Loading...
Tech

Νέα iPad Pro, MacBook Air και Magic Keyboard από την Apple

Η Apple προέβη στην επίσημη ανακοίνωση της νέας σειράς προϊόντων της, με ένα λιτό δελτίο Τύπου. Πρόκειται ουσιαστικά για τη νέα, επανασχεδιασμένη σειρά φορητών υπολογιστών, MacBook Air με το Magic Keyboard και την ανανεωμένη, προηγμένη σειρά iPad Pro, τα οποία διαθέτουν LiDAR Scanner και δικό τους εξωτερικό “μαγικό πληκτρολόγιο”.

Στα νέα iPad Pro, η αλλαγή εκείνη που ξεχωρίζει έντονα, είναι ότι πλέον διαθέτουν ένα σύστημα κάμερας παρόμοιο με αυτό της σειράς iPhone 11. Αλλά σε αντίθεση με τα premium smartphones της εταιρείας, το νέο μοναδικό σύστημα καμερών, απαρτίζεται από δυο κάμερες και ένα ισχυρό 3D sensing σύστημα. Παρουσιάστηκε επίσης και νέο συμβατό Magic Keyboard με ενσωματωμένο trackpad, το οποίο πωλείται ξεχωριστά.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε και μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές laptop της, το MacBook Air. Με μια πιο μοντέρνα σχεδίαση από το 2019, φέτος δέχτηκε αναβάθμιση μόνο στο hardware, το οποίο άλλαξε σε πολλούς τομείς.


MacBook Air


Γρηγορότερη απόδοση

Η νέα σειρά MacBook Air, έρχεται με επιλογή για επεξεργαστή έως quad-core Intel Core i7 10ης γενιάς, με τεχνολογία Turbo Boost για ταχύτητα χρονισμού των πυρήνων έως 3.8GHz. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει έως δύο φορές ταχύτερη απόδοση σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Ενσωματώνει, επίσης, το νέο επεξεργαστή γραφικών Intel Iris Plus Graphics για 80% ταχύτερη απόδοση σε παιχνίδια και επεξεργασία βίντεο.

Επανασχεδιασμένο Magic Keyboard

Το νέο MacBook Air της Apple, αντικαθιστά το πληκτρολόγιο τύπου «butterfly» με το νέο Magic Keyboard, το οποίο διαθέτει επανασχεδιασμένο μηχανισμό 1mm για άνετη και σταθερή αίσθηση των πλήκτρων. Επιπλέον η νέα διάταξη σχεδίου τύπου “T” για τα πλήκτρα πλοήγησης, βοηθά τον χρήστη να αντιλαμβάνεται άμεσα τι πατάει, χωρίς να κοιτάζει. Αξίζει να σημειωθεί πως το Magic Keyboard τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο 16” MacBook Pro.

Διπλάσιος αποθηκευτικός χώρος

Η χωρητικότητα είναι διπλάσια απ’ αυτή του προηγούμενου μοντέλου ξεκινώντας, από τα 256GB, ενώ μπορεί να φτάσει έως τα 2TB SSD. Αυτός ο διπλάσιος αποθηκευτικός χώρος δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν περισσότερες ταινίες, φωτογραφίες και αρχεία. Παράλληλα, ο συνδυασμός της Retina οθόνης των 13” (2560×1600) που ζωντανεύει τις εικόνες, το Touch ID που διευκολύνει τη σύνδεση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, καθώς και η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος macOS Catalina, συνθέτουν τον καλύτερο φορητό υπολογιστή.

Υπόλοιπα χαρακτηριστικά

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συναντάει κανείς 16GB μνήμη RAM, Force Touch trackpad για μέγιστη ακρίβεια και υποστήριξη multitouch ενεργειών. Επιπλέον υπάρχουν δύο Thunderbolt 3 για μεταφορά δεδομένων, στερεοφωνικά ηχεία για εντυπωσιακό ήχο, T2 security chip για κρυπτογράφηση δεδομένων, και τρία μικρόφωνα. Το νέο MacBook Air 2020 είναι κατασκευασμένο από ενιαίο κομμάτι 100% ανακυκλωμένου αλουμινίου.


Τιμές και διαθεσιμότητα


Διατίθεται σε τρία χρώματα Silver, Gold και Space Grey, στις ακόλουθες τιμές:

 • MacBook Air 13” (8GB, 256GB): 1299€
 • MacBook Air 13” (8GB, 512GB): 1649€

Τέλος αναβάθμιση δέχτηκαν και τα Mac mini, τα οποία έρχονται πλέον με διπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης. Έτσι η έκδοση των 1029€ διαθέτει χωρητικότητα 256GB SSD, ενώ εκείνη των 1429€ εξοπλίζεται με 512GB SSD αποθηκευτικό χώρο.


iPad Pro


Επεξεργαστής Α12Z Bionic

Εκτός από το MacBook Air, η Apple ανακοίνωσε επίσης και το νέο iPad Pro. Είναι εξοπλισμένο με 6GB μνήμης RAM και τον νέο επεξεργαστή A12Z Bionic, ο οποίος διαθέτει 8 πυρήνες στη CPU και 8 πυρήνες στη GPU. Έτσι το νέο iPad Pro μπορεί να ανταποκριθεί σε απαιτητικές εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο 4K και η σχεδίαση τρισδιάστατων μοντέλων. Όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία, το νέο iPad Pro είναι ισχυρότερο και γρηγορότερο από τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές των Windows.

Σύστημα κάμερας

Σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα κάμερας, το νέο iPad έχει έναν αισθητήρα 12MP wide, με διάφραγμα f/1.8 για λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών και καταγραφή βίντεο 4Κ στα 60fps. Διαθέτει ακόμη έναν 10MP ultrawide, με διάφραγμα f/2.4 και δυνατότητα λήψης δύο φορές μεγαλύτερου οπτικού εύρους.

LiDAR Scanner

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό νέο χαρακτηριστικό του iPad Pro, που για πρώτη φορά οι δυνατότητές του έρχονται σε κινητή συσκευή, είναι το LiDAR Scanner. Συγκεκριμένα ο πρωτοποριακός ανιχνευτής LiDAR, υπολογίζει τις αποστάσεις, μετρώντας πόσος χρόνος απαιτείται να φθάσει το φως σε ένα αντικείμενο και να επιστρέψει. Να σημειωθεί πως λειτουργεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, με έως πέντε μέτρα απόσταση. Οι μετρήσεις αυτές σε συνδυασμό με τα δεδομένα από τις δύο κάμερες και τους αισθητήρες κίνησης, υπολογίζουν με ακρίβεια το βάθος σε όλες τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Η Apple δήλωσε επίσης ότι οι εφαρμογές ARKit έχουν ήδη βελτιωθεί όσων αφορά την κίνηση και την τοποθέτηση αντικειμένων. Έτσι προσφέρουν για πρώτη φορά εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας που δεν ήταν ποτέ ξανά δυνατές.Οθόνη

Η από άκρη σε άκρη Liquid Retina οθόνη, είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία ProMotion, η οποία ρυθμίζει αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης μέχρι και 120Hz, για εξαιρετικά ομαλή κύλιση και απόκριση. Η οθόνη είναι True Tone και υποστηρίζει Wide color display (P3), και σύμφωνα με την Apple είναι η καλύτερη οθόνη που έχει χρησιμοποιηθεί σε tablet. Επιπλέον διαθέτει TrueDepth Camera στα 7MP με διάφραγμα f/2.2 και υποστήριξη εγγραφής βίντεο 1080p στα 60fps. Το μοντέλο των 11” έρχεται με ανάλυση 2388×1668 pixels, ενώ το μεγαλύτερο με την οθόνη των 12.9” διαθέτει ανάλυση 2732×2048 pixels.

Υπόλοιπα χαρακτηριστικά

Ο  συνδυασμός της μεγάλης οθόνης, των επαγγελματικών καμερών, και των πέντε μικροφώνων που ρυθμίζουν τον ήχο ανάλογα με το πώς κρατάει ο χρήστης το tablet, καθιστούν το νέο iPad Pro ένα ευέλικτο κινητό στούντιο, για κινηματογραφιστές και άλλους δημιουργούς περιεχομένου.

Το 12.9” μοντέλο έχει μπαταρία 36.71Wh και το μικρότερο των 11” έχει μπαταρία 29.65Wh. Tα νέα μοντέλα υποστηρίζουν Face ID, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS, eSIM, και έχουν USB type-C. Τέλος, η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των 10 ωρών, καθώς και η ταχύτερη σύνδεση Wi-Fi και LTE, επιτρέπουν στους χρήστες να παραμείνουν παραγωγικοί και δημιουργικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Magic Keyboard


Το νέο Magic Keyboard είναι εντυπωσιακό και αποτελεί το πρώτο αποσπώμενο πληκτρολόγιο της Apple. Διαθέτει πλήρες πληκτρολόγιο με οπισθοφωτισμό και ενσωματωμένο trackpad. Με αυτό τον τρόπο, παρέχει μια πιο φυσική εμπειρία πληκτρολόγησης και πρόσθετη ακρίβεια στις εργασίες. Η υποστήριξη του Trackpad στο iPadOS, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί εξαιρετικά με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά οι χρήστες. Έτσι βοηθάει στην ομαλή κύλιση κατά τη διάρκεια της πλοήγησης στο Safari, στην ακριβή επεξεργασία κειμένου, και στην γρήγορη προβολή και οργάνωση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το νέο “μαγικό πληκτρολόγιο” συνδέεται μαγνητικά στο iPad Pro και χρησιμεύει στην τοποθέτησή του υπό κλίση, μέχρι 130 μοίρες. Διαθέτει USB type-C που επιτρέπει τη φόρτιση του tablet, όταν αυτό βρίσκεται τοποθετημένο σε αυτό, και είναι συμβατό και με τα iPad Pro του περασμένου έτους.


Τιμές & Διαθεσιμότητα


Τα νέα iPad Pro 2020 κυκλοφορούν σε Silver και Space Grey χρωματισμούς, με τις ακόλουθες τιμές:

 • iPad 11” 128GB – Wi-Fi: 969€
 • iPad 11” 128GB – Wi-Fi + Cellular: 1149€
 • iPad 11” 256GB – Wi-Fi: 1089€
 • iPad 11” 256GB – Wi-Fi + Cellular: 1269€
 • iPad 11” 512GB – Wi-Fi: 1329€
 • iPad 11” 512GB – Wi-Fi + Cellular: 1529€
 • iPad 11” 1TB – Wi-Fi: 1559€
 • iPad 11” 1TB – Wi-Fi + Cellular: 1739€
 • iPad 12.9” 128GB – Wi-Fi: 1199€
 • iPad 12.9” 128GB – Wi-Fi + Cellular: 1379€
 • iPad 12.9” 256GB – Wi-Fi: 1319€
 • iPad 12.9” 256GB – Wi-Fi + Cellular: 1509€
 • iPad 12.9” 512GB – Wi-Fi: 1559€
 • iPad 12.9” 512GB – Wi-Fi + Cellular: 1749€
 • iPad 12.9” 1TB – Wi-Fi: 1789€
 • iPad 12.9” 1TB – Wi-Fi + Cellular: 1979€

Το Magic Keyboard για το iPad Pro, θα είναι διαθέσιμο το Μάιο σε δύο εκδόσεις: μία για το 11’’ iPad Pro σε τιμή $299 και μία για το 12.9’’ σε τιμή $349.


Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ