Loading...
Tech

Apple και Google: Οι καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του 2020

Η Apple όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ανακοίνωσε τα βραβεία για τις 15 καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια της χρονιάς. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς για πρώτη φορά οι νικητές λαμβάνουν ένα φυσικό βραβείο, App Store Best of 2020, εμπνευσμένο από το λογότυπο του App Store. Αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένο αλουμίνιο που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τις συσκευές της. Επίσης, στο πίσω μέρος του βραβείου υπάρχει χαραγμένο το όνομα του νικητή και οι πρώτοι προγραμματιστές το έχουν ήδη στην κατοχή τους.

Μαζί με το βραβείο η Apple δίνει και ένα υπογεγραμμένο γράμμα από τον ίδιο τον Tim Cook, που αναγράφει:

“Συγχαρητήρια!! Η εφαρμογή σου είναι μια από τις καλύτερες για το 2020. Κάθε χρόνο, το App Store γιορτάζει και παρουσιάζει τις εφαρμογές που ξεχώρισαν και που βελτίωσαν τις ζωές των ανθρώπων. Αυτές οι εφαρμογές είναι δείγματα υψηλής ποιότητας, καινοτομίας και η Apple αισθάνεται περήφανη που αναγνωρίζει μέσα σε αυτές και την δική σου εφαρμογή. Σε ευχαριστούμε που έκανες μια καμπύλη στο σύμπαν το 2020.”


Παράλληλα, και η Google ανακοίνωσε τις καλύτερες εφαρμογές και τα καλύτερα παιχνίδια για Android του Play Store, για το 2020, με τις επιλογές των συντακτών αλλά και των χρηστών. Οι χρήστες μπορούσαν να ψηφήσουν έως τις 23 Νοεμβρίου τα αγαπημένα τους παιχνίδια αλλά και τις εφαρμογές, με κορυφαία εφαρμογή για το κοινό να βγαίνει το Disney+.

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των χρηστών είναι τα εξής:

Εφαρμογή του 2020: Disney+
Παιχνίδι του 2020: 
SpongeBob: Krusty Cook-Off
Ταινία του 2020: 
Bad Boys for Life
Βιβλίο του 2020: 
If it Bleeds


Best Apps of 2020 – AppleiPhone App of the Year: Wakeout!, developed by Andres Canella

Το Wakeout προσφέρει σύντομες σωματικές δραστηριότητες για όλη την ημέρα. Η εφαρμογή βοηθά με εύκολο τρόπο να παραμείνουν δραστήρια τα άτομα που δεν έχουν αρκετές υπαίθριες δραστηριότητες ή που εργάζονται στο σπίτι.


iPad App of the Year: Zoom

Οι απαραίτητες τηλεδιασκέψεις των μεγάλων εταιρειών, κατέστησαν γρήγορα το Zoom, τον ασφαλή τρόπο για να αλληλεπιδρούν μέσω βίντεο και πρόσθεσε χαρακτηριστικά όπως το Zoom for Home και την πλατφόρμα εκδηλώσεων On Zoom, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.Mac App of the Year: Fantastical, developed by Flexibits

Το Fantastical αποτελεί από καιρό το αγαπημένο του App Store. Προσαρμόστηκε γρήγορα στη νέα πραγματικότητα με την εργασία από το σπίτι το 2020. Με εφαρμογές για σχεδόν κάθε προϊόν της Apple, το Fantastical επιτρέπει την γρήγορη προσθήκη ραντεβού, χρησιμοποιώντας Natural Language Processing. Ακόμη, αναζητώντας τα email, προσθέτει ραντεβού σε τηλεδιασκέψεις.


Apple TV App of the Year: Disney+

Το Disney+ ξεχώρισε μεταξύ του ανταγωνισμού ανάμεσα στις νέες πλατφόρμες streaming αυτού του έτους. Αυτή η συνδρομητική εφαρμογή προσφέρει αγαπημένο περιεχόμενο από τη Disney, 21st Century Fox, και μερικά άλλα δίκτυα, καθώς και πρωτότυπα σενάρια όπως το The Mandalorian.Apple Watch App of the Year: Endel

Το Endel για το Apple Watch, παρέχει εξατομικευμένους ήχους που βοηθούν τον χρήστη να ηρεμήσει, να εστιάσει και να κοιμηθεί καλά. Αυτή η εφαρμογή είναι ένας τρόπος για να βρει γαλήνη κατά τη διάρκεια ή μετά από μια κουραστική μέρα.Best Games of 2020 – Apple


iPhone Game of the Year: “Genshin Impact,” from miHoYo

Το Genshin Impact είναι ένα παιχνίδι ρόλων, που προσφέρει ταξίδι σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου η μαγεία βρίσκεται σε κάθε γωνιά.iPad Game of the Year: “Legends of Runeterra,” from Riot Games

Το Legends of Runterra είναι ένα παιχνίδι καρτών πολλαπλών παικτών, που απαιτεί σκέψη και στρατηγική για την επιλογή χαρακτήρων και καρτών από διαφορετικές περιοχές, για να κερδίσετε ικανότητες και να ξεπεράσετε τους αντιπάλους σας.Mac Game of the Year: “Disco Elysium,” from ZA/UM


Apple TV Game of the Year: “Dandara Trials of Fear,” from Long Hat House

Βοηθήστε την Dandara καθώς προσπαθεί να σώσει τους ανθρώπους του Salt. Η ηρωίδα, που γεννήθηκε από το φως, ξεκινά ένα ταξίδι μέσω του Salt και συναντά ένα περίεργο καστ χαρακτήρων, πολεμά και μαθαίνει πολύτιμα μυστικά στην πορεία.


Apple Arcade Game of the Year: “Sneaky Sasquatch,” from RAC7

Το Sneaky Sasquatch είναι ένα απλό και διασκεδαστικό παιχνίδι που επιτρέπει την περιπλάνηση σε κάμπινγκ, την κλοπή φαγητού από ανυποψίαστους κατασκηνωτές και τη δημιουργία ενός μικρού χάους.


App Trends of 2020 – Apple


Shine

Το Shine προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση αυτο-φροντίδας. Από διαλογισμό έως κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς, η εφαρμογή διαθέτει μια σειρά από εύκολα προσβάσιμους πόρους που κάνουν την ευεξία προτεραιότητα.


Explain Everything Whiteboard

Το Explain Everything Whiteboard, προσφέρει έναν ψηφιακό τρόπο χαρτογράφησης σύνθετων ιδεών, από τη δημιουργία κινούμενων σχεδίων έως τη συνεργασία με άλλους σε όλο τον κόσμο. Και αν θέλετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με ένα μεγαλύτερο κοινό, μπορείτε να ενσωματώσετε τον πίνακά σας σε δεκάδες εφαρμογές και ιστοσελίδες.


Caribu

Το Caribu κάνει τα πράγματα λίγο πιο ανεκτά για τους γονείς και πολύ πιο διασκεδαστικά για τα παιδιά. Αυτή η εφαρμογή βιντεοκλήσεων, προσφέρει μια ποικιλία διαδραστικών εκπαιδευτικών εμπειριών για παιδιά.


ShareTheMeal

Για πολλές οικογένειες, η επισιτιστική ανασφάλεια έγινε σοβαρή ανησυχία το 2020. Το ShareTheMeal, από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, σας επιτρέπει να δωρίσετε γεύματα χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας.


Pokémon Go

Τα τελευταία χρόνια, το παιχνίδι AR επιτρέπει στους χρήστες να πιάσουν και να εκπαιδεύσουν χαρακτήρες σε πραγματικές τοποθεσίες. Φέτος ωστόσο, η Niantic έκανε σημαντικές αλλαγές στο Pokémon Go, που επέτρεψαν στους παίκτες να παραμείνουν συνδεδεμένοι και αφοσιωμένοι ακόμα και όταν δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν μακριά από το σπίτι.


Best of 2020 – GoogleΣύμφωνα με την Google, η κορυφαία εφαρμογή για το 2020 είναι το Loóna: Betime Calm & Relax, την οποία χαρακτηρίζει ως μια καινοτόμα και πανέμορφη πρόταση για να χαλαρώνεις πριν πέσεις για ύπνο, είτε διαβάζοντας ιστορίες, είτε ακούγοντας εκλεπτυσμένα νανουρίσματα. Στη συνέχεια, η Google έχει δημιουργήσει 5 διαφορετικές λίστες όπου εξηγεί το σκεπτικό και προτείνει τις κορυφαίες εφαρμογές για κάθε μία από αυτές.

Best Everyday Essentials

Εφαρμογές – εργαλεία που βοήθησαν τους χρήστες να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Best for Personal Growth

Εφαρμογές απ’ όλο τον κόσμο που βοήθησαν τους χρήστες να θέσουν και να επιτύχουν νέους στόχους.

Best Hidden Gems

Εφαρμογές που ήρθαν από το πουθενά για να αφήσουν το στίγμα τους.

Best for Fun

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος της κατηγορίας, πρόκειται για τις εφαρμογές που έφεραν τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα στην καθημερινότητα των χρηστών με τον καλύτερο τρόπο.

Best Apps for Good

Κοινωνικού περιεχομένου δημιουργίες, που υπενθυμίζουν στους χρήστες τα σημαντικότερα ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας, αλλά και τη δύναμη που έχουμε για να την αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, το Genshin Impact αναδεικνύεται ως το κορυφαίo game για συσκευές Android το 2020, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία με τον πανέμορφο ανοικτό κόσμο του, τους χαρακτήρες, τη διαδραστικότητα και το ταχύτατο (και πολύ εθιστικό) σύστημα μάχης. Όπως και με τις εφαρμογές, έτσι και με τα παιχνίδια η Google έχει δημιουργήσει τέσσερις κατηγορίες με τις δικές της προτάσεις.

Best Competitive

Τα κορυφαία ανταγωνιστικά games, απ’ όπου παραδόξως απουσιάζουν πολύ ηχηροί τίτλοι.

Best Indies

Τα κρυμμένα διαμαντάκια από μικρά studios, που έκαναν την έκπληξη.

Best Pick Up & Play

Παιχνίδια που προσφέρουν ώρες διασκέδασης, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο να ξεκινήσετε να παίζετε.

Best Game Changers

Τα παιχνίδια που τόλμησαν να κάνουν τη διαφορά μέσα στο 2020.

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ