κάμερα της Sony, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ