Loading...
Tech

Sony A7C: Η μικρότερη full-frame κάμερα στον κόσμο

Η Sony ανακοίνωσε νέες προσθήκες στην εντυπωσιακή φωτογραφική σειρά της – την full-frame Alpha 7C φωτογραφική μηχανή (μοντέλο ILCE-7C), το φακό ζουμ FE 28-60mm F4-5.6 (μοντέλο SEL2860) και το φλας HVL-F28RM.

Η Alpha 7C, είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο full-frame σώμα φωτογραφικής μηχανής στον κόσμο, με ασυμβίβαστη απόδοση, προηγμένο AF (αυτόματη εστίαση), δυνατότητες βίντεο 4K υψηλής ανάλυσης και πολλά άλλα. Όταν συνδυάζεται με τον μικρότερο και ελαφρύτερο φακό ζουμ FE 28-60mm F4-5.6 στον κόσμο, μαζί, προσφέρουν μια ασυναγώνιστη εμπειρία, μεγιστοποιώντας τη φορητότητα και ευελιξία, χωρίς να θυσιάζεται καμία από τις δυνατότητες των full-frame φωτογραφικών μηχανών. Το φλας HVL-F28RM, επιτρέπει στους χρήστες να διευρύνουν την φωτογραφική τους έκφραση, καθώς είναι εξαιρετικά compact και διαθέτει έναν έξυπνο έλεγχο έντασης φωτός, που συνδέεται με την λειτουργία ανίχνευσης προσώπου της φωτογραφικής μηχανής.

«Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε τα καλύτερα δυνατά εργαλεία, βασισμένα στις ανάγκες των πελατών μας. Η νέα φωτογραφική μηχανή Alpha 7C και ο φακός ζουμ FE 28-60mm F4-5.6, συνδυάζουν πολλές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης σε έναν ολοκαίνουργιο σχεδιασμό, δημιουργώντας το μικρότερο και ελαφρύτερο σύστημα full-frame φωτογραφικής μηχανής και φακού στον κόσμο. Αυτό ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για τους δημιουργούς, δίνοντάς τους την ασυμβίβαστη δύναμη ενός full-frame συστήματος στην παλάμη του χεριού τους.», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe.


Νέα Alpha 7C: Full-frame Απόδοση χωρίς συμβιβασμούς σε compact Σχεδίαση


Η νέα Alpha 7C, συνδυάζει την full-frame ποιότητα εικόνας της Sony, τις προηγμένες δυνατότητες AF και τις ευέλικτες λειτουργίες λήψης βίντεο, σε μια εκπληκτικά ελαφριά και συμπαγή σχεδίαση. Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει έναν οπίσθιου φωτισμού full-frame αισθητήρα Exmor R™ CMOS 24-MP (αποτελεσματικότητα κατά προσέγγιση) 35mm και έναν επεξεργαστή εικόνας BIONZ X™, προσφέροντας υψηλή ευαισθησία, εξαιρετική ανάλυση, 15-stop μεγάλο δυναμικό εύρος και υψηλής ταχύτητας επεξεργασία δεδομένων εικόνας.

Με διαστάσεις μόλις 124,0mm x 71,1mm x 59,7mm (4,9 ίντσες x 2,8 ίντσες x 2,2 ίντσες) και βάρος μόλις 509γρμ (18oz), η Alpha 7C έχει παρόμοιο μέγεθος και βάρος με μια φωτογραφική μηχανή τύπου APS-C, ζυγίζοντας μόλις 1% περισσότερο από την Alpha 6600. Η Alpha 7C αποτελεί το μικρότερο και ελαφρύτερο compact σώμα στον κόσμο, με ένα αναβαθμισμένο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5-αξόνων, αναβαθμισμένες μονάδες κλείστρου και τη χρήση μιας κατασκευής «monocoque», που χρησιμοποιείται συχνά στο σασί των αυτοκινήτων και των αεροσκαφών. Ακόμα και σε αυτό το compact σώμα, η Alpha 7C προσφέρει 5 steps εφέ σταθεροποίησης, που επιτρέπει όμορφες λήψεις χωρίς να χρειάζεται τρίποδο. Επιπλέον, η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία NP-FZ100, παρέχει αρκετή ισχύ για την κορυφαία στην κατηγορία της λήψη 740 εικόνων, χρησιμοποιώντας την οθόνη LCD ή 680 εικόνων, χρησιμοποιώντας το viewfinder – καθιστώντας την ιδανική για λήψεις μεγάλης διάρκειας.

Εξαιρετική Full-frame Ποιότητα Εικόνας

Η νέα Alpha 7C της Sony, συνδυάζει υψηλή ανάλυση με χαμηλό θόρυβο, για εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε όλες τις συνθήκες ευαισθησίας, προσφέροντας στον χρήστη εκπληκτική ποιότητα εικόνας για λήψη καθημερινών φωτογραφιών και ταινιών όπως φύση, πορτρέτα, σπορ, street photography και άλλα. Το πρότυπο ISO εκτείνεται έως και 51.200 και μπορεί να επεκταθεί σε ISO 50-204.800, για αθόρυβες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η Alpha7C υποστηρίζει επίσης επεξεργασία 16-bit και έξοδο RAW 14-bit για φυσικές διαβαθμίσεις.

Προηγμένη Αυτόματη Εστίαση

Χρησιμοποιώντας λειτουργίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), η τεχνολογία «Real-time Tracking» της Alpha 7C, διατηρεί αυτόματα την ακρίβεια στην εστίαση, ενώ το κουμπί του κλείστρου είναι ελαφρώς πατημένο. Επιπλέον, το «Tracking On + AF-On» τώρα μπορεί να αντιστοιχιστεί σε ένα προσαρμοσμένο πλήκτρο και μπορεί να ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με το πάτημα του κουμπιού AF-ON. Ακόμα, το επιθυμητό θέμα μπορεί να προσδιοριστεί, απλώς αγγίζοντάς το στην οθόνη, όταν το «Touch Tracking» έχει ενεργοποιηθεί μέσω του μενού και είναι διαθέσιμο τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο. Οι λειτουργίες AFπεριλαμβάνουν ακόμα τη λειτουργία «Real-time Eye AF», τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα, ώστε να επιτυγχάνεται γρήγορη και ακριβής εστίαση. Όταν χρησιμοποιείτε την λειτουργία «Real-time Tracking» (ενώ το «Face/Eye Priority in AF» είναι ενεργοποιημένο) με θέμα έναν άνθρωπο, το μάτι και το πρόσωπο του θέματος ανιχνεύεται και «κλειδώνεται» σε πραγματικό χρόνο, με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια.

Η Alpha 7C παρέχει ευρεία, γρήγορη και αξιόπιστη αυτόματη εστίαση, που κλειδώνει στο επιθυμητό θέμα αμέσως, χωρίς να χαθεί η εστίαση, χάρη στο σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστίασης 693 σημείων, που καλύπτει περίπου το 93% της εικόνας, με επιπλέον 425 σημεία ανίχνευσης αντίθεσης για διασφάλιση αξιόπιστης εστίασης, ακόμη και σε πολυάσχολο περιβάλλον.

Η Alpha 7C διαθέτει επίσης συνεχή λήψη έως και 10 fps με AF/AE (αυτόματη έκθεση), χρησιμοποιώντας μια πρόσφατα αναπτυγμένη μονάδα κλείστρου και βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας. Είναι επίσης δυνατή η συνεχής λήψη έως και 8 fps σε λειτουργία live view, με ελάχιστη καθυστέρηση viewfinder/οθόνης για εύκολη, σταθερή πλαισίωση, ακόμη και όταν το θέμα κινείται έντονα. Επιπλέον, επιτρέπει τη λήψη έως και περίπου 223 εικόνων JPEG (Fine L), 115 συμπιεσμένων εικόνων RAW ή 45 μη συμπιεσμένων εικόνων RAW, σε μία συνεχή λήψη και επιτυγχάνει εξαιρετικά αξιόπιστη ακρίβεια AF σε φως στο EV-4. Αυτές οι δυνατότητες διευκολύνουν τη λήψη αντικειμένων που κινούνται γρήγορα με απόλυτη ακρίβεια.

Διευρυμένες Δυνατότητες Βίντεο

Η full-frame, χωρίς pixel binning, πλήρης ανάγνωση pixel, καθιστά δυνατή τη λήψη περισσότερων από το διπλάσιο του όγκου των δεδομένων που απαιτούνται για βίντεο 4K (QFHD: 3840 x 2160), το οποίο στη συνέχεια προστίθεται σε δείγμα για παραγωγή υψηλής ποιότητας βίντεο 4K, με εξαιρετική λεπτομέρεια και βάθος.

Επιπλέον, η Alpha 7C υποστηρίζει HDR (HLG) και S-Log / S-Gamut, αργή και γρήγορη κίνηση, υψηλής ταχύτητας εγγραφή full HD στα 120 fps και άλλες προηγμένες λειτουργίες για εξαιρετικά πλάνα video, υψηλής ποιότητας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν την ταχύτητα μετάβασης AF μέσα από επτά επιλογές ρύθμισης και την αλλαγή ευαισθησίας θέματος AF μέσα από πέντε επιλογές ρύθμισης, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Η λειτουργία «Touch Tracking» είναι επίσης διαθέσιμη για τη λήψη βίντεο.

Η Alpha 7C διαθέτει οθόνη LCD πολλαπλών γωνιών που ανοίγει στο πλάι, καθιστώντας εύκολη την λήψη φωτογραφιών selfie, γενικών λήψεων, λήψεων εδάφους ή οτιδήποτε απαιτεί ο χρήστης. Το κουμπί MOVIE έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής, καθιστώντας ευκολότερη τη λειτουργία κατά την εγγραφή στη λειτουργία selfie. Επιπλέον, καταγράφει ήχο σε υψηλή ποιότητα για να ταιριάζει με την ποιότητα λήψης εικόνων και να προσφέρει αρμονικό βίντεο υψηλής ποιότητας.

Στο «Multi Interface (MI) Shoe» της φωτογραφικής μηχανής, προστέθηκε επίσης ένα digital audio interface, επιτρέποντας στο ECM-B1M Shotgun Microphone ή στο XLR-K3M XLR Adapter Kit, να συνδεθεί για να εισάγει ψηφιακά σήματα ήχου απευθείας στο MI shoe, για πιο καθαρές ηχογραφήσεις. Όπως και τα άλλα αξεσουάρ που συνδέονται στο MI Shoe, δεν απαιτούνται καλώδια ή μπαταρίες, παρέχοντας απεριόριστη ελευθερία για τη δημιουργία βίντεο με το σύστημα Alpha. Υπάρχει επίσης υποδοχή για ακουστικά και μικρόφωνο, για την ακριβή παρακολούθηση του εγγεγραμμένου ήχου, ενώ τα metadata που είναι προσαρτημένα στα βίντεο που καταγράφονται κατακόρυφα στη φωτογραφική μηχανή, επιτρέπουν την αναπαραγωγή και την επεξεργασία σε λειτουργία πορτραίτου, μετά τη μεταφορά σε smartphone.

Σχεδιασμένη για Αξιόπιστη Λειτουργία

Η Alpha 7C έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον χρήστη. H LCD οθόνη είναι μία μεγάλης ευαισθησίας οθόνη αφής τύπου 3.0, με περίπου 921K dots, προσφέροντας βέλτιστη ορατότητα ακόμα και σε εξωτερικές συνθήκες, υποστηρίζοντας λειτουργίες αφής. Διαθέτει επίσης λειτουργία οπτικού πεδίου υψηλής ποιότητας για πιο ομαλή, φυσική λεπτομέρεια και επιπλέον 2,35 megadot (περίπου) XGA OLED Tru-Finder™ EVF. Επιπλέον, έχει χαρακτηριστικά που απλοποιούν τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της λήψης, αλλά και μετά, όπως προσαρμογές κουμπιού Fn και άλλα. Είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία για να υποστηρίξει τις ανάγκες λήψης σε απαιτητικές συνθήκες.

Για την απλοποίηση των αναγκών ροής εργασίας, οι λειτουργίες ασύρματης επικοινωνίας συμβατές με Wi-Fi, επιτρέπουν τη μεταφορά εικόνων και βίντεο απευθείας σε smartphone ή tablet, για εύκολη κοινή χρήση, προβολή ή αποθήκευση περιεχομένου. Εκτός από τη συμβατική συχνότητα 2.4GHz, η υποστήριξη για το πρότυπο 11ac επιτρέπει τη μεταφορά μέσω συχνοτήτων 5GHz (IEEE 802.11a/b/g/n/ac), έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν αυτή τη σταθερή και υψηλή ταχύτητα μεταφοράς, με ελάχιστες παρεμβολές. Παρέχεται επίσης θύρα USB Type-C®, που υποστηρίζει SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας, κατά τη διάρκεια απομακρυσμένων λήψεων, με τη χρήση υπολογιστή και τροφοδοσία από εξωτερικές φορητές μπαταρίες.


Διαθεσιμότητα και τιμή


Η νέα compact full-frame φωτογραφική μηχανή Alpha 7C, είναι διαθέσιμη, με τιμή λιανικής 2.199€ σώμα μόνο. Είναι συμβατό με το Camera Remote Software Development Kit (SDK) για εξωτερικούς συνεργάτες, V1.02.


Χαρακτηριστικά


Παρακάτω θα δείτε πιο αναλυτικά, μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της Sony A7C:

Αισθητήρας απεικόνισης

 • Τύπος αισθητήρα: Αισθητήρας full-frame Exmor R CMOS 35 mm (35,6 x 23,8mm)
 • Αριθμός Pixel (Ενεργά): Περίπου 24,2 megapixel
 • Αναλογία πλευρών οθόνης: 3:2

Εγγραφή (φωτογραφίες)

 • Φορμά εγγραφής: JPEG (συμμόρφωση με DCF Έκδ. 2.0, Exif Έκδ.2.32, MPF Baseline), RAW (φορμά Sony ARW 2.3)
 • Μέγεθος εικόνας (Σε Pixel) [3:2]: Full-frame 35 mm L: 6000 x 4000 (24 εκατομ.), M: 3936 x 2624 (10 εκατομ.), S: 3008 x 2000 (6,0 εκατομ.), APS-C L: 3936 x 2624 (10 εκατομ.), M: 3008 x 2000 (6,0 εκατομ.), S: 1968 x 1312 (2,6 εκατομ.)
 • Μέγεθος εικόνας (Pixel) [4:3]: Full-frame 35 mm L: 5328 x 4000 (21 εκατομ.), M: 3488 x 2624 (9,2 εκατομ.), S: 2656 x 2000 (5,3 εκατομ.), APS-C L: 3488 x 2624 (9,2 εκατομ.), M: 2656 x 2000 (5,3 εκατομ.), S: 1744 x 1312 (2,3 εκατομ.)
 • Μέγεθος εικόνας (Σε Pixel) [16:9]: Full-frame 35 mm L: 6000 x 3376 (20 εκατομ.), M: 3936 x 2216 (8,7 εκατομ.), S: 3008 x 1688 (5,1 εκατομ.), APS-C L: 3936 x 2216 (8,7 εκατομ.), M: 3008 x 1688 (5,1 εκατομ.), S: 1968 x 1112 (2,2 εκατομ.).
 • Μέγεθος εικόνας (Pixel) [1:1]: Full-frame 35 mm L: 4000 x 4000 (16 εκατομ), M: 2624 x 2624 (6,9 εκατομ.), S: 2000 x 2000 (4,0 εκατομ.), APS-C L: 2624 x 2624 (6,9 εκατομ.), M: 2000 x 2000 (4,0 εκατομ.), S: 1312 x 1312 (1,7 εκατομ.)
 • Λειτουργίες ποιότητας εικόνας: RAW (Συμπιεσμένο / Ασυμπίεστο), JPEG (Extra fine / Fine / Standard), RAW και JPEG

Εγγραφή (βίντεο)

 • Φορμά εγγραφής: XAVC S
 • Φορμά εγγραφής ήχου: XAVC S: LPCM 2 καν.
 • Εφέ εικόνας: 7 τύποι: Toy Camera (Normal / Cool / Warm / Green / Magenta), Ποπ χρώματα, Ποστεροποίηση (Χρώμα, Α/Μ), Ρετρό φωτογραφία, Χαμηλοί-υψηλοί τόνοι, Μερικό χρώμα (R/G/B/Y), Μονοχρωμία υψηλής αντίθεσης

Σύστημα εγγραφής

 • Μέσα: Κάρτα μνήμης SD, κάρτα μνήμης SDHC (συμβατότητα με UHS-I/ΙΙ), κάρτα μνήμης SDXC (συμβατότητα με UHS-I/ΙΙ)
 • Υποδοχή κάρτας μνήμης: Υποδοχή για κάρτα μνήμης SD (συμβατή με UHS-I/II)

Εστίαση

 • Τύπος εστίασης: Γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση (Αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης / Αυτόματη εστίαση με εντοπισμό αντίθεσης)
 • Αισθητήρας εστίασης: Αισθητήρας Exmor R CMOS

Οθόνη LCD

 • Τύπος οθόνης: TFT 7,5 cm (τύπου 3,0)
 • Έλεγχος φωτεινότητας: Χειροκίνητη (5 βήματα μεταξύ -2 και +2), Λειτουργία Sunny Weather

Άλλα χαρακτηριστικά

 • Τεχνολογία ζουμ ευκρινούς εικόνας: Στατικές εικόνες: Περίπου 2x, Ταινίες: Περίπου 1,5x (4Κ), Περίπου 2x (HD)
 • Ψηφιακό ζουμ: Έξυπνο ζουμ (Στατικές εικόνες): full-frame 35 mm: M: περίπου 1,5x, S: περίπου 2x / APS-C: M: περίπου 1,3x, S: περίπου 2x, Ψηφιακό ζουμ (Στατικές εικόνες): πλήρους καρέ 35 mm: L: περίπου 4x, M: περίπου 6,1x, S: περίπου 8x, APS-C: L: περίπου 4x, M: περίπου 5,2x, S: περίπου 8x, Ψηφιακό ζουμ (ταινία): full-frame 35 mm: περίπου 4x, APS-C: περίπου 4x

Κλείστρο

 • Τύπος: Hλεκτρονικά ελεγχόμενος τύπος, κατακόρυφου-εγκάρσιου εστιακού επιπέδου
 • Ταχύτητα κλείστρου: Στατικές εικόνες: 1/4000 έως 30 δευτ., Λυχνία, Ταινίες (λειτουργία NTSC): 1/4000 έως 1/4 (βήματα 1/3), NTSC: έως 1/60 σε λειτουργία AUTO (έως και 1/30 στη λειτουργία Αυτόματου αργού κλείστρου), Ταινίες (λειτουργία PAL): 1/4000 έως 1/4 (βήματα 1/3), έως και 1/50 στη λειτουργία AUTO (έως και 1/25 στη λειτουργία Αυτόματου αργού κλείστρου)

Έλεγχος φλας

 • Λειτουργίες φλας: Χωρίς φλας, Αυτόματο φλας, Φλας συμπλήρωσης, Αργός συγχρονισμός, Συγχρονισμός οπίσθιου φλας, Μείωση του φαινομένου κόκκινων ματιών (επιλογή από ενεργό/ανενεργό), Ασύρματο3, Συγχρονισμός υψηλής ταχύτητας

Διασύνδεση

 • Διασύνδεση με Υπολογιστή
 • Υποδοχή Multi / Micro USB
 • Bluetooth®
 • Υποδοχή Πολλαπλών Συνδέσεων
 • Τερματικό Μικροφώνου

Ήχος

 • Μικρόφωνο: Ενσωματωμένο στερεοφωνικό
 • Ηχείο: Ενσωματωμένο, μονοφωνικό

Ισχύς

 • Παρεχόμενη μπαταρία: Μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FZ100
 • Διάρκεια μπαταρίας (Στατικές εικόνες): Περίπου 680 λήψεις (Εικονοσκόπιο) / Περίπου 740 λήψεις (Οθόνη LCD) (Πρότυπο CIPA)
 • Διάρκεια μπαταρίας (Ταινία, Πραγματική εγγραφή): Περίπου 140 λεπτά (Εικονοσκόπιο) / Περίπου 140 λεπτά (Οθόνη LCD) (Πρότυπο CIPA)
 • Διάρκεια μπαταρίας (Ταινία, Συνεχής εγγραφή): Περίπου 220 λεπτά (Εικονοσκόπιο) / Περίπου 215 λεπτά (Οθόνη LCD), (Πρότυπο CIPA)

Μέγεθος και βάρος

 • Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 124,0 mm x 71,1 mm x 59,7 mm, 124,0 mm x 71,1 mm x 53,5 mm (Από τη λαβή έως την οθόνη) / 5 x 2 7/8 x 2 3/8 ίντσες, 5 x 2 7/8 x 2 1/8 ίντσες (Από τη λαβή έως την οθόνη))
 • Βάρος (Μαζί με την μπαταρία και την κάρτα μνήμης): Περίπου 509 g / Περίπου 1lb 2,0 oz (Μόνο σώμα: Περίπου 424 g / Περίπου 0 lb 15,0 oz)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα φωτογραφική μηχανή της Sony, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της εταιρείας.Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ