Loading...
Travel

Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Πράγα

Η Πράγα είναι μια πόλη που έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός όμορφου παραμυθιού. Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, με ένα πολύ μεγάλο τμήμα της να έχει διατηρήσει τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα. Αποτελεί μια μοναδική εμπειρία σε όποιον την επισκεφθεί, καθώς προσφέρει πλήθος επιλογών για όλα τα γούστα και κάθε εποχή του χρόνου.

Βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και διαμορφώθηκε από αυτοκράτορες, συγγραφείς και καλλιτέχνες. Με τη γοτθική ζωντάνια, την αίγλη του 29ου αιώνα και το μοντερνισμό του 20ού αιώνα, η Πράγα είναι πραγματικά ασύγκριτη. Από τείχους με γκράφιτι μέχρι πληροφορίες σχετικά με την μπύρα, σ’ αυτό το άρθρο θα βρείτε δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για την υπέροχη αυτή πόλη…


1. Έχει το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο

Κατασκευάστηκε τον 9ο αιώνα το Κάστρο της Πράγας και στεγάζει πανέμορφους καθεδρικούς ναούς, εκκλησίες, βασιλικά παλάτια και υπέροχους κήπους.


2. Υπάρχει ένας τείχος με γκράφιτι αφιερωμένος στον Τζον Λένον

Από το 1980 έχει ζωγραφιστεί αμέτρητες φορές και συνοδεύεται από στίχους του Λένον και των The Beatles.


3. H Γέφυρα του Καρόλου διαθέτει μια κάπως μαθηματική σπουδαιότητα

Ο πρώην βασιλιάς της Τσεχίας Κάρολος ο IV, έβαλε την πρώτη πέτρα στη γέφυρα ακριβώς στις 5:31 π.μ. στις 9 Ιουλίου του 1357. Ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε βαθιά σε δεισιδαιμονίες και στην αστρολογία, και επέλεξε αυτή την ημερομηνία λόγω της γραπτής της μορφής: 1-3-5-7-9-7-5-3-1 (έτος, ημέρα, μήνας, ώρα). Σίγουρα αυτό δεν το είχατε ξανακούσει.


4. Σύμφωνα με το θρύλο…

Ο Χίτλερ σχεδίαζε να διατηρήσει την εβραϊκή συνοικία της πόλης, όταν αποσυρόταν. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο ναζιστής ηγέτης ήθελε να εγκατασταθεί στην περιοχή και να την μετατρέψει σε μουσείο στη μνήμη της “εξαφανισμένης φυλής”…


5. Το διάσημο Αστρονομικό Ρολόι

Ακόμα κι αν δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ την Πράγα, πιθανώς θα έχετε ακουστά το διάσημο Αστρονομικό Ρολόι. Λοιπόν, μαντέψτε: στη νοτιοανατολική Ασία, συγκεκριμένα στη Σεούλ, θα βρείτε ένα ακριβές αντίγραφο στη διάσημη συνοικία Hongdae…


6. Το διάσημο Μέγαρο Χορού ή Κτίριο που Χορεύει

Το διάσημο Μέγαρο Χορού ή Κτίριο που Χορεύει στην πόλη, είχε ως έμπνευση το Φρεντ Αστέρ και τον Τζίντζερ Ρότζερσ. Σχεδιάστηκε από τον Καναδοαμερικανό Φρανκ Τζέρι και τον Κροατό Βλάντο Μίλουνιτς. Μοιάζει με ζευγάρι που χορεύει και συμβολίζει το yin και το yang, στην προκειμένη περίπτωση, το μίγμα του κουμουνισμού με τη δημοκρατία.


7. Το έθνος με την μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας

Οι ντόπιοι καταναλώνουν περισσότερη μπύρα κατά κεφαλή σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο έθνος του κόσμου. Εξάλλου, είναι η πατρίδα της Pilsner. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, κάθε γυναίκα της πόλης καταναλώνει 155 λίτρα μπύρας το χρόνο!


8. Το πιο μισητό μνημείο της πόλης

Συχνά ψηφίζεται ως το πιο μισητό μνημείο της πόλης, ο Πύργος Zizkov, καθώς διαθέτει αγάλματα με μωρά που σκαρφαλώνουν πάνω του. Ο Τσέχος καλλιτέχνης David Cerny είναι βαθιά αντισυμβατικός, εξάλλου είναι ειδικότητά του να συνδυάζει το προκλητικό με το αλλόκοτο.


9. Η Γέφυρα του Καρόλου…η μεγαλύτερη πλατεία

Η Γέφυρα του Καρόλου ήταν κάποτε η μεγαλύτερη πλατεία σε ολόκληρη τη μεσαιωνική Ευρώπη. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι παραμένει από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Η παλιότερη ονομασία της ήταν “Αγορά των Βοοειδών”.


10. Η απίστευτη θέα της πόλης

Αν ανεβείτε τα 299 σκαλιά του Πύργου Petrin, θα απολαύσετε απίστευτη θέα προς την πόλη.


Πηγή: travelstyle.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ