Loading...
Tech

TV+, News+, Arcade και Card στο Apple Services Event 2019

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου η Apple παρουσίασε τις νέες της υπηρεσίες TV+, News+, Arcade και Card στο Apple Services Event 2019. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Steve Jobs, στο Apple Park Campus. Η πρόσκληση του event που στάλθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα, ανέγραφε στη λεζάντα “It’s Show Time”, κάτι που προϊδέαζε για την ανακοίνωση νέων υπηρεσιών.

Ωστόσο η Apple, είχε ήδη αποκαλύψει στην ιστοσελίδα της τα αναβαθμισμένα iPad, iMac και AirPods. Αυτό συνέβη γιατί η εταιρεία θέλησε στο event να επικεντρωθεί στην παρουσίαση των νέων υπηρεσιών της. Έτσι έχουμε πλέον την Apple TV+ συνδρομητική υπηρεσία ταινιών και σειρών, την Apple News+ ειδησεογραφική πλατφόρμα, την Apple Arcade συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών μέσω του App Store και την πρώτη πιστωτική κάρτα Apple Card. Να σημειωθεί πως περισσότερες πληροφορίες για την κοστολόγηση και τις αποκλειστικότητες των υπηρεσιών, θα γνωστοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο, τότε που θα γίνει και το λανσάρισμά τους.Apple TV+


Η Apple παρουσίασε το Apple TV+, το νέο σπίτι για τους πιο δημιουργικούς αφηγητές του κόσμου. Η αποκάλυψη της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας ενισχύθηκε από μια πληθώρα διασημοτήτων, όπου ανέβηκαν στη σκηνή ανακοινώνοντας εκπομπές, τηλεοπτικές ταινίες και σειρές. Το νέο πρωτότυπο περιεχόμενο του Apple TV+ περιλαμβάνει διάσημους καλλιτέχνες του Hollywood όπως οι Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Jon M. Chu και άλλοι.

Οι διάσημοι αστέρες ανεβαίνοντας επί σκηνής αποκάλυψαν κάποιες από τις νέες σειρές της συνδρομητικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα ο Steven Spielberg ανακοίνωσε τη σειρά «Amazing Stories», ενώ οι Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, και Steve Carell αποκάλυψαν τη νέα πρωτότυπη σειρά «The Morning Show». Επιπλέον οι Jason Momoa και Tina Lifford αναφέρθηκαν στη νέα δραματική εξιστόρηση με τίτλο «See» και σεναριογράφο τον Steve Knight.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε πώς η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες, με δυνατότητα λήψης όλων των προγραμμάτων. Επιπλέον πρόσθεσε πώς δε θα υπάρχουν διαφημίσεις, ενώ θα είναι δυνατή η offline και online παρακολούθηση. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου στην τιμολόγησή της.


Αναβαθμισμένη Apple TV εφαρμογή

Παράλληλα ο Cook παρουσίασε την αναβαθμισμένη Apple TV εφαρμογή, η οποία ενσωματώνει συνδρομητικές υπηρεσίες τρίτων. Με τα Apple TV Channels οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν εγγραφή και να παρακολουθούν πληρώνοντας μόνο τις υπηρεσίες που επιθυμούν. Έτσι θα πραγματοποιούν τη συνδρομή στα HBO, Showtime, Starz, CBS All Access απευθείας από την εφαρμογή, χρησιμοποιώντας τον iTunes λογαριασμό τους. Φυσικά μέσω της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα απευθείας πληρωμής για αυτές τις υπηρεσίες.

Η εφαρμογή Apple TV έχει επανασχεδιαστεί για πιο εύκολη διαχείριση αλλά και για να προτείνει στον χρήστη καταλληλότερα γι’ αυτόν προγράμματα. Η τιμολόγηση και η διαθεσιμότητα για την υπηρεσία συνδρομής βίντεο Apple TV+, θα ανακοινωθούν αυτό το φθινόπωρο. Η Apple ανέφερε τη συμβατότητα της εφαρμογής με Apple TV, iPhone, iPad και πολύ σύντομα με Mac. Τέλος έχουν σχεδιαστεί εφαρμογές iTunes Movies και Apple TV για τις τηλεοράσεις των Samsung, LG, Sony, Vizio καθώς και για τα Roku και Fire TV.Apple News+


Παράλληλα η εταιρεία παρουσίασε τη νέα συνδρομητική υπηρεσία Apple News+, η οποία περιέχει συγκεντρωμένα περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες με premium ειδησεογραφικό περιεχόμενο. Οι συνδρομητές αρχικά θα βρουν 300 περιοδικά όπως Vogue, National Geographic, Men’s Health και Popular Science. Επιπλέον θα μπορούν να διαβάζουν πλήρη άρθρα από ιστοσελίδες που κλειδώνουν το περιεχόμενό τους, όπως οι Wall Street Journal και Los Angeles Times.

Φυσικά στην πλατφόρμα Apple News+, ο χρήστης θα συνεχίσει να παρακολουθεί και δωρεάν περιεχόμενο. Θα έχει πρόσβαση σε τρέχοντα και παρελθόντα θέματα, αλλά και μεμονωμένα άρθρα από γνωστά περιοδικά. Ανάλογα με το τι έχει διαβάσει νωρίτερα θα του προτείνονται άρθρα για το θέμα που είχε αναζητήσει, ακόμα και σε περιοδικά που δεν ανήκουν στις προτιμήσεις του.

Η υπηρεσία Apple News+ έγινε άμεσα διαθέσιμη σε ΗΠΑ και Καναδά, σε τιμή $9.99/μήνα και $12.99/μήνα, αντίστοιχα. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα Family Sharing, με την οποία μπορούν να μοιραστούν μία συνδρομή έως και έξι μέλη της ίδιας οικογένειας.Apple Arcade


Η νέα συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών της Apple ονομάζεται Apple Arcade. Επιτρέπει στους χρήστες συσκευών iOS, macOS και tvOS, να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά επί πληρωμή παιχνιδιών μέσω του App Store. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία η υπηρεσία Arcade θα περιλαμβάνει πάνω από 100 νέα και αποκλειστικά παιχνίδια,  τα οποία μπορεί να παίξει ο χρήστης σε όποια συσκευή Apple επιθυμεί.

Η υπηρεσία αυτή θα περιλαμβάνει τίτλους από τις Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo games κ.ά. Η Apple σε συνεργασία με τους πιο γνωστούς προγραμματιστές, υπόσχεται να δημιουργήσει νέα και αποκλειστικά παιχνίδια για iPhone, iPad, Mac και Apple TV.

Τίτλοι παιχνιδιών

Μερικοί από τους τίτλους παιχνιδιών που ακούστηκαν είναι:

 • Beyond a Steel Sky: A sequel to 1994’s Beneath a Steel Sky, made by Revolution Software
 • Cardpocalypse Versus Evil
 • Doomsday Vault
 • Down in Bermuda
 • Enter The Construct
 • Fantasia: Developed by Mistwalker, founded by Hironobu Sakaguchi, creator of the Final Fantasy series
 • Frogger
 • HitchHiker Versus Evil
 • Hot Lava
 • Kings of the Castle
 • LEGO Arthouse
 • LEGO Brawls
 • Lifelike: Created by Blek‘s Denis Mikan, this calming title uses swarm dynamics as its central thrust
 • Monomals
 • Mr. Turtle
 • No Way Home
 • Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm
 • Overland: Created by Bekah Saltsman, this post-apocalyptic road trip strategy game sounds a little like the excellent Death Road to Canada
 • Projection: First Light
 • Repair: Developed by ustwo games, makers of Monument Valley
 • Sayonara Wild Hearts
 • Sneaky Sasquatch
 • Sonic Racing
 • Spidersaurs
 • The Bradwell Conspiracy
 • The Pathless
 • UFO on Tape: First Contact
 • Where Cards Fall
 • Winding Worlds
 • Yaga Versus Evil

Το Apple Arcade αναμένεται το φθινόπωρο του 2019 σε περισσότερες από 150 χώρες. Θα βρίσκεται σε μια νέα καρτέλα στο App Store σε iOS, macOS και tvOS συσκευές. Αξίζει να σημειωθεί πως η υπηρεσία δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις και πρόσθετες αγορές εντός του παιχνιδιού.

Η τιμή της συνδρομής για το Apple Arcade δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.Apple Card


Κατά τη διάρκεια του Services Event παρουσιάστηκε η Apple Card, η ψηφιακή πιστωτική κάρτα για απλούστερες συναλλαγές, μεγαλύτερη ασφάλεια, καμία προμήθεια και άμεσα bonus. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Apple με την Goldman Sachs και τη Mastercard και ελέγχεται μέσω της εφαρμογής Apple Wallet.

Για να αποκτήσει κανείς τη νέα πιστωτική κάρτα, χρειάζεται να πραγματοποιήσει είσοδο από το iPhone στην εφαρμογή Apple Wallet. Εκεί συμπληρώνει μια ηλεκτρονική αίτηση και μόλις εγκριθεί, η κάρτα αποθηκεύεται σε ψηφιακή μορφή στην εφαρμογή. Στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα αυτή οπουδήποτε υποστηρίζεται το σύστημα πληρωμών Apple Pay.

Μέσω της εφαρμογής Wallet ο πελάτης θα μπορεί να ενημερώνεται για το υπόλοιπο της κάρτας και τις συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει. Επίσης θα μπορεί να βρει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το λογαριασμό του.

Φυσικά αναμένεται να κυκλοφορήσει και η φυσική μορφή της Apple Card. Ωστόσο πάνω δε θα αναγράφει τον αριθμό της, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας (CVV), την ημερομηνία λήξης ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Επομένως στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να κάνει μία αγορά από κάποια ιστοσελίδα που δεν υποστηρίζει την Apple Card, αρκεί να δημιουργήσει τυχαία αυτά τα στοιχεία μόνο για την τρέχουσα αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάρτα μπορεί να παράγει νέους κωδικούς ασφαλείας, κάθε φορά που ο χρήστης πραγματοποιεί μία αγορά.


Επιβράβευση “Daily Cash”

Σε ότι έχει να κάνει με τα bonus, ο χρήστης θα επιβραβεύεται με “Daily Cash”, δηλαδή θα επιστρέφονται απευθείας μετρητά στην κάρτα του, καθημερινά χωρίς σύστημα πόντων. Επιστροφή 2% για συναλλαγές μέσω Apple Pay και Apple Card, επιστροφές 3% για αγορές από την Apple (καταστήματα Apple, App Store, υπηρεσίες Apple) και 1% για αγορές που γίνονται με τη φυσική Apple Card.

Τέλος η Apple πρόσθεσε πώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας μηχανικής μάθησης και της υπηρεσίας Apple Maps, θα μπορεί να μαρκάρει τα καταστήματα που επισκέπτεται ο χρήστης και χρησιμοποιεί την Apple Card, έτσι ώστε να ταξινομεί τις αγορές του. Επίσης θα του παρέχει εβδομαδιαίες και μηνιαίες περιλήψεις δαπανών.

Η Apple Card αναμένεται το καλοκαίρι στην Αμερική, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η διάθεσή της και σε άλλες αγορές.Apple Services Event 2019Αν σας άρεσε η δημοσίευση και θέλετε να υποστηρίξετε το Altitude.gr στη λειτουργία του, μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να μας ακολουθήσετε σε Instagram, Twitter, Google+, Dailymotion, και YouTube.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ