Loading...
Tech

EOS M200: Η νέα compact mirrorless κάμερα της Canon

Η Canon ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη διάδοχο της δημοφιλούς EOS M100 – την Canon EOS M200. Οι αναβαθμίσεις στη συγκεκριμένη mirrorless περιλαμβάνουν το νεότερο επεξεργαστή Canon DIGIC 8, προηγμένο autofocus και την προσθήκη λήψης video 4K. Με τη χρήση ενός φιλικού περιβάλλοντος χειρισμού, αστείρευτες επιλογές δημιουργικότητας και δυνατότητα λήψης ταινιών σε κατακόρυφο format, αποτελεί την ευκολότερη αναβάθμιση από τη χρήση ενός smartphone, με στόχο τη δημιουργία φωτογραφιών και video που ξεχωρίζουν.

Ανακαλύψτε τη δημιουργική σας πλευρά με μια εύχρηστη, συνδεδεμένη μηχανή EOS, που σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας, να αλλάζετε φακούς και να καταγράφετε το περιβάλλον κάθε περίστασης, ακόμα και σε ασθενή φωτισμό. Οι υψηλής ποιότητας φωτογραφίες με την EOS M200, αντέχουν τη δοκιμασία του χρόνου, καταγράφοντας το περιβάλλον σημαντικών περιστάσεων και εμφανίζοντας τα θέματά σας στην καλύτερη μορφή τους.


Αιχμαλωτίστε ακριβείς και εντυπωσιακές εικόνες εύκολα


Η δημιουργία εικόνων που διηγούνται ιστορίες γίνεται εύκολη με την Canon EOS M200. Το βοηθητικό περιβάλλον χειρισμού είναι ιδανικό για όλους όσοι χειρίζονται μια τέτοια φωτογραφική μηχανή για πρώτη φορά, καθώς τους παρέχει χρήσιμες πληροφορίες που τους καθοδηγούν και οδηγίες για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Ο αισθητήρας APS-C 24.1 megapixel, είναι μεγαλύτερος από ενός τυπικού smartphone, παράγοντας εικόνες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια που είναι ακριβείς και εντυπωσιακές ακόμα και μετά από την περικοπή ή μεγέθυνσή τους, για να μοιραστούν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η μηχανή αξιοποιεί το Dual Pixel CMOS AF – μια τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Canon και προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες και video διατηρώντας εκπληκτικά ακριβή τα κινούμενα στοιχεία στο θέμα, και προσφέροντας ένα ευχάριστο θόλωμα του υπόβαθρου της κάθε σκηνής. Αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τη φωτογράφιση σε περιπτώσεις όπως party, φεστιβάλ ή κονσέρτο με δυνατότητα λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έως και -4 EV. Η προσθήκη του Eye Detection AF καθιστά εξαιρετικά εύκολη τη λήψη εικόνων που αποτυπώνουν φυσικές εκφράσεις του προσώπου σε οικογενειακές και φιλικές στιγμές, διατηρώντας την εστίαση στα μάτια των φωτογραφιζόμενων.

Η εισαγωγή του νεότερου επεξεργαστή της Canon, DIGIC 8, παρέχει νέες λειτουργίες και εξαιρετική ποιότητα. Με μέγιστη ταχύτητα ISO από 100-25600 (με επέκταση στο ισοδύναμο του ISO 51200), ο DIGIC 8 διασφαλίζει την απουσία θολώματος και μειώνει το θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως οι λήψεις σε ένα bar ή σε ένα χώρο συναυλιών.

Ο DIGIC 8 προσθέτει μια νέα διάσταση στην αφηγηματική απεικόνιση, υποστηρίζοντας ταινίες 4Κ με εξαιρετική διαύγεια. Η Canon EOS M200 ενισχύει τις δυνατότητες της αφήγησης με δυνατότητα λήψης time-lapse ταινιών σε 4Κ και λήψης εικόνων από αντίστοιχες ταινίες, ιδανική επιλογή για να αιχμαλωτίσετε με λεπτομέρεια τις αναμνήσεις σας.


Αφηγηθείτε κάθε ιστορία


Η οθόνη αφής LCD της Canon EOS M200 περιστρέφεται κατά 180 μοίρες, βοηθώντας τη λήψη εντυπωσιακών selfies σε βαθμό που δε μπορεί να επιτευχθεί με ένα smartphone. H λειτουργία Self Portrait επιτρέπει ρυθμίσεις για το θόλωμα του υποβάθρου και τη φωτεινότητα σε πραγματικό χρόνο. Πρώτη φορά σε μηχανή EOS, το κουμπί για τη λειτουργία λήψης ταινίας εμφανίζεται στην οθόνη αφής και είναι τοποθετημένο με τρόπο που επιτρέπει εύκολο χειρισμό για λήψη ταινιών, για vlog με την οθόνη σε στροφή 180 μοιρών. Οι ταινίες μπορούν να καταγραφούν και να αναπαραχθούν σε κάθετο προσανατολισμό της μηχανής, ώστε να είναι βελτιστοποιημένες για άμεση χρήση στα social media αμέσως μετά τη λήψη τους.


Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας


Η Canon EOS M200 διαθέτει μια σειρά από ρυθμίσεις και εργαλεία που δίνουν απεριόριστες δυνατότητες σε εκείνους που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν μια μηχανή για να αποτυπώνουν τις μνήμες τους σε μια φωτογραφία με καλλιτεχνικούς και ευφάνταστους τρόπους, αντί για το smartphone τους. Η EOS M200 παρέχει τη λειτουργία Creative Assist της Canon, μια σουίτα από εφέ, φίλτρα και εργαλεία προσαρμογής χρώματος, που εφαρμόζονται στις φωτογραφίες κατά τη σύνθεση μιας εικόνας ή μετά τη λήψη. Επίσης, δίνεται στους χρήστες η επιλογή να προσθέτουν εφέ στις φωτογραφίες τους, όπως ακριβώς θα έκαναν αν χρησιμοποιούσαν μια εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφιών, παρέχοντάς τους πρόσβαση με μια σειρά από δημιουργικά φίλτρα, όπως το Gray black & white, Fish-eye και Soft Focus.

Η συμβατότητα με μια σειρά προσιτών φακών EF-M που υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα, αυξάνει τις δυνατότητες της EOS M200 ακόμα περισσότερο. Μια σειρά από δημιουργικές λήψεις είναι εφικτές αξιοποιώντας ευρυγώνιους, τηλεφακούς και macro φακούς EF-M, ενώ μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί όλο το εύρος των φακών EOS με τον προσαρμογέα EF-EOS M.


Μοιραστείτε τις μοναδικές στιγμές σας οπουδήποτε κι αν είστε


Μόλις καταγράψετε τη λήψη σας, και την προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αυτή είναι άμεσα διαθέσιμη για κοινή χρήση, καθώς η Canon EOS M200 συνδέεται απροβλημάτιστα με έξυπνες συσκευές μέσω Bluetooth® και Wi-Fi, χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect, για iOS και Android. Πλέον, οι εικόνες και τα βίντεό σας μπορούν να μεταφορτωθούν, να αναθεωρηθούν αν το θελήσετε, και να «μοιραστούν» με ένα μόνο άγγιγμα. Οι εικόνες μπορούν επίσης να αποσταλλούν αυτόματα σε μια «έξυπνη συσκευή», αμέσως μόλις καταγραφούν. Όσο διάστημα η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί τη λειτουργία Bluetooth, διατηρεί σταθερή σύνδεση με οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή επιλέξετε, ακόμη και όταν η κάμερα είναι απενεργοποιημένη.

Η εφαρμογή Canon Camera Connect, δίνει επίσης τη δυνατότητα για να τραβήξετε από απόσταση με ένα smartphone ή tablet, κάτι που διευκολύνει πολύ τη λήψη ομαδικών φωτογραφιών ή selfie.


Κομψή και συμπαγής για καθημερινή χρήση


Η Canon EOS M200 είναι μια συμπαγής και ελαφριά κάμερα που μπορεί να μεταφερθεί άνετα οπουδήποτε. Ζυγίζοντας μόλις 299 γραμμάρια (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης), είναι ιδανική για καθημερινή χρήση, καθώς απαιτεί περιορισμένο χώρο στην τσάντα σας. Είναι επίσης κομψή και μοντέρνα σε εμφάνιση, διαθέσιμη σε μαύρο ή άσπρο χρώμα με υψηλής ποιότητας δερμάτινο λουράκι για τον ώμο. Η Canon EOS M200 μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά από πολύχρωμα λουράκια ώμου και να συνδυαστεί με τις ενδυματολογικές σας επιλογές.

Η απίστευτα απλή στην χρήση, Canon EOS M200 είναι διαθέσιμη στην τιμή των 570€, από το ηλεκτρονικό κατάστημα και τους επίσημους αντιπροσώπους της Canon.


Χαρακτηριστικά


 • Αισθητήρας APS-C 24.1 megapixel – Καταγράψτε εκπληκτικές λεπτομέρειες, χρώματα και τόνους
 • 4K video και 120fps HD – Βίντεο που αποτυπώνουν κάθε λεπτομέρεια και φαίνονται υπέροχα στην 4K τηλεόρασή σας
 • Αισθητήρας Dual Pixel CMOS AF – Γρήγορος για τη λήψη φωτογραφιών, ομαλή ταχύτητα για λήψη βίντεο
 • Φορητότητα – Σας επιτρέπει να τραβήξετε τις μοναδικές σας στιγμές, με τη μηχανή που τους αξίζει
 • Creative Assist – Κάνει τις φωτογραφίες σας να δείχνουν επαγγελματικές, εύκολα και απλά
 • Bluetooth και Wi-Fi – Για κοινή χρήση εικόνων και διαχείριση των αρχείων σας από απόσταση
 • Οθόνη αφής με δυνατότητα περιστροφής 180 μοιρών – Για δημιουργικές λήψεις και selfies
 • Ευελιξία κατά τη διάρκεια των λήψεων ταινιών – Δυνατότητα καταγραφής της κίνησης σε χρονική ακολουθία


Παρακάτω θα δείτε πιο αναλυτικά, μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της Canon EOS M200:

Αισθητήρας εικόνας

 • Τύπος: CMOS 22,3 x 14,9mm
 • Ενεργά pixel: Περ. 24,1 Megapixel
 • Αναλογίες: 3:2

Επεξεργαστής εικόνας

 • Τύπος: DIGIC 8

Φακός

 • Εστιακή απόσταση: Ισοδύναμη με 1,6x της εστιακής απόστασης του φακού

Εστίαση

 • Τύπος: Σύστημα Dual Pixel CMOS AF. Pixel ανίχνευσης φάσης ενσωματωμένα στον αισθητήρα εικόνας
  Η μέθοδος ανίχνευσης αντίθεσης χρησιμοποιείται κατά τη λήψη μιας ταινίας 4K και ταινίας timelapse 4K
 • Σύστημα/σημεία AF: Το μέγιστο 143 σημεία ανάλογα με τους φακούς.
  Μέγ. 25 καρέ στη λειτουργία AF ζώνης
  Ελεύθερη τοποθέτηση 1 σημείου AF/ 1 ζώνη AF με χειροκίνητη επιλογή (η διαθέσιμη περιοχή εξαρτάται από τον φακό)
 • Εύρος λειτουργίας AF: EV -4 – 18 (θερμοκρασία δωματίου, f/1.4, ISO 100, One-Shot AF), Ταινία: EV -2 – 18 (θερμοκρασία δωματίου, f/1.4, ISO 100, One-Shot AF, 29.97fps/25fps)
 • Επιλογή σημείου AF: Πρόσωπο + Παρακολούθηση (Αναγνώριση ματιών AF διαθέσιμη)
  AF ζώνης
  1-σημείο AF
  AF ενός σημείου

Έλεγχος έκθεσης

 • Ευαισθησία ISO: 100 – 25600 σε βήματα 1/3 στοπ. Το μέγιστο σε αυτόματη λειτουργία μπορεί να οριστεί από 400 – 25600
  Ταινία 4K: 100 – 6400 σε βήματα 1/3-στοπ. Ταινία Full HD και HD: ISO 100 – 12800 σε βήματα 1/3-στοπ. Δυνατότητα επέκτασης ISO σε 25600

Κλείστρο

 • Τύπος: Μηχανικό κλείστρο εστιακού επιπέδου κατακόρυφης διαδρομής με ηλεκτρονικό έλεγχο σε όλες τις ταχύτητες
 • Ταχύτητα: 30-1/4000 δευτ. (βήματα 1/3 στοπ), λήψη Bulb (συνολικό εύρος ταχυτήτων κλείστρου. Το διαθέσιμο εύρος διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση λήψης)

Οθόνη LCD

 • Τύπος: Οθόνη αφής LCD (TFT) 7,5cm (3,0″). Αναλογίες 3:2. Περ. 1.040.000 κουκκίδες. Ηλεκτροστατική, χωρητικού τύπου. Ανακλινόμενη περίπου 180° προς τα επάνω
 • Γωνία θέασης (οριζόντια/κατακόρυφα): Περίπου 170 μοίρες οριζόντια και κάθετα

Φλας

 • Ενσωματωμένο φλας, GN (ISO 100, μέτρα): 5
 • Καταστάσεις: Αυτόματο (E-TTL II)

Λήψη

 • Καταστάσεις προώθησης: Μεμονωμένες λήψεις, Συνεχείς λήψεις, Χρονόμετρο αυτο-φωτογράφισης (2 δευτ., 10 δευτ., Συνεχόμενη)
 • Συνεχής λήψη: One shot AF: Περίπου 6,1 λήψεις/δευτ., Με Servo AF: Περίπου 4 λήψεις/δευτ.

Τύπος αρχείου

 • Τύπος στατικής εικόνας: JPEG: Υψηλή, Κανονική ποιότητα (συμβατότητα με Exif 2.31)/Design rule for Camera File system (2.0)
  RAW: RAW (CR3 14-bit),
  Συμβατότητα με Digital Print Order Format [DPOF] έκδοση 1.1
 • Τύπος ταινίας: MP4 [Βίντεο: MPEG-4 AVC/H.264, Ήχος: MPEG-4 AAC]

Διασύνδεση

 • Υπολογιστής: Hi-Speed USB (Micro USB)
 • Άλλο: Ασύρματο δίκτυο LAN (IEEE802.11b/g/n), (μόνο στα 2,4GHz, κανάλια 1-11),
  Bluetooth® (Έκδοση προδιαγραφών 4.1, Τεχνολογία Bluetooth χαμηλής ενέργειας), Υποδοχή σύνδεσης Micro HDMI (τύπου D)

Αποθήκευση

 • Τύπος: SD, SDHC, SDXC (συμβατότητα με UHS-I)

Τροφοδοσία ρεύματος

 • Μπαταρίες: 1 επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου LP-E12
 • Διάρκεια μπαταρίας: Περ. 315 λήψεις (συμμορφώνεται με το CIPA)
  Κατάσταση Eco: Περίπου 485 λήψεις
  Εγγραφή ταινίας: Περίπου 90 λεπτά
  Χρόνος προβολής κατά την αναπαραγωγή διαδοχικής προβολής στατικών εικόνων: Περίπου 4 ώρες 55 λεπτά

Μέγεθος και βάρος

 • Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 108,2 x 67,1 x 35,1mm
 • Βάρος: Περίπου 299g (μαύρη), 299g (λευκή)

Canon EOS M200 – Περιεχόμενα συσκευασίας


 • EOS M200
 • Κάλυμμα μηχανής R-F-4
 • Ιμάντας λαιμού EM-200DB
 • Συστοιχία μπαταριών LP-E12
 • Φορτιστής μπαταριών LC-E12E
 • Καλώδιο ρεύματος
 • Κιτ εγχειριδίων χρήστη
 • EF-M15-45mm f/3.5-6.3 IS STM
 • Κάλυμμα φακού E-49
 • Κάλυμμα σκόνης φακού EB

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα κάμερα EOS M200, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Canon.

Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ