Loading...
ArtTravel

Εικονικές περιηγήσεις στα πιο σημαντικά μουσεία επιστημών

Τα μουσεία επιστημών είναι ένας ευχάριστος τρόπος εκμάθησης ποικίλων επιστημονικών επιτευγμάτων, ενώ παράλληλα ικανοποιούν την περιέργεια των ανθρώπων για τον κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Επομένως μια επίσκεψη, εικονική προς το παρόν, διευρύνει τους ορίζοντες στις απεριόριστες δυνατότητες της επιστημονικής έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Google Arts & Culture, συνεργάστηκε με περισσότερα από 500 μουσεία και γκαλερί σε όλον τον κόσμο και δίνει τη δυνατότητα σε όλους, να κάνουν εικονικές περιηγήσεις σε μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία παγκοσμίως. Γι’ αυτό κι εμείς σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει τα εννιά πιο σημαντικά μουσεία επιστημών, που προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις, και φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά στον φυσικό και τεχνολογικό κόσμο…


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Βερολίνο


Απολαύστε τους αγαπημένους σας δεινόσαυρους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου. Με πάνω από 30 εκατομμύρια δείγματα, απολιθώματα και εκθέματα, αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό. Το μουσείο φημίζεται για τα «τείχη της βιοποικιλότητας», συμπεριλαμβανομένης της Wet Collection, με πάνω από ένα εκατομμύριο φυσικά δείγματα που διατηρούνται σε φυσικό υγρό. Φιλοξενεί επίσης μια οθόνη προβολής, στην οποία μπορείτε να δείτε την ιστορία ολόκληρου του σύμπαντος, από το Big Bang μέχρι σήμερα.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


MUSE, Μουσείο Επιστημών του Τρέντο


Με έμπνευση τις Ιταλικές Άλπεις, κορυφαίο αξιοθέατο του μουσείου αποτελεί  το “Ice Tunnel”, με μήκος 32 μέτρα, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν την εμπειρία της διάσημης οροσειράς, την ηρεμία που αποπνέει και την αναταραχή των χιονοστιβάδων.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


Πλανητάριο Adler, Σικάγο


Το Adler Planetarium, αποτελεί το παλαιότερο των ΗΠΑ και ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να εξοικειωθείτε με την αστρονομία. Διαθέτει τρία θολωτά θέατρα, ένα παρατηρητήριο και πολλά εκθέματα. Το βασικό αξιοθέατο είναι το Grainger Sky Theater, με 20 προβολείς HD.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


Eθνικό Μουσείο Επιστημών Gwacheon 


Πολλά από τα εκθέματα σε αυτό το μουσείο της Νότιας Κορέας, μαρτυρούν πως οι κορεάτικες καινοτομίες του παρελθόντος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Το Κορεάτικο Παραδοσιακό σπίτι του μουσείου, δείχνει πως οι αρχαίοι αρχιτέκτονες ενσωμάτωσαν τη φύση στο σχεδιασμό τους, δίνοντας σημαντικά μαθήματα. Έβαλαν τον κύριο όροφο στο ισόγειο, ώστε να διατηρείται μια καλή θερμοκρασία όλο το χρόνο. Τα κομμάτια ξυλείας ήταν τόσο περίτεχνα τοποθετημένα που δεν χρειάζονταν ούτε καρφιά για τη στερέωσή τους.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Νέα Υόρκη


Το μουσείο αυτό στο Μανχάταν, είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση μιας επισκόπησης της φυσικής ιστορίας του κόσμου. Το επίκεντρο βρίσκεται στην περίφημη αίθουσα δεινοσαύρων, με τον Τιτανόσαυρο μήκους 122 ποδιών. Αυτός ο Τιτανόσαυρος ανακαλύφθηκε σε ένα αγρόκτημα στην Αργεντινή και θεωρείται το μεγαλύτερο θηλαστικό που έχει περπατήσει ποτέ στη γη.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


Μουσείο Deutsches, Μόναχο


Το μεγαλύτερο μουσείο τεχνολογίας της Ευρώπης, βρίσκεται στο Μόναχο, και αποτελεί το βασικό επίκεντρο στην έρευνα της επικοινωνίας, μεταφοράς και παραγωγής ενέργειας. Για να τονίσει τη σημασία των ηλεκτρικών οχημάτων, έχει ένα ειδικό Tesla 2012, στην είσοδο. Ο Rafael de Mestre, οδήγησε αυτό το αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο, μόλις σε 127 ημέρες.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος, Ουάσινγκτον


Σ’αυτό το μουσείο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εξέλιξη της αεροπορίας, από τους Wright Brothers μέχρι τη διαστημική εποχή. Το σημαντικότερο αξιοθέατο εδώ αποτελεί το Space Shuttle Discovery, το οποίο  πραγματοποίησε συνολικά 39 διαστημικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1984 μέχρι το 2011, κερδίζοντας τον τίτλο της μεγαλύτερης θητείας.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


Μουσείο Φύσης και Επιστημών του Ντένβερ


Ο κύριος στόχος του μουσείου ήταν πάντα η διατήρηση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας, στην περιοχή Rocky Mountain. Ένα από τα πιο γνωστά εκθέματα είναι το Colorado Grizzly Bear Diorama, με τη θηλυκή αρκούδα να είναι η τελευταία που περιπλανήθηκε ποτέ στην έρημο του Κολοράντο.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


Μουσείο Επιστημών, Λονδίνο


Με επίκεντρο τη διατήρηση των επαναστατικών εφευρέσεων από τη Βιομηχανική εποχή του Ηνωμένου Βασιλείου και με ένα έκθεμα αριστούργημα της Βιομηχανικής Εποχής, το Puffing Billy, μια από τις πρώτες ατμομηχανές στον κόσμο, το μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Το Puffing Billy, που δημιουργήθηκε το 1814, μετέφερε άνθρακα στη βόρεια Αγγλία για 50 χρόνια.

Επίσημη ιστοσελίδα

Εικονική περιήγηση


Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ