Loading...
Tech

Το νέο gimbal DJI OM4 διαθέτει μαγνητικό σύστημα στήριξης

Η νέα γενιά του gimbal με το προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης 3 αξόνων της γνωστής εταιρείας DJI, είναι εδώ και έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις, μελετημένη πτυσσόμενη σχεδίαση και εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το OM 4 από τον προκάτοχό του, αφορά στον μηχανισμό στήριξης του κινητού, που τώρα είναι μαγνητικός και άμεσης απελευθέρωσης, για μεγαλύτερη ευκολία.

Η πτυσσόμενη, εξαιρετικά επιτυχημένη σχεδίαση έχει διατηρηθεί και με τον βραχίονα κλειστό οι διαστάσεις του νέου OM 4 είναι 16,3 x 9,95 x 4,65 εκατοστά, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 390 γραμμάρια (ο μαγνητικός σφιγκτήρας έχει βάρος 32,6 γρ., ενώ ο μαγνητικός δακτύλιος έχει βάρος 11,4 γρ.).

Η ενσωματωμένη μπαταρία χωρητικότητας 2450mAh, προσφέρει στο gimbal έως και 15 ώρες λειτουργίας (με φορτιστή 10W αρκούν 2,5 ώρες για την πλήρη φόρτιση της, μέσω της υποδοχής USB-C).

Στη διάθεσή σου βρίσκεται η τεχνολογία ActiveTrack 3.0 (ακολουθεί ενεργά το θέμα που υποδεικνύεις) και τα εξαιρετικά χρήσιμα Intelligent Shooting Modes της DJI (Story Mode, Dynamic Zoom, CloneMe Pano, HyperLapse, TimeLapse, SpinShot, Slow Motion). Φυσικά, μέσω του DJI Mimo App που διαθέτει video editor, έχεις τον απόλυτο έλεγχο στις δημιουργίες σου.


DJI OM 4: Βασικά χαρακτηριστικά


Gimba – 3-axis

Το smartphone σου στηρίζεται σε μία βάση με σύστημα σταθεροποίησης 3 αξόνων (3-axis gimbal), για εξαιρετική σταθερότητα και ευελιξία στις λήψεις (Pan: από -161.2° έως 171.95°, Roll: από -136.7° έως 198°, Tilt: από -106.54° έως 235.5°).

Εύκολος χειρισμός – Joystick & Τrigger

Χρησιμοποίησε το Joystick και το Τrigger, και θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο στις δημιουργίες σου. Μπορείς να προχωρήσεις σε ρυθμίσεις ώστε να κινείται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις ή μπορείς να εκμεταλλευτείς τη λειτουργία Quick Roll, για να αλλάζει από portrait σε landscape mode.

Συνδεσιμότητα – Bluetooth 5.0

Χάρη στην τεχνολογία Bluetooth 5.0 LE, το gimbal συνδέεται άμεσα με τη συσκευή σου και επομένως μπορείς να ξεκινήσεις να τραβάς πλάνα χωρίς να χάσεις δευτερόλεπτο.

Μπαταρία διάρκειας – Έως 15 ώρες

H ενσωματωμένη μπαταρία υψηλής απόδοσης των 2450 mAh, παρέχει στο gimbal έως και 15 ώρες αυτονομίας (υπό ιδανικές συνθήκες), ενώ για την πλήρη φόρτισή της δεν απαιτούνται περισσότερες από 2,5 ώρες (με φορτιστή 10W).


Μαγνητικός μηχανισμός

Ο τύπου «claw» μηχανισμός, αντικαταστάθηκε από ένα μαγνητικό σύστημα στήριξης, για μεγαλύτερη ευκολία και «αμεσότητα». Μάλιστα, μπορείς να προσαρμόσεις το κινητό σου με δύο τρόπους: με έναν ειδικό μεταλλικό προσαρμογέα (σφιγκτήρα) ή με αυτοκόλλητη βάση (με δακτύλιο υποστήριξης). Και στις δύο περιπτώσεις, το κινητό προσαρμόζεται μαγνητικά στο gimbal, και επομένως η τοποθέτηση και αφαίρεση του είναι άμεση (Magnetic Quick-Release Design). Έτσι, δεν πρόκειται να χάσεις… δευτερόλεπτο στην περίπτωση που θέλεις να τραβήξεις γρήγορα ένα βίντεο!


Πτυσσόμενος σχεδιασμός

Η μελετημένη, πτυσσόμενη σχεδίαση του DJI OM 4 και τα ανθεκτικά, συνθετικά υλικά κατασκευής, σου επιτρέπουν να το έχεις μαζί σου κάθε στιγμή, οπουδήποτε. Χάρη στα ελαφριά (αλλά ανθεκτικά) υλικά κατασκευής, δεν ξεπερνά τα 390 γραμμάρια σε βάρος. Παράλληλα, είναι στιβαρό και ανθεκτικό για να «αντέχει» στις καθημερινές προκλήσεις.


«Κλείδωσε» το θέμα σου!

Με την τεχνολογία ActiveTrack 3.0, μπορεί να ακολουθεί το θέμα που έχεις υποδείξει (μέσω του DJI Mimo App), για εξαιρετικής σταθερότητας βίντεο. Όποια και να είναι η αγαπημένη σου δραστηριότητα -μηχανοκίνητος αθλητισμός, τρέξιμο, σκι κ.ά.- χάρη στο σύστημα σταθεροποίησης τριών αξόνων, τη δυνατότητα χειρισμού με το ένα χέρι και το εργονομικό «grip», οι δημιουργίες σου δείχνουν προϊόν… επαγγελματία!
Intelligent Shooting Modes


Χάρη στην προσθήκη ενός νέου αισθητήρα, το OM 4 μπορεί και αναγνωρίζει τις κινήσεις σου για να ρυθμίζει αυτόματα τη θέση του, καθιστώντας τις «low-angle» λήψεις ευκολότερες (Flashlight Mode). Με το Quick Roll, δε χρειάζεται να πατήσεις παρά το πλήκτρο M και το gimbal θα αλλάξει αυτόματα από portrait σε landscape mode! Φυσικά, μπορείς να τραβάς αργής κίνησης βίντεο (Slow Motion), πανοραμικές φωτογραφίες (240° Pano, 3×3 Pano) και εντυπωσιακά Timelapse (HyperLapse, TimeLapse, MotionLapse), ενώ με το SpinShot δημιουργείς εντυπωσιακά εφέ.

ActiveTrack 3.0

Η λειτουργία ActiveTrack 3.0, αναγνωρίζει τους ενήλικες, τα παιδιά και τα κατοικίδια με μεγάλη ακρίβεια, ακόμα και εν κινήσει, και σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις τη σύνθεση της εικόνας με το joystick.

Story Mode

Δεν έχεις αυτοπεποίθηση με τη λήψη ή την επεξεργασία βίντεο; Η λειτουργία Story, σου προσφέρει δημιουργικά υποδείγματα για να τραβήξεις εκπληκτικά πλάνα και να ζεις ταυτόχρονα τη στιγμή, χωρίς να ανησυχείς για το αισθητικό αποτέλεσμα.

CloneMe Pano

Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι θα ήθελες να είσαι ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία; Η λειτουργία CloneMe, σου δίνει αυτήν την ευκαιρία, δημιουργώντας ένα μοναδικό πανόραμα από ξεχωριστές φωτογραφίες και πατώντας παύση, ώστε να μπορείς να μεταβείς στο επόμενο frame και να ποζάρεις.

Gesture Control

Είτε τραβάς selfie είτε όλους σου τους φίλους, ο απομακρυσμένος έλεγχος του OM 4, γίνεται με μία μόνο κίνηση. Ποτέ η λήψη φωτογραφιών και βίντεο δεν ήταν τόσο εύκολη.


Απόλυτος έλεγχος!

Στη διάθεσή σου, βρίσκεται επίσης το Standby Mode, που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το smartphone σου όταν το gimbal είναι διπλωμένο (για να ξεκινάς το «γύρισμα» χωρίς καθυστέρηση), ενώ ο χειρισμός με το ένα χέρι (Single-Handed Control) ή με χειρονομίες (Gesture Control), είναι «ενστικτώδης» και προσφέρει μεγάλη ελευθερία.


Δυναμικό… ζουμ!

Με το DynamicZoom, μπορείς να προσθέσεις κινηματογραφική αίσθηση στα πλάνα σου. Τώρα, μπορείς να δημιουργήσεις το περίφημο εφέ «Hitchcock», για εντυπωσιακά αποτελέσματα με την ευκολία του κινητού σου και ελάχιστη προσπάθεια!


Story Mode με το DJI Mimo App

Με την εφαρμογή DJI Mimo, η οποία περιλαμβάνει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο (Capture, Edit, Share) τα πάντα είναι απλούστερα. Τώρα, έχεις τον απόλυτο δημιουργικό έλεγχο, τόσο στη λήψη όσο και στην επεξεργασία του περιεχομένου!


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Osmo Mobile 4, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της DJI.


Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ