Loading...
Tech

DJI Mini 2: Το νέο ελαφρύ drone με υποστήριξη 4Κ

Η DJI προχώρησε στην ανακοίνωση της δεύτερης έκδοσης του πιο μικρού drone της, του DJI Mini 2. Το νέο drone, μοιάζει πολύ στον προκάτοχό του, ενώ ζυγίζει και αυτό 249 γραμμάρια. Οι ομοιότητες όμως σταματούν εκεί, καθώς το Mini 2 έχει αρκετά βελτιωμένα χαρακτηριστικά, ενώ έχει αφαιρέσει και το “Mavic” από την ονομασία.

Με περιορισμένο βάρος (249g) και ασύλληπτες για τις διαστάσεις του ικανότητες, το DJI Mini 2 ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα 12MP (1/2.3” CMOS) και φακό 24mm με διάφραγμα F2.8 (FoV 83°), η οποία βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν σταθεροποιητή τριών αξόνων και μπορεί να απαθανατίσει βίντεο με ανάλυση 2.7Κ και 3x zoom στα 24/25/30fps ή 4K και 2x zoom στα 24/25/30fps.

Ιδανικό για αρχάριους αλλά και προχωρημένους χρήστες, προσφέρει έξυπνα χαρακτηριστικά (Smart Return to Home, Automatic Takeoff, Precise Hovering κ.ά.), συμβατότητα με GPS+GLONASS+GALILEO και μέγιστη εμβέλεια 6 χλμ. με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K μέσω OcuSync 2.0.

H μπαταρία των 5200mAh προσφέρει έως και 31 λεπτά χρόνο πτήσης, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με αντίσταση ανέμου 8,5-10,5 m/s, ενώ το ασύρματο τηλεχειριστήριο του είναι συμβατό με iOS και Android smartphones, μέσω της εφαρμογής DJI Fly.

Εκτός από το DJI Mini 2, το Fly More Combo, περιλαμβάνει τρία έξτρα σετ έλικες, τρεις μπαταρίες Intelligent Flight, προστατευτικά (Propeller Guards), ένα Gimbal Protector, ένα χειριστήριο, ένα ζεύγος Control Sticks, Two-Way Charging Hub, ένα Propeller Holder, έναν DJI 18W USB Charger, τα απαραίτητα καλώδια/εργαλεία και θήκη μεταφοράς.


DJI Mini 2 – Βασικά χαρακτηριστικά


Ανάλυση κάμερας – 12MP

Αισθητήρας 1/2.3” CMOS για βίντεο με ανάλυση 4Κ/2.7Κ/FHD και δυνατότητα ζουμ έως 4x, καταγραφή έως και 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο και λήψη φωτογραφιών στα 12MP.

Βάρος – 249g

Με βάρος μόλις 249 γραμμάρια, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για τις πτήσεις του, ενώ μπορεί να πετάει και σε περιοχές όπου η νομοθεσία απαγορεύει τις πτήσεις βαρύτερων drones.

Gimbal – 3-axis

Η κάμερα του drone σου στηρίζεται στη βάση τριών αξόνων (3-axis gimbal), για μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια.

Εμβέλεια – 10km

Με το ενσωματωμένο σύστημα Wi-Fi και το ειδικό χειριστήριο της DJI, η εμβέλεια σε λήψη και προβολή αγγίζει ακόμη και τα 10 χιλιόμετρα απόστασης.


Pack Light, Fly Free

Υπάρχουν ατελείωτοι λόγοι για να «πετάξεις», ο καλύτερος είναι γιατί μπορείς. Mε συμπαγή σχεδιασμό (249g) και εξελιγμένα χαρακτηριστικά, το Mini 2 είναι ο ιδανικός δημιουργικός σύντροφος, ο οποίος «αιχμαλωτίζει» τις στιγμές σου με τρόπο ξεχωριστό. Και με την εύκολη στη χρήση εφαρμογή DJI Fly, θα απολαμβάνεις μια απλοποιημένη εμπειρία πτήσης και μια νέα προοπτική – που όμοιά της δεν έχεις ξαναδεί!

Υψηλή απόδοση

Με μέγιστη διάρκεια ζωής μπαταρίας 31 λεπτών, το DJI Mini 2 παρέχει περισσότερο χρόνο πτήσης, για να δημιουργήσεις ευκολότερα την τέλεια λήψη. Μπορεί να αντέξει με ανέμους ταχύτητας 29-38 kph, αλλά και να απογειωθεί σε μέγιστο υψόμετρο 4.000 μέτρων, προσφέροντας εντυπωσιακή και το κυριότερο σταθερή εικόνα, ακόμα και όταν «πετάς» κατά μήκος μίας ανεμοδαρμένης ακτής ή ψηλά, πάνω από ένα αλπικό δάσος.

Απαθανάτισε τα πάντα σε 4Κ

Με αισθητήρα 1/2.3” CMOS και ISO 100-3200, το Mini 2 της DJI, υποστηρίζει αεροφωτογράφηση με ανάλυση 12MP και λήψη βίντεο με μέγιστη ανάλυση 4K (3840×2160 @ 24/25/30fps), καθώς και δυνατότητα για έως 4x zoom. Ένα μηχανοκίνητο gimbal τριών αξόνων (3-axis), παρέχει την απαραίτητη για την κάμερα σταθερότητα και εξασφαλίζει καθαρές, εξαιρετικά ομαλές λήψεις, όπως και κάθε άλλη υλοποίηση της DJI.


Αξιόπιστο σήμα, ομαλή πτήση!

Απόλαυσε περισσότερη ελευθερία και περισσότερη σαφήνεια, για να εντοπίσεις την τέλεια λήψη. Το σύστημα μετάδοσης OcuSync 2.0, έχει εμβέλεια έως και 6 χλμ. (εξαρτάται από άλλους παράγοντες όπως π.χ. παρεμβολές) και μπορεί να προσφέρει ζωντανή ροή σε ανάλυση 4 απευθείας από την κάμερα του Mini 2. Υποστηρίζει επικοινωνία μέσω διπλής συχνότητας (2.400-2.4835 GHz, 5.725-5.850 GHz), ενώ εντοπίζει και μεταβαίνει αυτόματα στο κανάλι με τις χαμηλότερες παρεμβολές, σε πραγματικό χρόνο!

Kάνε τα πάντα με QuickShots!

Στιγμιότυπα τα οποία μοιάζουν να προέρχονται από τα σετ κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ, είναι μία εύκολη υπόθεση για τα QuickShots Modes (Dronie, Circle, Helix και Rocket) της DJI. Απλά, επιλέγεις το QuickShot που θέλεις και το Mini 2 θα εκτελέσει μια πολύπλοκη προκαθορισμένη κίνηση κατά την εγγραφή. Στη συνέχεια μπορείς να πάρεις το βίντεο που παράγεται αυτόματα και να το μοιραστείς με φίλους στα social media!


DJI Fly App

Όταν το Mini 2 βρίσκεται κοντά στο smartphone σου, η εφαρμογή DJI Fly θα αναγνωρίσει αυτόματα και θα συνδεθεί μαζί του, συγχρονίζοντας επιλεγμένες φωτογραφίες και βίντεο με ταχύτητα έως 20 MB/s. Η λήψη, η επεξεργασία και η κοινή χρήση, μπορούν να γίνουν σχεδόν αμέσως, επιτρέποντάς σου να δημιουργήσεις και να μοιραστείς εν κινήσει.

Πετάς μακριά, βλέπεις μακριά

Το εξειδικευμένο τηλεχειριστήριο χρησιμοποιεί έναν πτυσσόμενο και εργονομικό σχεδιασμό, για να κρατάει το smartphone σου ασφαλές και άνετο στη χρήση. Οι αποσπώμενοι μοχλοί ελέγχου αποθηκεύονται στο εσωτερικό του τηλεχειριστηρίου για εύκολη μεταφορά.

Βελτιωμένη φωτογραφία

Η εφαρμογή DJI Fly διαθέτει έξυπνη, ενσωματωμένη βελτιστοποίηση φωτογραφιών. Βελτιώνει αυτόματα την ποιότητα της εικόνας μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας, με αποτέλεσμα ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν!


Λειτουργίες


QuickShots:

  • Dronie: Το DJI Mini 2 πετά προς τα πίσω και προς τα πάνω, με την κάμερα να παρακολουθεί το θέμα σας.
  • Helix: Το DJI Mini 2 πετά προς τα πάνω και μακριά, περιστρέφοντας γύρω από το θέμα σας.
  • Rocket: Το DJI Mini 2 πετάει κατευθείαν προς τα πάνω με την κάμερα να δείχνει προς τα κάτω ακολουθώντας το θέμα σας.
  • Circle: Το DJI Mini 2 περιστρέφεται γύρω από το θέμα σας σε σταθερό υψόμετρο και απόσταση.
  • Boomerang: Το DJI Mini 2 πετάει μια οβάλ πτήση σαν μπούμερανγκ γύρω από το θέμα σας, ξεκινώντας και σταματώντας τη λήψη βίντεο στο ίδιο σημείο.

Panoramas:

  • Sphere: Το DJI Mini 2 καταγράφει αυτόματα είκοσι έξι εικόνες και τις συνδυάζει.
  • 180°: Καταγράφει επτά φωτογραφίες.
  • Wide-Angle: Καταγράφει μια ευρεία εικόνα 3×3 που αποτελείται από εννέα εικόνες.

Image modes:

  • AEB Triple Shot: Το Auto Exposure Bracketing (AEB), λαμβάνει τρεις εικόνες διαφορετικής έκθεσης και τις συνθέτει σε μία εικόνα.
  • Timed Shots: Λήψη με χρονοδιακόπτη.

DJI Mini 2 – Προδιαγραφές


Γενικά Xαρακτηριστικά

  • Εμβέλεια: έως 6 km
  • Xρόνος λειτουργίας: έως 31 λεπτά
  • Συμβατότητα Λογισμικού: iOS v10.0 or later/Android v6.0 or later
  • GPS: Ναι
  • Επιπλέον Λειτουργίες: Quick Shots
  • Βάρος: 249 gr

Ταχύτητα

  • Μέγιστη Ταχύτητα Ανύψωσης: 5 m/s
  • Μέγιστη Ταχύτητα Καθόδου: 3.5 m/s

Κάμερα

  • Ανάλυση Κάμερας: 12 MP
  • Μέγιστη Ανάλυση Video: 3840×2160 (4K) 30p
  • Αισθητήρας: 1/2.3” CMOS
  • ISO Range (Video): 100 – 3200
  • ISO Range (Photo): 100 – 3200
  • Still Photography Modes: Single Shot, Auto Exposure Bracketing (AEB)
  • Photo Format: JPEG, DNG (RAW)
  • Video Format: MP4
  • Max Video Bitrate: 100 Mbps
  • Shutterl Speed (Electronic): 4-1/8000 sec

Τιμή και διαθεσιμότητα


Το DJI Mini 2 έχει τιμή 469€, ή 619€ για το Combo πακέτο με τον φορτιστή για τρεις μπαταρίες, τρεις μπαταρίες και την τσάντα του.


Συγκριτικός πίνακας Mini 2 – Mavic Mini


DJI Mini 2DJI Mavic Mini
Video4K/30fps2.7K/30fps
Zoom4x ZoomNot supported
Photo formatJPEG, RAWJPEG
Max Flight Speed16 m/s13 m/s
Wind ResistanceLevel 5Level 4
TransmissionOcuSync 2.0Wi-Fi
Transmission Range10 km (FCC)4 km (FCC)
QuickShotsDronie, Circle, Helix, Rocket, and BoomerangDronie, Circle, Helix, and Rocket
Hyperlapse4KNot supported
PanoramaSphere, 180°and Wide-AngleNot supported
EditingEnhanced PhotoNot supported
DownloadingQuickTransfer, Trimmed DownloadNot supported

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Mini 2, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της DJI.









Πηγές: pttl.gr & plaisio.gr

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ