Loading...
Tech

Τα νέα προϊόντα που ξεχώρισαν στο Mobile World Congress 2022

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βαρκελώνη το Mobile World Congress 2022, ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών. Το παγκόσμιο συνέδριο φορητότητας MWC 2022, περιελάμβανε πλήθος συμμετοχών και παρουσιάσεων που έδωσαν το σύνθημα της καινοτομίας και του αύριο της τεχνολογίας.

Είναι γεγονός πως φέτος οι μεγάλοι παίκτες της κινητής τηλεφωνίας δεν είχαν να μας παρουσιάσουν κάτι και είναι λογικό, αφού και η Samsung και η Xiaomi παρουσίασαν σε δικά τους events τις μεγάλες τους ναυαρχίδες και έτσι συμμετείχαν στο συνέδριο με λιγότερο δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων, που όμως κάθε άλλο παρά αδιάφορα τα λες.


Huawei


Ξεκινώντας από τη Huawei η κινέζικη εταιρεία μπορεί να μην αποκάλυψε τελικά το Mate X3 όπως είχε διαρρεύσει, αλλά ανακοίνωσε δύο νέα laptops, το πρώτο της tablet με οθόνη E-Ink καθώς και το πρώτο της All-in-One desktop PC σε στιλ iMac.

Matebook X Pro 2022

Το Matebook X Pro 2022 είναι η ναυαρχίδα της στην κατηγορία των ultraportable φορητών και έρχεται με οθόνη 14,2 ιντσών, αναλογίας πλευρών 3:2, τεχνολογίας IPS LCD, ανάλυσης 3120x2080pixels και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Επιπλέον η οθόνη έχει μέγιστη φωτεινότητα 500nits, καλύπτει όλο τον χρωματοχώρο DCI-P3 και διαθέτει πολύ λεπτά περιθώρια πάχους μόλις 6mm, παρόλο που στο πάνω περιθώριο φιλοξενείται και η HD webcam. Σύμφωνα δε με την εταιρεία αποτελεί την καλύτερη οθόνη που έχει βάλει ποτέ σε laptop της.

Από πλευράς ποιότητας κατασκευής το Matebook X Pro 2022 έχει μεταλλικό σώμα, με πάχος που δεν ξεπερνάει σε καμία περίπτωση τα 15,5 χιλιοστά και βάρος 1,38 κιλά. Όσο για το hardware, η Huawei έχει επιλέξει επεξεργαστή Intel Core Rocket Lake 11ης γενιάς με το Iris Xe κύκλωμα γραφικών, σε συνδυασμό με 16GB μνήμης RAM τύπου LPDDR4x και ένα Μ.2 SSD χωρητικότητας 1ΤΒ.

Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, το laptop διαθέτει τέσσερις θύρες USB Type-C (οι δύο USB 3.2) και ένα mini jack για σύνδεση ακουστικών, ενώ παρά το πολύ λεπτό σώμα διαθέτει και σύστημα ήχου με έξι ηχεία. Τέλος, το laptop συνοδεύεται από φορτιστή τύπου GaN των 90W, το βάρος του οποίου δεν ξεπερνάει τα 180 γραμμάρια.


Matebook E

Eσένα τώρα που θέλεις να έχεις μαζί σου μία συσκευή για παραγωγικότητα και κατανάλωση περιεχομένου, ίσως σε ενδιαφέρει το  Matebook E. Στην ουσία πρόκειται για ένα Windows 11 tablet, το οποίο μπορεί να παίξει τον ρόλο του notebook σε συνδυασμό με το συνοδευτικό keyboard cover.

Το Matebook E διαθέτει οθόνη OLED διαγωνίου 12,6 ιντσών, ανάλυσης 2560x1600pixels.

To υπόλοιπο hardware απαρτίζεται από επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς από Core-i3 έως Core-i7, μνήμη 8GB ή 16GB και δίσκο NVMe 256GB ή 512GΒ. Το πλαίσιο του Matebook Ε είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και η πλάτη είναι από ανάγλυφο γυαλί. Το πάχος του είναι στα 7,9 χιλιοστά και το βάρος του στα 709 γραμμάρια, ενώ διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 42Wh, με φορτιστή των 65W.

Τέλος, το Matebook E διαθέτει 4 ηχεία, υποστηρίζει δικτύωση Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.1, διαθέτει μία θύρα Thunderbolt 4 σε βύσμα USB Type-C και υποστηρίζει τον δεύτερης γενιάς M-Pencil stylus.


MatePad Paper

Έχοντας ήδη μία μεγάλη γκάμα από tablets, η Huawei παρουσίασε και το πρώτο της tablet με οθόνη τεχνολογίας Ε-Ink, για όσους θέλουν να διαβάζουν και να κρατάνε σημειώσεις ξεκούραστα. Συγκεκριμένα, το MatePad Paper διαθέτει μία οθόνη 10,3 ιντσών, με ματ επίστρωση, τεχνολογίας smart refresh, ενώ υποστηρίζει και 32 διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας.

Όπως όλες οι οθόνες αντίστοιχης τεχνολογίας, έτσι και η οθόνη του MatePad Paper είναι πολύ ξεκούραστη, ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση, είναι απολύτως ευανάγνωστη ακόμα και κάτω από άμεσο ηλιακό φως, όμως χάρη στο μέγεθός της προσφέρει τρεις φορές μεγαλύτερη επιφάνεια ανάγνωσης απ’ ότι τα περισσότερα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Το MatePad Paper μπορεί να συνεργαστεί με το 2ης γενιάς Μ-Pencil της Huawei, το οποίο υποστηρίζει 4.096 διαφορετικά επίπεδα πίεσης, έχει υστέρηση μόλις 26msec, ενώ χάρη στην επίστρωση PMMA της οθόνης η αίσθηση που προσφέρει όταν γράφεις επί της οθόνης θυμίζει εκείνη της γραφής σε πραγματικό χαρτί.

Tο λειτουργικό που τρέχει η συσκευή είναι μία custom έκδοση του HarmonyOS 2.0. Διαθέτει 4GB μνήμης RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, υποστήριξη για δικτύωση Wi-Fi 6, ενώ η αυτονομία αναμονής θα μπορεί να φτάσει τον ένα μήνα.


MateStation X

Η ανακοίνωση πάντως που έκλεψε την παράσταση ήταν εκείνη του MateStation X, του πρώτου All-in-One PC της εταιρείας. Με αισθητική ξεκάθαρα εμπνευσμένη από τα iMac και μεταλλικό unibody σώμα, το MateStation X διαθέτει μία οθόνη αφής IPS, με διαγώνιο 28,2 ιντσών και ανάλυση 3840x2560pixels, η οποία μπορεί να καλύψει το 98% του χρωματοχώρου DCI-P3.

Για το hardware η Huawei έχει επιλέξει επεξεργαστή AMD Ryzen 5 5600H, 16GB μνήμης RAM και ένα δίσκο Μ.2 NVMe χωρητικότητας 1TB, ενώ το σύστημα ήχου είναι κατασκευασμένο σε συνεργασία με την γαλλική Devialet. To δε λειτουργικό είναι φυσικά Windows 11. Το MateStation X θα συνοδεύεται από ασύρματο πληκτρολόγιο που θα ενσωματώνει και αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και ασύρματο ποντίκι.




SAMSUNG


H κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε τα νέα Galaxy Book2 Pro και Galaxy Book2 Pro 360.

Και οι δύο σειρές θα είναι διαθέσιμες σε διαστάσεις 13,3 και 15,6 ιντσών, όλα με οθόνες τεχνολογίας AMOLED, επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς και υποστήριξη για το S-Pen. Όσο για τη βασική τους διαφορά, αυτή εντοπίζεται στον μεντεσέ της οθόνης, με τα δύο μοντέλα της σειράς Galaxy Book2 Pro 360 να προσφέρουν δυνατότητα περιστροφής της οθόνης κατά 360 μοίρες.

Εστιάζοντας στα Galaxy Book2 Pro 360 η έκδοση των 13,3 ιντσών ζυγίζει μόλις 1,04 κιλά, ενώ η έκδοση των 15,6 ιντσών μόλις 1,41 κιλά. Και στις δύο εκδόσεις η οθόνη θα είναι ανάλυσης FHD με μέγιστη φωτεινότητα στα 500nits, ενώ η Samsung έχει φροντίσει να μειώσει το latency του S Pen για καλύτερη απόκριση στη γραφή.

Από πλευράς hardware θα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε επεξεργαστές Core i5 και Core i7, με 8, 16 ή 32 GB μνήμης RAM τύπου LPDDR5. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει δύο θύρες USB Type-C και μία Thunderbolt 4, αναγνώστη για κάρτες μνήμης microSD και ένα combo mini jack. Όσο για τη μπαταρία το 13άρι διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 63Wh, το 15άρι λίγο μεγαλύτερη στις 68Wh, ενώ η Samsung υπόσχεται αυτονομία έως 21 ώρες.


TCL


Όχι ένα, όχι δύο, αλλά πέντε smartphones της οικογένειας TCL 30, που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στη χαμηλή κατηγορία τιμής, καθώς και τρία tablets, μαζί με το καινοτόμο NXTPAPER, έκρυβε η παρουσίαση της TCL. Εκτός από τις συσκευές της σειράς 30, η TCL παρουσίασε στην έκθεση και ορισμένες concept συσκευές, τα TCL 360-degree Ultra Flex και TCL Fold n Roll παρουσιάζοντας το όραμά της για το μέλλον των foldable smartphone.

Ξεκινώντας από το πρώτο πρόκειται για ένα foldable smartphone η οθόνη του οποίου μπορεί να διπλώσει και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή και προς τα μέσα και προς τα έξω, χάρη στον ειδικά σχεδιασμένο μεντεσέ που υποστηρίζει περιστροφή 360 μοιρών. Μάλιστα η concept συσκευή είχε οθόνη 8 ιντσών, ανάλυσης 2480x1860pixels ενώ υποστήριζε και stylus. Μια τέτοια σχεδίαση είναι σίγουρα εντυπωσιακή και δίνει μεγάλη ευελιξία, όμως πριν κυκλοφορήσει εμπορικά θα πρέπει να διασφαλιστεί η αντοχή της σε αρκετές χιλιάδες κύκλους αναδίπλωσης.

Η δεύτερη συσκευή τώρα είχε μία αναδιπλούμενη οθόνη η οποία μπορούσε να αλλάξει διαστάσεις με δύο τρόπους: ξεδιπλώνοντας και ανοίγοντας. Διπλωμένη η συσκευή μας έδινε μία “τυπική” οθόνη με διαγώνιο 6,87 ιντσών. Ξεδιπλώνοντας μπορούσε να μετατραπεί σε mini tablet με διαγώνιο οθόνης 8,55” και τέλος χάρη στον μηχανισμό roll που επιτρέπει το άνοιγμα από τη δεξιά πλευρά της συσκευής μπορούσε να γίνει κανονικό tablet με διαγώνιο οθόνης 10”!

TCL 30 5G

Πρόκειται για τη μεγάλη συσκευή της σειράς η οποία έρχεται εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή Dimensity 700 της MediaTek, οθόνη τεχνολογίας AMOLED και υποστήριξη για δίκτυα 5G.

Πιο αναλυτικά, η οθόνη του TCL 30 5G είναι ανάλυσης FHD+ στις 6,7 ίντσες, καλύπτει το 100% του χρωματοχώρου NTSC, ενώ έχει μέγιστη φωτεινότητα στα 900nits. Η συσκευή έρχεται με 4GΒ μνήμης RAM, 64GB ή 128GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης, ενώ το λειτουργικό είναι Android 12 με την έκδοση 4.0 του TCL UI.

Για τη φωτογραφία, το TCL 30 5G διαθέτει τριπλό σύστημα στην πλάτη με τον κύριο αισθητήρα να είναι στα 50MP, και φακό με διάφραγμα 1.8, ενώ οι άλλοι δύο αισθητήρες είναι στα 2MP, ο πρώτος για την καταγραφή δεδομένων βάθους πεδίου και ο δεύτερος για λήψεις τύπου macro. Όσο για τη δικτύωση εκτός από τα δίκτυα 5G, υπάρχει υποστήριξη για Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 και NFC.

H διαθεσιμότητα της συσκευής αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο.


TCL 30+ & TCL 30

Ένα σκαλί πιο κάτω τα TCL 30+ και TCL 30 διαθέτουν την ίδια διάσταση οθόνης, αλλά ελαφρώς διαφορετικό hardware για να ρίξουν το κόστος. Πιο συγκεκριμένα, το TCL 30 στη θέση του Dimensity 700, χρησιμοποιεί τον Helio G37, δεν υποστηρίζει δίκτυα 5G, υποστηρίζει Wi-Fi 4 και Bluetooth 5, ενώ το NFC δε θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές. H συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη, σε μία μόνο έκδοση με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Αντίστοιχα το TCL 30 διατηρεί το ίδιο hardware με το  TCL 30+, όμως προσφέρεται με 64GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ στη θέση της  selfie cam των 13MP, εδώ υπάρχει ένας αισθητήρας των 8MP. Τέλος, μέσα στη συσκευασία θα προσφέρεται ο πιο αργός φορτιστής των 10W, έναντι εκείνου των 18W παρόλο που η συσκευή θα μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση στα 18W.


TCL 30 SE & TCL 30 E

Τα TCL 30 SE και 30 Ε έρχονται για να ολοκληρώσουν την γκάμα. Αμφότερα θα διαθέτουν επεξεργαστή Helio G25 και οθόνη LCD με διαγώνιο 6,52 ιντσών και ανάλυση HD+, με τη διαφορά ότι το 30 SE θα διαθέτει κυρτό γυαλί 2.5D ενώ το 30 Ε επίπεδο γυαλί. Οι υπόλοιπες επιμέρους διαφορές συνοψίζονται στη διαφορετική ποσότητα RAM, 4GB και 3GB αντίστοιχα, στον διαφορετικό αποθηκευτικό χώρο -128GB και 64GB- και στη διαφορετική ταχύτητα φόρτισης στα 15W έναντι των 10W, πάντα υπέρ του 30 SE.


TCL NxtPaper MAX 10

Αν και εξωτερικά μοιάζει με ένα συνηθισμένο tablet, η οθόνη του NxtPaper Max 10 είναι κατασκευασμένη από διαφορετικές στρώσεις με την εξωτερική επίστρωση να έχει ειδικό αντι-ανακλαστικό γυαλί, με την τελική αίσθηση της οθόνης να πλησιάζει εκείνη του χαρτιού, από πλευράς άνεσης στην ανάγνωση, ενώ υποστηρίζει και το A-Pen Stylus της εταιρείας.

Το λογισμικό εδώ είναι Android 11, με το προηγούμενο UI της TCL, και περιλαμβάνει και το ειδικό περιβάλλον TCL KIDS, που είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει διασκέδαση σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Η μπαταρία του είναι στα 8000mAh. Εκτός από την έκδοση Wi-Fi θα υπάρξει και έκδοση 4G, με τη διάθεση του tablet να ξεκινάει σε επιλεγμένες αγορές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.


TCL Tab 10s 5G, Tab 10 FHD 4G και Tab 10 HD

Όπως και με τα smartphones της, η TCL παρουσίασε τρεις διαφορετικές εκδόσεις του tablet Tab 10, προκειμένου να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές κατηγορίες τιμής.

Ξεκινώντας από το Tab 10s 5G, αυτό είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Tab 10s 4G, με νέο SoC της MediaTek, 4GB μνήμης RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου και δυνατότητα επέκτασης με κάρτα microSD. Η οθόνη παραμένει η ίδια LCD IPS στις 10,1 ίντσες, ανάλυσης 1920x1200pixels, ενώ δεν έχει αλλάξει ούτε η χωρητικότητα της μπαταρίας, που είναι στα 8.000mAh και φόρτιση των 18W. Τέλος, η κύρια κάμερα είναι στα 8MP, η selfie cam στα 5MP, η ασύρματη δικτύωση Wi-Fi 5 και Bluetooth 5.1.

Πιο οικονομικό θα είναι το Tab 10 FHD 4G, που διαθέτει διαφορετικό SoC της  MediaTek, χωρίς υποστήριξη 5G και με Bluetooth 5.0. Μικρότερης χωρητικότητας θα είναι και η μπαταρία του, στα 5.500mAh με φόρτιση των 10W. Η μνήμη RAM είναι στα 3GB, ο αποθηκευτικός χώρος στα 32GB, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα επέκτασης με κάρτες μνήμης microSD, ενώ οι δυο κάμερες σε πλάτη και πρόσοψη, είναι αμφότερες στα 5MP. Η διάθεσή του, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου.

Την γκάμα ολοκληρώνει το Tab 10 HD, με οθόνη ανάλυσης HD και λίγο χαμηλότερο κόστος.


HMD


Τη σειρά συσκευών C αποφάσισε να ενισχύσει η HMD και όχι τυχαία, αφού από τότε που ανακοινώθηκε το πρώτο Nokia C το 2020, οι εν λόγω συσκευές αντιπροσωπεύουν το 16% του συνολικού κύκλου εργασιών της.

Nokia C21 Plus & C21

Ξεκινώντας από το “ακριβό” μοντέλο, το Nokia C21 Plus ξεχωρίζει από το μεταλλικό του σώμα, την πιστοποίηση IP52 και το ενισχυμένο προστατευτικό γυαλί της πρόσοψης, χωρίς όμως η εταιρεία να ονοματίζει την εταιρεία προέλευσης. Η οθόνη της συσκευής είναι στις 6,5 ίντσες, ανάλυσης HD+, ενώ ο επεξεργαστής προέρχεται από την γκάμα της Unisoc. Για τη μνήμη θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις με 2GB, 3GB, ή 4GB RAM και 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου και υποστήριξη για κάρτες μνήμης microSD.

Στην πλάτη συναντάμε δύο κάμερες των 13MP και 2MP, με τη selfie cam να χρησιμοποιεί αισθητήρα των 5MP. Σε ότι αφορά την μπαταρία και εδώ υπάρχουν δύο εκδόσεις της συσκευής, η πρώτη με χωρητικότητα 5.000mAh, που υπόσχεται έως τρεις ημέρες αυτονομίας, και η δεύτερη στα 4.000mAh, για δύο ημέρες αυτονομίας. Ανεξαρτήτως έκδοσης, το λειτουργικό θα είναι Android 11 Go Edition, με διετή υποστήριξη για updates και ο συνοδευτικός φορτιστής στα 10W.

Λίγο πιο οικονομικό θα είναι το C21, που αν και διατηρεί το ίδιο πάνελ, τον ίδιο επεξεργαστή και το ίδιο μεταλλικό πλαίσιο, δε φέρει πιστοποίηση IP. Οι διαθέσιμες εκδόσεις θα προσφέρουν είτε 2GB μνήμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, είτε 3GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Αρκετά μικρότερη είναι και η μπαταρία, στα 3.000mAh και φόρτιση μόλις στα 5W. Διαφορετικό είναι και το σύστημα των καμερών, όπου έχουμε έναν αισθητήρα στα 8MP.


C2 2nd Edition

Το πιο οικονομικό μοντέλο της σειράς είναι το C2 2nd Edition, που αποτελεί επί της ουσίας και τον διάδοχο του πρώτου C2. Τα specs είναι τα απολύτως βασικά. Η οθόνη είναι ανάλυσης 480x960pixels, στις 5,7 ίντσες, ο επεξεργαστής τετραπύρηνος άγνωστης προέλευσης, η κάμερα μονή με αισθητήρα 5ΜΡ, η selfie cam στα 2MP και η μπαταρία στα 2.400mAh. Όσο για τη μνήμη, η συσκευή θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με 1GB ή 2GB RAM, και 32GB αποθηκευτικού χώρου.


Nokia Headphones

Εκτός από τα τρία κινητά, η HDM παρουσίασε και τα πρώτα της ασύρματα over ear ακουστικά. Τα Nokia Headphones, όπως ονομάζονται, διαθέτουν μονάδες των 40mm, έχουν δυνατότητα αναδίπλωσης για ευκολότερη μεταφορά, ξεκούραστα μαξιλαράκια και υποστηρίζουν φωνητικές εντολές (Alexa, Google Assistant & Siri).

Η συνδεσιμότητά τους είναι Bluetooth 5.2, η μπαταρία τους στα 800mAh και υπόσχονται αυτονομία έως 60 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Το Nokia Headphones θα είναι διαθέσιμα σε δύο χρώματα (λευκό ή μαύρο), ενώ το βάρος τους δε θα ξεπερνάει τα 188 γραμμάρια.


Honor


To γνωρίζαμε από πριν και η εταιρεία δε μας απογοήτευσε, ανακοινώνοντας τις δύο κορυφαίες συσκευές της σειράς Magic4: τα Magic4 Pro και Magic4.

Οι δύο συσκευές μοιράζονται το βασικό hardware με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 και το ίδιο βασικό σύστημα κάμερας, με αισθητήρες των 50MP, αλλά διαφέρουν στα επιμέρους χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας από την οθόνη, το κορυφαίο Magic4 Pro διαθέτει μία quad-curved οθόνη διαγωνίου 6,81 ιντσών και ανάλυσης 1224x2664pixels, με πάνελ OLED, τεχνολογίας LTPO 2.0 και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Αντίθετα, το Magic4 διαθέτει ένα dual curved πάνελ, αντίστοιχης διαγωνίου και ανάλυσης. Αμφότερες οι οθόνες προσφέρουν μέγιστη φωτεινότητα στα 1.000nits, ενώ υποστηρίζουν τεχνολογία PWM dimming στα 1.920Hz.

Στη φωτογραφία όπως γράψαμε και πιο πάνω οι δυο συσκευές διαθέτουν το ίδιο εντυπωσιακό module στην πλάτη, που φιλοξενεί πέντε συνολικά αισθητήρες σε συμμετρική διάταξη που η εταιρεία το ονομάζει “Eye of Muse”. Οι δύο βασικοί αισθητήρες είναι στα 50MP με wide και ultrawide φακούς. Στην περίπτωση του Magic4 Pro ο τρίτος αισθητήρας είναι στα 64MP με tele φακό, που αντιστοιχεί σε 3,5x οπτικό ζουμ ή έως 100x ψηφιακό, ενώ στην περίπτωση του Magic4, έχουμε έναν απλό αισθητήρα των 8MP, με 5x οπτικό ζουμ ή 50x ψηφιακό. Οι άλλοι δυο αισθητήρες είναι και στις δύο περιπτώσεις ο ToF (Time of Flight) για την καταγραφή των δεδομένων βάθους πεδίου και ο Flicker.

Σε ότι αφορά τη μνήμη και οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις 8GB/256GB, 12GB/256GB, 12GB/512GB, ενώ μόνο για το Magic4 θα υπάρχει και έκδοση 8GB/128GB. Διαφορές έχουμε και στην μπαταρία και τη φόρτιση. Το Magic4 Pro διαθέτει μπαταρία των 4.600mAh, η οποία υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη και ασύρματη φόρτιση στα 100W, με τον SuperCharger της εταιρείας. Το Magic4 από την άλλη, διαθέτει λίγο μεγαλύτερη μπαταρία στα 4.800mAh, αλλά με φόρτιση των 66W.

Τέλος, το Magic4 Pro φέρει πιστοποίηση IP68, ενώ το Magic4 πιστοποίηση IP54. Οι δύο συσκευές αναμένεται να διατεθούν τον ερχόμενο Απρίλιο, με τιμή εκκίνησης στα 899€ για το Magic4 και στα 1.099€ για το Magic4 Pro, με λειτουργικό Android 12 και Magic UI 6.0.


POCO


Όπως γνωρίζαμε και από τις αρχικές εξαγγελίες, η POCO ανακοίνωσε και επίσημα τα X4 Pro 5G και το M4 Pro 4G.

POCO X4 Pro 5G

Το POCO X4 Pro 5G διαθέτει για πρώτη φορά οθόνη AMOLED διαγωνίου 6,67 ιντσών, ανάλυσης FHD+, με ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και υποστήριξη για sampling rate 360Hz. Βελτιωμένη είναι και η μέγιστη φωτεινότητα που κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου HDR μπορεί να φτάσει τα 1.200nits. Επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 695 και η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, 6/128GB και 8/256GB. Μέσω όμως του MIUI 13 θα υπάρχει και υποστήριξη για Virtual RAM, η οποία θα προσθέτει 2GB μνήμης στην έκδοση των 128GB και 3GB στην έκδοση των 256GB.

Για τις λήψεις σου, ο βασικός αισθητήρας της συσκευής είναι στα 108MP, με φωτεινό φακό f/1.9, ο οποίος υποστηρίζεται από ακόμα δύο αισθητήρες, έναν των 8MP με ultrawide φακό και έναν των 2MP για macro φωτογραφίες. Η δε selfie cam διαθέτει αισθητήρα των 16MP.

H μπαταρία του POCO X4 Pro 5G είναι στα 5.000mAh και ο συνοδευτικός φορτιστής στα 67W, ενώ μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία σε 41 λεπτά. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε δύο νέα χρώματα (Laser Black, Laser Blue), καθώς και στο χαρακτηριστικό POCO Yellow, και ξεκίνησε να διατίθεται στην αγορά στις 2 Μαρτίου.


POCO M4 Pro

Το POCO M4 Pro είναι η 4G έκδοση του περσινού POCO M4 Pro 5G. H εταιρεία έχει αντικαταστήσει τον επεξεργαστή Dimensity 810, με τον Helio G96, την IPS LCD οθόνη των 6,6 ιντσών με μία AMOLED οθόνη 6,43 ιντσών, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 6/128GB ή 8/256GB.

Αλλαγμένο είναι και το σύστημα της κάμερας, όπου ο αισθητήρας των 50MP έχει αντικατασταθεί από έναν των 64MP, ενώ εκτός από την ultrawide κάμερα με τον αισθητήρα των 8MP, υπάρχει πλέον και μία τρίτη κάμερα με αισθητήρα των 2MP για φωτογραφίες macro.

H μπαταρία είναι στα 5.000mAh και στη συσκευασία θα βρεις τον φορτιστή των 33W. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η συσκευή διαθέτει υποδοχή mini jack για ακουστικά, έχει πιστοποίηση IP53, IR Blaster και NFC, ενώ είναι διαθέσιμη στις αποχρώσεις, Power Black, Power Blue και στο Poco Yellow, επίσης από τις 2 Μαρτίου.


Realme


Μπορεί η εταιρεία να είχε δώσει αρκετά στοιχεία περί των ανακοινώσεών της, όμως και πάλι κατάφερε να μας εντυπωσιάσει.

Realme GT2 Pro & GT2

Όπως γνωρίζαμε από πριν, η realme ανακοίνωσε δύο συσκευές, με το realme GT 2 Pro να είναι η ναυαρχίδα της για το πρώτο μισό της χρονιάς. To realme GT 2 Pro είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με τον καινούργιο Snapdragon 8 Gen 1 και οθόνη με πάνελ AMOLED τεχνολογίας LTPO 2.0.

Πιο αναλυτικά, η realme έχει δώσει πολύ μεγάλη βάση στο σύστημα ψύξης του επεξεργαστή, που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία vapor chamber με μεγάλη επιφάνεια απαγωγής, και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να εξασφαλίσει έως και τρεις βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία υπό φορτίο. Η οθόνη χρησιμοποιεί πάνελ προέλευσης Samsung Displays, είναι διαγώνιου 6,7 ιντσών και ανάλυσης 1440x3216pixels, ενώ έχει πιστοποίηση HDR10+, μέγιστη φωτεινότητα 1400nits και μπορεί να υποστηρίξει ρυθμούς ανανέωσης από 1-120Hz.

Πολύ ιδιαίτερο είναι και το σύστημα κάμερας της συσκευής. Το GT2 Pro διαθέτει στην πλάτη τριπλό σύστημα κάμερας με δύο αισθητήρες των 50MP με wide και ultrawide φακούς αντίστοιχα, ενώ ο τρίτος αισθητήρας είναι στα 3MP και λειτουργία μικροσκοπίου, που μπορεί να υποστηρίξει μεγέθυνση έως 40x. Από πλευράς αυτονομίας η συσκευή διαθέτει μπαταρία των 5.000mAh, με γρήγορη φόρτιση στα 65W, ενώ η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις με 8GB ή 12GB μνήμης RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Όσο για το realme GT2, αυτό είναι μία πιο light έκδοση του GT2 Pro, με επεξεργαστή Snapdgragon 888, μικρότερη οθόνη 6,62 ιντσών ανάλυσης FHD+, και σύστημα κάμερας χωρίς τον δεύτερο αισθητήρα των 50MP ή τη λειτουργία μικροσκοπίου. Αμφότερες οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες στις 15 Μαρτίου και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.


UltraDart

Εκτός από τα δύο smartphones η εταιρεία παρουσίασε και την επόμενη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, την UltraDart. Στόχος της νέας τεχνολογίας φόρτισης είναι να προσφέρει φόρτιση από το 0 έως το 100% σε μόλις πέντε λεπτά και ανάλογα την υλοποίηση θα μπορεί να υποστηρίξει ισχύ φόρτισης από 100W – 200W.

Παρά την ταχύτατη φόρτιση και την υψηλή ισχύ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο ειδικός αλγόριθμος διαχείρισης της θερμοκρασίας, θα μπορεί να εξασφαλίσει ότι η θερμοκρασία της μπαταρίας των συσκευών κατά τη φόρτιση δε θα ξεπερνάει τους 43 βαθμούς κελσίου, ενώ δε θα υπάρχει επίπτωση ούτε στη διάρκεια ζωής των μπαταριών, καθώς υπόσχονται διατήρηση της χωρητικότητας στο 80%, ακόμα και μετά από περισσότερους από χίλιους κύκλους φόρτισης, χάρη στο σύστημα προστασίας Ultra Battery Protection.

H πρώτη συσκευή που θα ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία φόρτισης αναμένεται να είναι το realme GT Neo3, που θα γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά, το οποίο θα υποστηρίζει τη φόρτιση UltraDart των 150W.


Realme Book Prime & Buds Air 3

Αν τώρα σε έχουν ψήσει τα smartphones της εταιρείας, πώς θα σου ακουγόταν η ιδέα ενός realme φορητού; Το realme Book Prime θα κάνει και αυτό το ντεμπούτο του εκτός Κίνας, και πρόκειται για ένα ultraportable με επεξεργαστή Intel Core i5-11230H, οθόνη IPS LCD 2160x1440pixels με διαγώνιο 14,2 ιντσών, 8GB ή 16GB μνήμης RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε και το νέο της ζευγάρι ασύρματων ακουστικών τύπου in-ear, τα realme Buds Air 3. Αυτά διαθέτουν μονάδες των 10mm, υβριδικό σύστημα ακύρωσης των θορύβων, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει μείωση της τάξης των 42dB, συνδεσιμότητα Bluetooth 5.2 με υποστήριξη dual pairing, πιστοποίηση IPx5 και αυτονομία έως 30 ώρες σε συνδυασμό με τη θήκη φόρτισης μεταφοράς.


Acer


Αφιερωμένη στο mobility και η Acer, η οποία παρουσίασε τα νέα της φορητά της οικογένειας Swift. Προφανώς το μοντέλο που ξεχωρίσαμε είναι το Swift 5, η ναυαρχίδα της στα ultraportables. H οθόνη του παραμένει στις 14”, όμως πλέον είναι αναλογίας πλευρών 16:10 με ανάλυση 2560×1600 pixels. Στο εσωτερικό του συναντάμε επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς, με έως 16GB RAM και έως 2TB αποθηκευτικού χώρου.

Επίσης το Swift 5 ενσωματώνει και FullHD webcam με υποστήριξη τεχνολογίας “Temporal Noise Reduction” για ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας, ενώ δεν λείπει και ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όσο για το βάρος του αυτό θα είναι στα 1,2 κιλά. Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη τον Απρίλιο με τιμή από τα 1799€ για τη βασική έκδοση.


Lenovo


Η Lenovo δεν είχε φυσική παρουσία στην έκθεση και ανακοίνωσε τις συσκευές της, οι οποίες ήταν πολλές, σε ένα ψηφιακό event. Ανάμεσα στα πολλά laptop που ανακοίνωσε η Lenovo αυτό που ξεχώρισε ήταν σίγουρα το ολοκαίνουργιο ThinkPad X13s.

Πρόκειται για ένα laptop που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Qualcomm Technologies και τη Microsoft, και είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής στον κόσμο που τροφοδοτείται από την πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3, και λειτουργεί με έως και Windows 11 Pro. Εξαιρετικά λεπτό, και ελαφρύ, χωρίς ανεμιστήρα, προσφέρει πλήρως αθόρυβη λειτουργία, ενώ είναι, always-on και always-connected, με την εταιρεία να υπόσχεται αυτονομία έως 28 ωρών συνεχόμενης λειτουργίας, ενώ μέσω του προγράμματος Microsoft App Assure, προσφέρει αδιάκοπη παραγωγικότητα, ασφάλεια και συνεργασία.


MediaTek


Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής mobile επεξεργαστών ανακοίνωσε τα νέα της SoC, το Dimensity 8100 και 8000. Tα δύο νέα chip που θα τα δούμε σε midrange συσκευές υπόσχονται επιδόσεις επιπέδου flagship. Αμφότερα κατασκευάζονται σε λιθογραφία 5nm, ακολουθούν οκταπύρηνη διάταξη με τέσσερις πυρήνες Cortex-A78 υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, σε συνδυασμό με το υποσύστημα γραφικών Mali-G610 MC6.

Οι συσκευές που θα τα χρησιμοποιήσουν θα μπορούν να υποστηρίξουν οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 120Hz σε ανάλυση έως WQHD+, συνδεσιμότητα 5G, αισθητήρες κάμερας έως 200MP με δυνατότητα επεξεργασίας 14-bit raw και εγγραφή βίντεο 4K HDR. Όσο για τη διαφορά τους; Αυτή περιορίζεται στον χρονισμό με το 8100 να λειτουργεί έως τα 2,85GHz και το 8000 έως τα 2,75GHz.


OnePlus


Δεν περιμέναμε κάποια μεγάλη ανακοίνωση από την Oppo. Ουσιαστικά η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι λανσάρισμα τoυ OnePlus 10 Pro στην αγορά της Ευρώπης θα γίνει εντός του Μαρτίου. Μάλιστα η εταιρεία τόνισε ότι η συσκευή θα έρθει με λειτουργικό Oxygen OS 12.1 και όχι με το νέο unified λειτουργικό των Oppo και OnePlus, όπως φοβούνται οι οπαδοί της εταιρείας.

Oppo

Η “μαμά” εταιρεία του BBK Group (κάτω από την ομπρέλα της οποία ανήκουν Oppo, Vivo, OnePlus και realme), ανακοίνωσε τη ναυαρχίδα το smartphone της σειράς Oppo Find X5 και τα ακουστικά Enco X2.

Η ναυαρχίδα της σειράς το Oppo Find X5 Pro θα διαθέτει οθόνη 6,7”, ανάλυσης QHD+, τεχνολογίας LTPO 2.0 με υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης από 1-120Hz. Θα χρησιμοποιεί φυσικά τον Snapdragon 8 Gen 1 επεξεργαστή της Qualcomm, και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 8/256GB, 12/256GB και 12/512GB. Όσο για το σύστημα κάμερας της συσκευής που θα έχει επιμεληθεί η Hasselblad, θα διαθέτει δύο αισθητήρες των 50MP με wide και ultrawide φακούς, και έναν αισθητήρα των 13MP με 2x οπτικό ζουμ. Τέλος, θα διαθέτει μπαταρία των 5.000mAh και γρήγορη φόρτιση των 80W και γρήγορη ασύρματη φόρτιση των 50W.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε και το δικό της όραμα περί γρήγορης φόρτισης με την τεχνολογία SuperVOOC η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει ισχύ φόρτισης στα 150W και 240W. Σύμφωνα με την εταιρεία η έκδοση των 150W θα μπορεί να φορτίσει μία μπαταρία των 4.500mAh κατά 50% σε 5 λεπτά και πλήρως σε 12 λεπτά, ενώ η τεχνολογία Battery Health Engine της Oppo θα μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι μπαταρίες θα εξακολουθούν να προσφέρουν το 80% της χωρητικότητάς τους, ακόμα και μετά από 1600 κύκλους φόρτισης, έναντι των 800 που είναι ο στάνταρ κύκλος της βιομηχανίας. Όσο για την έκδοση των 240W στόχος της είναι να μπορεί να φορτίσει πλήρως μία μπαταρία των 4.500mAh σε μόλις 9 λεπτά.




Qualcomm


Η μεγάλη εταιρεία κατασκευής mobile επεξεργαστών έχει παραδοσιακά μεγάλη παρουσία στην έκθεση. Στην προκειμένη περίπτωση το highlight ήταν η ανακοίνωση του νέου Snapdragon X70 modem με τεχνολογία AI για υψηλότερες ταχύτητες, που αναμένεται να το δούμε σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Το Χ70 modem θα υποστηρίζει ταχύτητες 5G download στα 10Gbps, υποστηρίζοντας όλες τις διεθνείς μπάντες, όμως το σημαντικότερο θα προσφέρει ταχύτητες upload έως 3,5Gbps, έχοντας μάλιστα και χαμηλότερη κατανάλωση.


ZTE


H ZTE αποκάλυψε τα 4 νέα μοντέλα της σειράς Blade V40, που θα είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά τον Απρίλιο, αν και η αλήθεια είναι ότι οι συσκευές της δεν διατίθενται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Το ZTE Blade V40 Pro θα είναι το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα και διαθέτει οθόνη AMOLED 6,67 ιντσών με πλήρη κάλυψη του χρωματοχώρου DCI-P3. Ο επεξεργαστής είναι ένας Unisoc T618, με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ τρέχει Android 11 με το MyOS 11. Στη φωτογραφία ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 64MP και η μπαταρία του είναι στα 5.100 mAh με γρήγορη φόρτιση των 65W, την ταχύτερη σε τηλέφωνο Blade μέχρι σήμερα.


Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ