Loading...
Tech

Sony a6400: Ιδανική για vlogging η νέα κάμερα της εταιρείας

Η Sony ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα mirrorless κάμερα, με αισθητήρα APS-C και E-mount, την a6400. Η νέα προσθήκη φέρει τις προηγμένες τεχνολογίες της σειράς full-frame mirrorless ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της εταιρείας. Διαθέτει βελτιωμένη αυτόματη εστίαση, καθώς το σύστημα PDAF 425 σημείων, μπορεί να κλειδώσει την εστίαση σε 0.02 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με τις λειτουργίες «Real-time Eye AF» και «Real-time Tracking».

Η Sony a6400 αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε δημιουργό ψηφιακού περιεχομένου, με δυνατότητα λήψης video 4K στα 30fps, με υποδοχή για μικρόφωνο, αλλά και «flip-up» LCD οθόνη αφής, ένα χαρακτηριστικό πολύ χρήσιμο για YouTubers και vloggers. Επίσης ο νέος αναβαθμισμένος επεξεργαστής, BIONZ X, προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και επιτρέπει στην κάμερα να πραγματοποιεί λήψεις με ταχύτητα έως και 11 καρέ το δευτερόλεπτο με παρακολούθηση AF/ AE.

Εξαιρετική ταχύτητα για τη λήψη κάθε καθοριστικής στιγμής

Το εντυπωσιακό σύστημα αυτόματης εστίασης στη νέα α6400 φέρει πολλές τεχνολογίες από την πρόσφατη σειρά full-frame φωτογραφικών μηχανών της Sony, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων α9, α7RIII και α7 III.

Η νέα φωτογραφική διαθέτει 425 σημεία AF εντοπισμού φάσης και αντίθεσης που τοποθετούνται πυκνά σε ολόκληρη την περιοχή της εικόνας, καλύπτοντας περίπου το 84%. Tο σύστημα AF υψηλής ταχύτητας και απόδοσης, σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή εικόνας νέας γενιάς BIONZ X, προσφέρουν ταχύτητα εστίασης σε μόλις 0.02 δευτερόλεπτα και διατήρηση του κλειδώματος εστίασης με εξαιρετική απόδοση, εξασφαλίζοντας την εύκολη παρακολούθηση και λήψη ακόμη και των γρήγορα κινούμενων αντικειμένων.

Η α6400 παρουσιάζει το βελτιωμένο «Real-time Eye AF», την τελευταία έκδοση της αναγνωρισμένης τεχνολογίας Eye AF της Sony. Αυτή η νέα συναρπαστική δυνατότητα βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για την αναγνώριση αντικειμένων, για την ανίχνευση και επεξεργασία δεδομένων του ματιού σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ακρίβειας, της ταχύτητας και της παρακολούθησης της απόδοσης του Eye AF. Σε όλες τις λειτουργίες αυτόματης εστίασης, η φωτογραφική ανιχνεύει αυτόματα τα μάτια του αντικειμένου και ενεργοποιεί το Eye AF με μισό πάτημα του κλείστρου και, όταν βρίσκεται σε λειτουργία AF-C ή AF-A, το μάτι του αντικειμένου που προτιμάται (αριστερό ή δεξί) μπορεί να επιλεγεί ως σημείο εστίασης. Οι επιλογές περιλαμβάνουν το Auto/ Right Eye Left Eye και το Switch Right/ Left Eye και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μια προσαρμοσμένη λειτουργία.

Η συναρπαστική αυτή τεχνολογία απαλλάσσει εντελώς το φωτογράφο από οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με την εστίαση, ώστε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη σύνθεση, γνωρίζοντας ότι η εστίαση θα είναι σταθερή στο μάτι του αντικειμένου. Η λειτουργία Eye AF για ζώα θα προστεθεί το καλοκαίρι του 2019, μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού, ιδανική για τους φωτογράφους της άγριας φύσης.

Τεχνολογία «Real-time Tracking»

Ένα ακόμη καινούργιο χαρακτηριστικό για την α6400 είναι η τεχνολογία «Real-time Tracking» της Sony. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο αλγόριθμο της Sony, ο οποίος περιλαμβάνει την αναγνώριση αντικειμένων με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και επεξεργάζεται το χρώμα, την απόσταση (βάθος) και το μοτίβο (φωτεινότητα) ως χωρικές πληροφορίες, ώστε να διασφαλίζεται η λήψη όλων των αντικειμένων με εξαιρετική ακρίβεια. Επιπλέον, κατά την φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση ανθρώπων ή ζώων, οι πληροφορίες σχετικά με τη θέση των προσώπων και των ματιών διαβάζονται με Τεχνητή Νοημοσύνη και τα μάτια των αντικειμένων παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια εντοπισμού. Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί με μισό πάτημα του κλείστρου ή επίσης να ενταχθεί σε μια προσαρμοσμένη λειτουργία.

Όσον αφορά στις ταχύτητες λήψης συνολικά, η νέα φωτογραφική παρέχει λήψεις έως και 11fps με πλήρες AF/AE εντοπισμό, ενώ χρησιμοποιεί το μηχανικό κλείστρο και μέχρι 8fps με πλήρες AF/AE εντοπισμό κατά την αθόρυβη λήψη. Η λήψη μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε μία από αυτές τις ταχύτητες μέχρι και 116 καρέ JPEG Standard/ 46 καρέ RAW συμπιεσμένο, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες λήψης της τέλειας στιγμής.

Bελτιώσεις σε κάθε επίπεδο στην ποιότητα εικόνας

Το νέο μοντέλο α6400 της Sony είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα εικόνας μεγέθους 24.2 MP APS-C, ο οποίος συνδυάζεται με τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή BIONZ X για να προσφέρει απίστευτες βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας και την αναπαραγωγή χρωμάτων σε όλους τους τύπους συνθηκών λήψης. Το ISO κυμαίνεται στα ISO 32000, τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο, ενώ μπορεί να φτάσει τα ISO 102400 για σταθερές εικόνες, με εξαιρετική μείωση θορύβου σε μεσαίες και υψηλές ευαισθησίες.

Η φωτογραφική φέρει επίσης πολλούς από τους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας από τις πιο πρόσφατες full-frame φωτογραφικές μηχανές της Sony, περιορίζοντας σημαντικά τον θόρυβο, διατηρώντας παράλληλα την ανάλυση και βελτιώνοντας την απεικόνιση της υφής.

Προηγμένη εγγραφή 4K περιεχομένου υψηλής ανάλυσης 

Η ευέλικτη α6400 είναι μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή για βίντεο που προσφέρει εσωτερική εγγραφή ταινιών 4K (QFHD: 3840 x 2160) με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς binning για να συλλέξει περίπου 2,4 φορές την ποσότητα των δεδομένων που απαιτούνται για ταινίες 4K και στη συνέχεια τα πολλαπλασιάζει για να προσφέρει 4K υλικό υψηλής ποιότητας με εξαιρετική λεπτομέρεια και βάθος. Η εστίαση κατά τη λήψη ταινιών είναι γρήγορη και σταθερή, χάρη στην αναβαθμισμένη τεχνολογία Fast Hybrid AF, η οποία κλειδώνει το αντικείμενο σε συνεχή ομαλή εστίαση, ανεξάρτητα από τη σκηνή, ακόμα και αν κάποιο αντικείμενο περνάει εκείνη τη στιγμή από μπροστά. Αυτή η βελτιωμένη τεχνολογία AF και η εστίαση αφής καθιστούν τη φωτογραφική αυτή ως την ιδανική επιλογή για πολλούς vloggers και δημιουργούς βίντεο, που παράγουν και ανεβάζουν online βίντεο με μεγάλη συχνότητα.

Για τη δημιουργία βίντεο time-lapse, η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα διαλειμματικής εγγραφής που μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιοδήποτε σημείο μεταξύ 1 και 60 δευτερολέπτων, με συνολικό αριθμό λήψεων από 1 έως 9999. Η λειτουργία AE tracking μπορεί να ρυθμιστεί σε «υψηλή», «μεσαία», ή «χαμηλή» κατά τη διάρκεια της διαλειμματικής λήψης, επιτρέποντας μειωμένες αλλαγές στην έκθεση κατά τη διάρκεια της λήψης.

Επιπροσθέτως, για πρώτη φορά σε APS-C mirrorless φωτογραφική μηχανή της Sony, το νέο μοντέλο περιλαμβάνει μια εικόνα προφίλ HLG (Hybrid Log-Gamma), η οποία υποστηρίζει το Instant HDR workflow, επιτρέποντας στις τηλεοράσεις συμβατές με HDR (HLG) την αναπαραγωγή όμορφων, ζωντανών εικόνων 4K HDR. Επιπλέον, και τα δύο S-Log2 και S-Log3 είναι διαθέσιμα για αυξημένη ευελιξία ταξινόμησης χρώματος, καθώς και λειτουργικότητα Zebra, Gamma Display assist και proxy recording. Η φωτογραφική μπορεί επίσης να καταγράψει Full HD στα 120fps σε ταχύτητα έως και 100Mbps, επιτρέποντας τον έλεγχο του υλικού του βίντεο και την τελική επεξεργασία σε αρχεία βίντεο slow-motion 4x ή 5x σε ανάλυση Full HD με AF εντοπισμό.

Βελτιωμένη κατασκευή για μεγαλύτερη ευελιξία

Το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας και προσαρμογής, ώστε να μεγιστοποιείται η ελευθερία λήψης. Το νέο χαρακτηριστικό της α6400 είναι η LCD οθόνη τύπου 3.0 με περιστροφή 180 μοιρών, με ανάλυση 921k-dot που επιτρέπει το απλό και αποτελεσματικό πλαισίωμα τύπου selfie, τόσο για λήψη φωτογραφιών, όσο και βίντεο. Με τη χρήση αυτής της δυνατότητας, οι vloggers θα μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη σύνθεση του βίντεο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η LCD οθόνη είναι επίσης εξοπλισμένη με λειτουργίες αφής, με τις επιλογές «Touch Pad», «Touch Focus», «Touch Shutter» και το καινούριο «Touch Tracking» το οποίο ενεργοποιεί γρήγορα το «Real-time Tracking» στην οθόνη.

Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας XGA OLED Tru-finder εικονοσκόπιο, εκτενή εξατομίκευση με 89 λειτουργίες που μπορούν να αποδοθούν με 8 πλήκτρα, τη νέα λειτουργία «My Dial» και «My Menu», βελτιωμένη χρηστικότητα του μενού συνολικά, βοήθεια για το μενού, starrating για τις φωτογραφίες και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν μια εμπειρία λήψης χωρίς διακοπές. Ακόμη, είναι κατασκευασμένη με σκληρό σχεδιασμό από κράμα μαγνησίου, είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία και έχει εξαιρετικά ανθεκτικό κλείστρο με βαθμολογία 200.000 κύκλων περίπου. Επίσης μπορεί να μεταφέρει αρχεία σε smartphone ή tablet, όταν συνδεθεί με την ολοκαίνουργια εφαρμογή «Imaging Edge Mobile».

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η α6400 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Φεβρουάριο του 2019, με ενδεικτική τιμή πώλησης 1.078,10€. Θα παρέχεται επίσης σε κιτ με το φακό SELP1650 στα 1.180,70€, ή με το φακό SEL18135 στα 1.488,70€.


Περιεχόμενα συσκευασίας

Μόνο Σώμα (ILCE-6400)

 • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50
 • Κάλυμμα προσοφθαλμίου
 • Κάλυμμα σώματος
 • Κάλυμμα υποδοχής αξεσουάρ
 • Καλώδιο micro USB
 • Καλώδιο ρεύματος
 • Λουράκι ώμου
 • Τροφοδοτικό AC: AC-UUE12

Σώμα + φακός αυτόματου ζουμ 16-50mm (ILCE-6400L)

 • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50
 • Κάλυμμα προσοφθαλμίου
 • Κάλυμμα σώματος
 • Κάλυμμα υποδοχής αξεσουάρ
 • Καλώδιο micro USB
 • Καλώδιο ρεύματος
 • Λουράκι ώμου
 • Τροφοδοτικό AC: AC-UUE12

Σώμα + φακός ζουμ 18-135mm (ILCE-6400M)

 • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50
 • Κάλυμμα προσοφθαλμίου
 • Κάλυμμα σώματος
 • Κάλυμμα υποδοχής αξεσουάρ
 • Καλώδιο micro USB
 • Καλώδιο ρεύματος
 • Λουράκι ώμου
 • Τροφοδοτικό AC: AC-UUE12

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της Sony α6400:

 • Αισθητήρας απεικόνισης: 24.2MP Αισθητήρας Exmor® CMOS τύπου APS-C (23,5 x 15,6 mm)

Φωτογραφίες

 • Φορμά εγγραφής φωτογραφιών: JPEG (Συμβατό με DCF, έκδ. 2.0, Exif Έκδ. 2.31, συμβατό με MPF Baseline), RAW (Sony ARW φορμά 2.3)
 • Μέγεθος Εικόνας (Σε Pixel) [3:2]: L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6,0M)
 • Μέγεθος εικόνας (Σε Pixel) [16:9]: L: 6000 x 3376 (20M), M: 4240 x 2400 (10M), S: 3008 x 1688 (5,1M)
 • Λειτουργίες ποιότητας εικόνας: RAW, RAW και JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)
 • Εφέ εικόνας: 13 τύποι – Ποστεροποίηση (Χρώμα), Ποστεροποίηση (Α/Μ), Ποπ χρώματα, Ρετρό φωτογραφία, Μερικό χρώμα (Κ/Π/Μ/Κ), Μονοχρωμία υψηλής αντίθεσης, Toy Camera (Κανονικό/Ψυχρό/Θερμό/Πράσινο/Ματζέντα), Χαμηλοί-υψηλοί τόνοι, Θολή εστίαση (Υψηλό/Μεσαίο/Χαμηλό), Απομίμηση ζωγραφικής HDR (Υψηλό/Μεσαίο/Χαμηλό), Μονοχρωμία πλούσιων τόνων, Μινιατούρα (Αυτόματο/Επάνω/Μέσο (Ο)/Κάτω/Δεξιά/Μέσο (Κ)/Αριστερά), Υδατογραφία, Εικόνα (Υψηλό/Μεσαίο/Χαμηλό)

Βίντεο

 • Φορμά εγγραφής βίντεο: Φορμά XAVC S, Φορμά AVCHD συμβατό με έκδ. 2.0
 • Συμπίεσης βίντεο: XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264
 • Φορμά εγγραφής ήχου: XAVC S: LPCM 2 καν., AVCHD: Dolby® Digital (AC-3) 2 καν., Dolby® Digital Stereo Creator
 • Ρυθμός καρέ εικόνας: Λειτουργία NTSC: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps,15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps σε λειτουργία PAL: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps
 • Λειτουργίες ταινίας: Ένδειξη επιπέδου ήχου, Επίπεδο εγγραφής ήχου, Επιλογέας PAL/NTSC, Εγγραφή proxy [1280 x 720 (περίπου 9 Mbps)], TC/UB (Προεπιλογή TC / Προεπιλογή UB / Φορμά TC / Λειτουργία TC / Δημιουργία TC / Χρονοδιακόπτης εγγραφής UB), Αυτόματο αργό κλείστρο, Έλεγχος εγγραφής, Πληροφορίες HDMI καθαρού σήματος. (Επιλογή ενεργό/ανενεργό), Υποβοήθηση εμφάνισης γάμμα

Σύστημα εγγραφής

 • Υποδοχή κάρτας μνήμης: Υποδοχή για κάρτα μνήμης Memory Stick Duo/SD

Εστίαση

 • Τύπος εστίασης: Γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση (Αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης/Αυτόματη εστίαση με εντοπισμό αντίθεσης)
 • Σημείο εστίασης: 425 σημεία (αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης) / 425 σημεία (αυτόματη εστίαση με εντοπισμό αντίθεσης)
 • Λειτουργία εστίασης: AF-A (Αυτόματη AF), AF-S (Αυτόματη εστίαση μίας λήψης), AF-C (Συνεχής αυτόματη εστίαση) DMF (Άμεση μη αυτόματη εστίαση), Χειροκίνητη εστίαση

Έκθεση

 • Λειτουργίες έκθεσης: AUTO (iAuto/λειτουργία Superior Auto), Προγραμματισμένη αυτόματη έκθεση (P), Προτεραιότητα διαφράγματος (A), Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου (S), Μη αυτόματο (M), Ταινία [Προγραμματισμένη αυτόματη έκθεση (P) / Προτεραιότητα διαφράγματος (A) / Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου (S) / Μη αυτόματο (M)], Αργή και γρήγορη κίνηση [Προγραμματισμένη αυτόματη έκθεση (P) / Προτεραιότητα διαφράγματος (A) / Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου (S) / Μη αυτόματο (M)], Sweep Panorama, Επιλογή σκηνής
 • Ευαισθησία ISO (Προτεινόμενος Δείκτης Έκθεσης): Στατικές εικόνες: ISO 100-32000 (οι τιμές ISO έως και 102400 μπορούν να οριστούν ως εκτεταμένη εμβέλεια ISO), AUTO (ISO 100-6400, επιλέξιμο κατώτερο και ανώτερο όριο), Ταινίες: Ισοδύναμη με ISO 100-32000, AUTO (ISO 100-6400, επιλέξιμο ανώτερο και κατώτερο όριο)

Οθόνη LCD

 • Τύπος οθόνης: TFT ευρέως τύπου 7,5 cm (τύπου 3,0)
 • Ρυθμιζόμενη γωνία: Επάνω περίπου 180 μοίρες, κάτω περίπου 74 μοίρες

Λοιπά χαρακτηριστικά

 • Ψηφιακό ζουμ: Έξυπνο ζουμ (φωτογραφίες) – M: Περίπου 1,4x, S: περίπου 2x, Ψηφιακό ζουμ (Φωτογραφίες) – L: Περίπου 4x, M: Περίπου 5,7x, S: Περίπου 8x, Ψηφιακό ζουμ (ταινία) – περίπου 4x
 • Ταχύτητα κλείστρου: Στατικές εικόνες – 1/4000 έως 30 sec., Λυχνία, Ταινίες – 1/4000 έως 1/4 (βήματα 1/3), έως και 1/50 στη λειτουργία AUTO (έως και 1/25 στη λειτουργία αυτόματου αργού κλείστρου)
 • Λειτουργίες φλας: Χωρίς φλας, Αυτόματο φλας, Φλας συμπλήρωσης, Αργός συγχρονισμός, Συγχρονισμός οπίσθιου φλας, Μείωση του φαινομένου κόκκινων ματιών (επιλογή από ενεργό/ανενεργό), Ασύρματος έλεγχος4, Συγχρονισμός υψηλής ταχύτητας
 • Ταχύτητα συνεχούς λήψης (Περίπου μεγ.): Συνεχής λήψη – Εξαιρετικά ψηλή: 11 fps, Υψηλή: 8 fps, Μεσαία: 6 fps, Χαμηλή: 3 fps

Διασύνδεση

 • Διασύνδεση με υπολογιστή: Μαζική αποθήκευση, MTP, τηλεχειρισμός μέσω υπολογιστή
 • Bluetooth: Ναι (τυπική έκδοση Bluetooth 4.1 (εύρος συχνοτήτων 2,4 GHz))
 • NFC: Ναι (Συμβατότητα με ετικέτες NFC Forum τύπου 3) Τηλεχειρισμός με ένα άγγιγμα, Κοινή χρήση με ένα άγγιγμα
 • Έξοδος HD: Υποδοχή micro HDMI (τύπου D), BRAVIA Sync (Έλεγχος για HDMI), PhotoTV HD, έξοδος ταινίας 4Κ/αναπαραγωγή στατικών εικόνων 4K

Ήχος

 • Μικρόφωνο: Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο ή XLR-K2M/XLR-K1M/ECM-XYST1M (πωλούνται ξεχωριστά)
 • Ηχείο: Ενσωματωμένο, μονοφωνικό

Ισχύς

 • Διάρκεια μπαταρίας (Στατικές εικόνες): Περίπου 360 φωτογραφίες (Εικονοσκόπιο) / Περίπου 410 φωτογραφίες (Οθόνη LCD) (Πρότυπο CIPA)
 • Διάρκεια μπαταρίας (Ταινία, Πραγματική εγγραφή): Περίπου 70 λεπτά (Εικονοσκόπιο) / Περίπου 75 λεπτά (Οθόνη LCD), (Πρότυπο CIPA)
 • Διάρκεια μπαταρίας (Ταινία, Συνεχής εγγραφή): Περίπου 125 λεπτά (Εικονοσκόπιο) / Περίπου 125 λεπτά (Οθόνη LCD), (Πρότυπο CIPA)

Μέγεθος και βάρος

 • Βάρος (Μαζί με την μπαταρία και την κάρτα μνήμης): Περίπου 403 g / Περίπου 14,3 oz.
 • Διαστάσεις (Π x Υ x Β): Περίπου 120,0 mm x 66,9 mm x 59,7 mm, Περίπου 120,0 mm x 66,9 mm x 49,9 mm (από τη λαβή έως την οθόνη) / Περίπου 4 3/4 x 2 3/4 x 2 3/8 ίντσες, περίπου 4 3/4 x 2 3/4 x 2 ίντσες (από τη λαβή μέχρι την οθόνη)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα φωτογραφική μηχανή της Sony, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.
Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Google+, Dailymotion, και YouTube.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
error: © altitude.gr