Loading...
Tech

Ο Samsung T7 Touch SSD διαθέτει δακτυλικό αποτύπωμα

Ο Samsung T7 Touch, είναι ο νέος φορητός SSD, που προσφέρει μέγιστη ασφάλεια στον χρήστη, προστατεύοντας τα δεδομένα του με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κωδικό και κρυπτογράφηση επιπέδου AES 256-bit. Ο νέος φορητός δίσκος της Samsung, έρχεται για να καλύψει τις απαιτήσεις όλων όσων χρειάζονται έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος να είναι μικρός, πολύ γρήγορος, να μπορεί να συνδεθεί απλά, με οποιονδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας την πανίσχυρη θύρα USB-C, αλλά και να είναι απολύτως ασφαλής.

Για να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα των δεδομένων, η Samsung έχει εξοπλίσει τον T7 Touch με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος βρίσκεται στην άνω επιφάνεια του δίσκου. Για να συνδεθεί η συσκευή με τον οποιονδήποτε υπολογιστή, θα πρέπει να βάλει ο χρήστης το δάκτυλό του πάνω στον σαρωτή. Έτσι μπορούν να καταγραφούν έως και τέσσερα δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα μπορούν να ξεκλειδώνουν τον δίσκο· αυτά μπορούν να είναι τέσσερα διαφορετικά δάκτυλα ενός χρήστη ή ένα δάκτυλο τεσσάρων διαφορετικών ατόμων, αν θέλει να δώσει ο χρήστης πρόσβαση και σε άλλους, για παράδειγμα σε  συνεργάτες ή σε μέλη της οικογένειας.


Χαρακτηριστικά

Προφανώς, από “κάτω” βρίσκονται σοβαρές τεχνολογίες κρυπτογράφησης, βασισμένες στο πρωτόκολλο AES 256, και αντίστοιχο υλικό, ώστε η διαδικασία κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης να γίνεται επιτόπου και on-the-fly. Επιπλέον, το λογισμικό της Samsung είναι συμβατό με Windows 10, macOS και Android, είναι απλό και μάλιστα περιέχεται στον ίδιο τον δίσκο, ώστε η εγκατάσταση να γίνεται άμεσα. Επίσης συνοδεύεται από καλώδια USB Type C-to-C/Type C-to-A για μεγαλύτερη ευελιξία.

Εκτός της ασφάλειας, ο T7 είναι ένα πάρα – μα πάρα – πολύ γρήγορος δίσκος. Χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο USB 3.2 Gen 2 με bandwidth 10Gbps, ενώ είναι ανθεκτικός σε πτώσεις από ύψος έως και 2 μέτρων. Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας PCIe NVMe, ο Portable SSD T7 Touch, προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης έως και 1050 ΜΒ/s και εγγραφής έως και 1000 ΜΒ/s, άρα έως και 2x ταχύτερος από τον προκάτοχό του ή έως και 9,5x ταχύτερος από έναν συμβατικό εξωτερικό HDD.


Εκδόσεις και τιμή

Έρχεται σε θήκη από τιτάνιο (μαύρο ή ασημί χρώμα), ζυγίζει μόλις 58 γραμμάρια και οι διαστάσεις του είναι 85x57x8.0 χιλιοστά. Διαθέτει Motion LED, που ενημερώνει τον χρήστη για το αν ο SSD είναι κλειδωμένος ή όχι, με μία ματιά. Η μεγαλύτερη έκδοση είναι 2TB με τιμή $399,99 ή περίπου 358€, ακολουθεί μία έκδοση 1TB στα $229,99 ή περίπου 205€ και τη σειρά συμπληρώνει ο μικρότερος με χωρητικότητα 500GB και τιμή $129,99 ή περίπου 116€.






Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ