Loading...
Tech

Τα νέα προϊόντα της Samsung στη CES 2022

Η Samsung κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη CES 2022 αποκάλυψε το όραμά της για το μέλλον, «Together for tomorrow». Το όραμα της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δημιουργήσουν θετικές αλλαγές και συνεργασίες που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Επιπλέον, η κορεατική εταιρεία άνοιξε το χορό των ανακοινώσεων για τη CES 2022, την πρώτη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της χρονιάς. Ο τεχνολογικός κολοσσός ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη νέα χρονιά, με μια πληθώρα νέων και εντυπωσιακών ανακοινώσεων για προϊόντα αλλά και συσκευές ευρύτερης χρήσης που θα απασχολήσουν στο μέλλον.


Galaxy S21 FE


Μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της εταιρίας αποτέλεσε  το Fan Edition (FE) του Galaxy S21, που ήρθε να διαδεχθεί το επίσης εξαιρετικό Galaxy S20 FE και να αποτελέσει ό,τι πιο κοντινό στο Galaxy S21, γεφυρώνοντας το χάσμα της S σειράς κινητών της εταιρείας. Το Galaxy S21 FE προσφέρει οθόνη 6.4”, ελαφρώς μεγαλύτερη από την οθόνη 6.2” του S21.

Πέρα από αυτή τη διαφορά μεγέθους όμως, το S21 FE έχει πολλά κοινά με το S21. Η οθόνη του είναι ένα πάνελ OLED 1080p με 120Hz ρυθμό ανανέωσης, όπως και του S21. Το FE περιλαμβάνει ένα αξιόλογο chipset 5nm και μια κύρια κάμερα 12MP f/1.8 με οπτική σταθεροποίηση, ίδια με το S21.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι ακόμα καλύτερη, αγγίζοντας τα 4.500mAh σε σύγκριση με τα 4.000mAh του S21, αν και η ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη του πιθανότατα να εξισώνει την απόδοση της μπαταρίας χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερες διαφορές ανάμεσα στα δύο κινητά. Η γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 25W, η ασύρματη φόρτιση 15W, η βαθμολογία αντοχής στις κακουχίες και τη σκόνη IP68 και η εμπειρία 5G (sub6-GHz αλλά και γρήγορο mmWave) είναι ίδιες με το S21. Αξίζει να σημειωθεί η απουσία φορτιστή από το κουτί.

Εν κατακλείδι το Galaxy S21 FE έρχεται να μπει στην οικογένεια των Galaxy A52 5G ,Galaxy Z Flip 3 και πολλών άλλων, και αποτελεί άλλο ένα βήμα στην πορεία που έχει χαράξει η Samsung για τη δημιουργία πολλών κινητών με παρόμοιες δυνατότητες και ανάλογες σε αυτές τιμές, για να καλύψουν τις ανάγκες κάθε τσέπης.
Odyssey Neo G8


Μια ακόμα ηχηρή παρουσίαση ήταν αυτή του Odyssey Neo G8, που αποτελεί μια μικρότερη έκδοση της εξαιρετικής κυρτής οθόνης gaming Odyssey Neo G9. Παρ’ όλη τη μείωση του μεγέθους από 49 σε 32”, στη νέα οθόνη η καμπυλότητα μένει ακριβώς ίδια (1000R) με αποτέλεσμα την απαράλαχτη εκπληκτική ποιότητα εικόνας και την εξαιρετική αποτύπωση ζωντανών χρωμάτων, γεγονός στο οποίο συμβάλει και το Quantum Mini-LED πάνελ της εταιρίας.

Αξιοσημείωτη η πολύ μεγαλύτερη του συνηθισμένου καμπυλότητα που κάνει οποιαδήποτε άλλη οθόνη να μοιάζει με επίπεδη, χαρακτηριστικό γνώρισμα βέβαια και της προκατόχου της Οdyssey Neo G9. Το στοιχείο που την διαφοροποιεί είναι το γεγονός πως είναι η πρώτη οθόνη 4K που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 240Hz και χρόνο απόκρισης 1ms, προσφέροντας έτσι μια εντελώς νέα εμπειρία στους χρήστες της.


M8 Smart Monitor


Η Samsung ήρθε να προσθέσει στη μεγάλη σειρά έξυπνων οθονών της, την M8 4K των 32”. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, η οθόνη αυτή μπορεί να προσφέρει λειτουργικότητα που προσομοιάζει με έξυπνη τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένης της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης σε εφαρμογές, αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης σε υπολογιστή όπως όλες οι κανονικές οθόνες. Η M8 οθόνη έχει πάχος 11.4 χιλιοστά, γεγονός που την καθιστά σημαντικά πιο λεπτή από τα προηγούμενα μοντέλα, με αποτέλεσμα να γίνεται αισθητικά ομορφότερη και πιο κομψή. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της είναι η μαγνητική και κινητή κάμερα SlimFit, που μπορεί να προσαρτηθεί σε αυτήν κυρίως  για βιντεοκλήσεις. Η ίδια η οθόνη υποστηρίζει εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο.

Η εταιρεία ενσωματώνει επίσης ένα SmartThings IoT Hub στην M8, επιτρέποντας στον χρήστη να βλέπει έναν χάρτη των διαφόρων smart συσκευών που έχει στη διάθεσή του και να τις ελέγχει απευθείας από την οθόνη αυτή, δίνοντας έτσι νέο νόημα στις δυνατότητες αλληλεπίδρασης με αυτές.

Η Samsung υποστηρίζει ότι ενσωμάτωσε στην M8 επίσης μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Workspace, η οποία έχει τη δυνατότητα συγκέντρωσης υπηρεσιών web που σχετίζονται με την εργασία σε ένα διαισθητικό κέντρο.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το Game Home, το οποίο μετατρέπει την M8 σε μια οθόνη παιχνιδιών cloud και ακόμη δίνει τη δυνατότητα για να συνδέουν οι χρήστες ασύρματα σε αυτή χειριστήρια, διευκολύνοντας έτσι περισσότερο την gaming εμπειρία τους.


S8 High Resolution Monitor


Η οθόνη Samsung High Resolution Monitor S8, διαθέσιμη σε 27″ και 32″, προσφέρει απόδοση UHD επαγγελματικού επιπέδου για δημιουργούς και σχεδιαστές που χρειάζονται τα υψηλότερα επίπεδα ακρίβειας και εμβέλειας. Παρέχοντας έως και 98% της χρωματικής γκάμας DCI-P3, διαθέτει μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα πλούσιων χρωμάτων.

Το μοντέλο έχει υψηλής ανάλυσης οθόνη Video Electronics Standards Association (VESA) Display HDR™ 6001, που προσφέρει καθηλωτική εμπειρία θέασης, ζωντανεύοντας το περιεχόμενο όπως το έχει οραματιστεί ο δημιουργός του. Ως το πρώτο monitor στον κόσμο με τεχνολογία Glare Free, διαθέτει ματ οθόνη που εφαρμόζεται στο επάνω μέρος του πάνελ, μειώνοντας την ανάκλαση του φωτός ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται κάλυμμα οθόνης, για απρόσκοπτη εργασία χωρίς περισπασμούς.

Και τα δύο μοντέλα οθονών διαθέτουν θύρες φόρτισης USB Type-C 90W και LAN, επιτρέποντας τη φόρτιση φορητών υπολογιστών και φορητών συσκευών χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός.

Κατασκευασμένη με τα πρότυπα συμβατότητας βάσης VESA, καθώς και με ρυθμιζόμενη βάση ύψους που διαθέτει σημεία ελέγχου κλίσης και περιστροφής, η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον.


Νέα έκδοση Eco Remote


Όπως το προηγούμενο Eco Remote, έτσι και αυτό μπορεί να φορτιστεί με ηλιακή ενέργεια, αλλά η Samsung έχει προσθέσει επιπλέον δυνατότητες συγκομιδής ραδιοσυχνοτήτων στο συγκεκριμένο, που επιτρέπουν στο τηλεχειριστήριο να διατηρεί τη φόρτισή του συλλέγοντας τα ραδιοκύματα του ρούτερ και μετατρέποντάς τα σε ενέργεια. Είναι συμβατό με όλες τις μοντέρνες τηλεοράσεις  της εταιρίας. Το Eco Remote μπορεί να φορτιστεί τόσο από εξωτερικό όσο και από εσωτερικό φως, ή για  πιο γρήγορα αποτελέσματα μέσω USB-C. Όσον αφορά το εξωτερικό του σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο αυτό θα διατίθεται και σε άσπρο χρώμα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα, δίνοντας μια εξτρά κομψότητα στο μοντέλο. Τέλος όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, παίρνει μπαταρίες ΑΑΑ.


Ποιότητα εικόνας


Πέρα από τα παραπάνω, η Samsung ανακοίνωσε πολύ σημαντικές αλλαγές στην ποιότητα της εικόνας των Frame τηλεοράσεών της. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα πιο πρόσφατα μοντέλα θα έχουν μια αντιανακλαστική οθόνη με ζωντανή υφή που μοιάζει με καμβά και θα απογειώσει την ποιότητα της εικόνας. Η αντιανακλαστική οθόνη μαζί με το πλαίσιο είναι σε θέση να προσαρμόζει την ισορροπία λευκού και τη φωτεινότητα της εικόνας, με βάση τον φωτισμό του περιβάλλοντος σε ένα δωμάτιο, χωρίς όμως να μειώνεται η χαρακτηριστική λάμψη της οθόνης που μαγνητίζει.

Για το 2022, το Frame θα προσφέρεται σε συνολικά επτά διαφορετικά μεγέθη, ξεκινώντας από τις 32” στο μικρό μοντέλο και φθάνοντας μέχρι το μεγάλο μοντέλο των 85”. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ίδιας της τηλεόρασης, ακούγονται παρόμοια με τα προηγούμενα: Το Frame θα δώσει μια ωραία εικόνα 4K HDR με μια διευρυμένη χρωματική παλέτα και ακόμη και παιχνίδια 4K με 120Hz.

Επιπρόσθετες ανακοινώσεις αφορούσαν την CES 2022, στις οποίες η Samsung αποκάλυψε μια νέα σειρά προϊόντων ονόματι C-Lab, που περιλαμβάνει τεχνολογία κατοικίδιων ζώων και μωρών, με στόχο την προώθηση ασφάλειας και υγείας. Το C-Lab χωρίζεται στο C-Lab Inside — ένα «in-house venture program» και στο C-Lab Outside — το «startup acceleration program» της εταιρείας. Στη χώρα μας δε γνωρίζουμε αν και κατά πόσο αυτές οι πρωτοβουλίες θα κάνουν την εμφάνισή τους, όμως είναι άξιο αναφοράς για την εξέλιξη και το δρόμο που έχει αποφασίσει να χαράξει η Samsung.

DearBuds: Συσκευή ήχου που μοιάζει με ακουστικό Bluetooth που παρακολουθεί την υγρασία του αυτιού; Και όμως. Εκτός από την παρακολούθηση, η τεχνολογία στο εσωτερικό της συσκευής μπορεί να καθαρίσει το αυτί του χρήστη απελευθερώνοντας φως και θερμότητα για την αφύγρανση του ακουστικού πόρου. Επιπλέον η  θήκη που συγκρατεί τις συσκευές αυτιού παρέχει μια ένδειξη για την υγρασία και τα κατάλληλα επίπεδα στα οποία πρέπει να βρίσκεται.

Innovision: Μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην παρακολούθηση της ανάπτυξης των ματιών στα βρέφη και στα πιθανά συμπτώματα του στραβισμού, μιας κακής ευθυγράμμισης των ματιών.

Τέλος, στην πληθώρα των ανακοινώσεων περιλαμβάνεται και μια νέα δυνατότητα των τηλεοράσεων της εταιρείας: η υποστήριξη NFT. Σύμφωνα με τη Samsung, αυτή η πλατφόρμα θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται τη δουλειά τους με τον κόσμο. Επιπλέον θα δίνει τη δυνατότητα στους πιθανούς αγοραστές να πραγματοποιούν προεπισκόπηση ενός NFT πριν το αγοράσουν, αλλά και να μάθουν για το ιστορικό ενός NFT και τα blockchain του.


Φορητός προβολέας The Freestyle


Τέλος, η Samsung παρουσίασε τον νέο φορητό Projector και συσκευή ψυχαγωγίας, The Freestyle. Πρόκειται για τον πρώτο στο είδος του φορητό προβολέα που ενσωματώνει την προηγμένη καινοτομία της Samsung. Ο The Freestyle αποτελεί μια ελαφριά, φορητή συσκευή που συγκεντρώνει τις λειτουργίες προβολέα τελευταίας τεχνολογίας, έξυπνου ηχείου και συσκευής φωτισμού περιβάλλοντος (ambient lighting). Όσον αφορά τη φορητότητα, ζυγίζει μόνο 830 γραμμάρια και μπορεί να μεταμορφώσει οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη. Η ευέλικτη βάση του The Freestyle περιστρέφεται έως και 180 μοίρες, επιτρέποντας στους χρήστες να προβάλλουν βίντεο υψηλής ποιότητας οπουδήποτε.

Ανάμεσα στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου προβολέα The Freestyle, είναι οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες auto-keystone και auto-leveling. Τα χαρακτηριστικά αυτά επιτρέπουν στη συσκευή να προσαρμόζει αυτόματα την εικόνα που προβάλλει σε οποιαδήποτε επιφάνεια και υπό οποιαδήποτε γωνία, στη σωστή αναλογία εικόνας κάθε φορά. Επιπλέον, η λειτουργία αυτόματης εστίασης επιτρέπει στον The Freestyle να προβάλλει περιεχόμενο σε υψηλή ποιότητα και μέγεθος έως και 100 ίντσες. Ακόμη, επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν εμπειρία ήχου κινηματογραφικού επιπέδου ανεξάρτητα από το που βρίσκονται, χάρη στην λειτουργία ήχου 360ο, ενώ η τεχνολογία dual passive radiator προσφέρει καθαρά και βαθύτερα μπάσα χωρίς παραμόρφωση.    

Όσον αφορά την τροφοδοσία του, ο The Freestyle είναι συμβατός με εξωτερικές μπαταρίες που υποστηρίζουν USB-PD και 50W/20V ή παραπάνω. Η καινοτομία του The Freestyle βασίζεται επίσης στο ότι αποτελεί τον πρώτο προβολέα  που μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα φωτός E26 χωρίς την ανάγκη πρόσθετης καλωδίωσης. Παράλληλα, η συσκευή είναι συμβατή και με πρίζα τοίχου.

Εκτός από προβολέας για streaming περιεχόμενο, ο The Freestyle παρέχει εφέ ατμοσφαιρικού φωτισμού χάρη στη λειτουργία ambient lighting και το ημιδιαφανές καπάκι του φακού. Επιπλέον, λειτουργεί και ως smart ηχείο, με δυνατότητα ανάλυσης της μουσικής και δημιουργίας αντίστοιχων οπτικών εφέ σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Ο The Freestyle προσφέρει λειτουργίες Smart TV που είναι διαθέσιμες στις Samsung Smart τηλεοράσεις, με ενσωματωμένες υπηρεσίες streaming καθώς και λειτουργίες mirroring και casting, συμβατές με κινητές συσκευές Android και iOS. Τέλος, ο νέος προβολέας της Samsung αποτελεί τον πρώτο που υποστηρίζει λειτουργία φωνητικού ελέγχου μεγάλης απόστασης, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν τους βοηθούς φωνής που επιθυμούν όταν χρησιμοποιούν τη συσκευή από απόσταση.
Πηγές: kotsovolos.gr, samsung.com

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ